Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Recenze (629)

Abigail 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco jiného, aspoň podle traileru. Několikrát jsem se i zasmála (krádež u bazénu..Sturgess byl nááádherně hysterickej....). Téma "kamarád taky rád" začíná být poslední dobou hodně ohrané na nervy lezoucí klišé (to opravdu musím spát s každým chlapem se kterým promluvím víc než jednu větu a vypiju víc než jedno kafe??? dle filmové nabídky posledních pár měsíců mi to tak skoro přijde...), ovšem One Day z tohohle bahna aspoň trochu vyčuhuje. Ještě víc by se mi líbil film o opravdovém přátelství muže a ženy, které sex nikdy nespojoval a spojovat nebude - ale ty se nevyrábí, protože na takovou věc věří málokdo. ()

Jorge K 

všechny recenze uživatele

Film bych zařadil spíše do kategorie klubový. Určitě zajímavý námět, když člověk hlouběji zauvažuje, je to opravdu hezká studie možných životních osudů se všemi paradoxy, které mohou nastat. V tomto ohledu si film zaslouží vysoké hodnocení. Bohužel na plátně to nakonec působí trošku nedotaženě, pokud jde o masky/kostými, chvíli vypadá AH jako kýčovité ošklivé káčátko z telenovel, chvíli jako vytuněná kočka, chvíli normálně, místy zkratky, místy vyjeté koleje, což je rozhodně škoda. Lehce nadprůměrné hodnocení odpovídá. Dobrá hudba. ()

BenNat 

všechny recenze uživatele

Miluji knižní předlohu, kterou jsem zhltla jedné vlahé červencové noci prakticky během pár hodin a zanechala ve mě hluboký dojem. Stejný jsem si z kina sice neodnesla, ale v lecčems dost podobný a to mi stačí. Anne přitahuje na plátně jako magnet a Jim je ztělesněním Dextera z "mé" knihy. Velmi podařené dílo. ()

Bajucha 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí traileru a přečtení obsahu jsem si děj filmu představovala asi trochu jinak a to si myslím, že byla ta zásadní chyba. Film, na který jdete už s určitou představou, a on ji potom nesplní, je předem odsouzen k tomu, že si vaše plné sympatie už nejspíš nikdy nezíská. Šla jsem na romantickou komedii, kde romantiky bylo pomálu, a komedie se mísila s tragédií. Romantický je ten příběh jako celek, to ano, uznávám, když se nad ním člověk zpětně zamyslí, ale když jste vtaženi do děje, tak to alespoň mě tak nepřišlo. To je asi ten zásadní problém, proč jsem v konečném dojmu dala jen tři hvězdičky. Jinak výkon Anne Hathaway a Jima Sturgesse byl výborný. Anne se vskutku měnila po 20 let přímo před očima diváků a nutno podotknout, že více než věrohodně. Skoro bych se nebála říci tak trochu jako Popelka, z které se najednou stane nádherná princezna, a můžu konstatovat, že jsem její proměnu s nadšením pozorovala. Jim svou roli zvládl také znamenitě a působil tak věrohodně, že stát přede mnou, tak jsem mu chvilkama i nafackovala :-). Hodnotit tento film, bylo pro mě těžké, už jen díky tomu, že ten problém, který řeší Emma a Dexter je mi blízký a naprosto mě děsí představa, že je to v podstatě pravda, člověk celý život neví, rozmýšlí se a čeká, až jednoho dne zjistí, že promeškal celý svůj život a už s tím nejde nic udělat. Přitom by stačilo se ve vhodnou chvíli rozhodnout a říct si, když to tak chci, tak to tak bude, vždyť život máme jen jeden, tak proč ho nežít a neužít si ho. Možná právě tady nad tou úvahou nutí poslední část filmu diváka, aby se zamyslel, tak proč se nezamyslet. Ale ano v celkovém dojmu je to pohodový film pro pohodový večer. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Komedie v žádném případě, je to spíše smutná love story....Snaha Anne hrát si na ošklivou angličanku se moc nepovedla, možná měla režisérka sáhnout spíše po anglické herečce...ale jinak slušná, kapesníčky z kapes tahající, romantika.. ()

effulka_kebulka 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších kousků poslední doby. Mezi hlavními představiteli to šlape, není nouze o zvraty a dramatické situace, občas vás i pobaví nějaká ta hláška vypuštěná z úst hlavních představitelů. Něco mezi 75 a 80% ()

vixina 

všechny recenze uživatele

Nápadovo celkom zaujímavé, no keď si vytiahneme sólo dej, dostaneme lovestory ako každú inú, ktorá sa ale pre jej škodu tiahne akosi pridlho. Anne môžem, no aj napriek tomu to nebolo ono. Veľa z vás sa tu pohoršuje nad "hollywoodskym, uslzeným a proste klišé koncom", mne ale práveže záver úplne sadol, pretože konečne vybočil z rutinnej scenáristickej linky. Je dobré, že to skončilo ako to skončilo, pretože inak by to bolo desne naivné a americké. Aj takéto konce potrebujeme - dokonca si myslím, že to bolo prezentované veľmi decentne, takže som nemala vôbec slzu na krajíčku. ()

Pavliable 

všechny recenze uživatele

au, trhalo mi to srdce. hezký příběh o tom, že když vás to k někomu táhne, je zbytečný boj říkat ne. Já jsem pro, dát víc než tři hvězdy, je to film, na který si ráda vzpomenu a pustím znova. A že je tam klišé? No, kdo z nás ho nemá v menší míře rád? ()

Agora 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si přečetla stejnojmenný román Davida Nichollse a ten se mi líbil. Později jsem zjistila, že byl zfilmován a byla jsem zvědavá, jak se s ním tvůrci poperou. Nebylo to špatné, až na ten splácaný konec. V ději jsem se lépe orientovala díky znalosti předlohy. Oba herci hráli dobře - Ann Hathaway se nechala hezky předělat na tuctovku a Jim Sturgess byl příjemně rozevlátý - takže ode mě 3 a půl hvězdičky. ()

vetesarna 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsou patos i Anne Hathaway chytře dávkovány po troškách. Troška se s nadcházejícím koncem mění ve vodopád a vy se jen říkáte, kdy už to skončí...Celý film pro mě vyznívá neosobně a nudně. ()

?otazník 

všechny recenze uživatele

Musím říct, po dlouhé době se tu pro mě objevil krásný příběh, který byl velice vkusně převeden na filmové plátno. Možná bych měla výtky k prvním dvaceti minutám, kdy jsem přemýšlela, jestli přeci jenom nemám vypnout televizi a sáhnout po knížce, a posledních pět minut bylo těžce amerických. Ale jinak na mě dýchalo kouzlo Londýna, kde se sny přes noc neplní a za každý kousíček svého štěstí musíte vypotit nějaký ten litřík krve. Herci hráli skvěle a i maskéři, především na hlavním hrdinovi, odvedli výbornou práci. Věřila jsem mu každý další rok a vypitou skleničku whisky, či co to vlastně pil. A jediné co teď zývá mě, je prohledat knihkupectví, sehnat knižní předlohu a celý příběh si vychutnat ještě jednou. ()

Podfuck 

všechny recenze uživatele

Najprv uprimne vtipne a ocarujuce, potom nekrcovite smutne. Konecne po dlhej dobe dobry romanticky film. Chemia medzi Anne a Jim-om funguje perfektne. Uz davno som nebol tak spokojny po dopozerani "Romantickej komedie". ()

Upswing 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Anne Hathaway, ale na úlohu v tomto filme sa hodila, nevadila mi. Zaujímavý aj keď ťažko uveriteľný príbeh jedného dňa počas viac ako 24 rokov ... Nenudili sme sa a moja matka dostala vrchovate svoju porciu romantiky na jedno upršané a studené popoludnie. Ale ten záver ... dosť nasilu ... škoda. ()

MiroSmith 

všechny recenze uživatele

Romantických komedií je spousta a často ani neodpovídají tomuto označení, ale tenhle kousek je tak označován zcela právem a emoce z něj jen srší. Obdivuju výkon herců Anne H. a Jima S. protože to jakým způsobem dokážou zahrát pocity postav které hrají je nádhera. Hudba je taky fajn a skvěle zapadá do děje. Když to vemu jako celek, tak je v tom i pár slabin ale přesto na tenhle film jen tak nezapomenu. Moc hezké :) ()

BellaRagazza 

všechny recenze uživatele

Romatnika jak trám - dokonce i slzičku jsem uronila. Anne mám sice hodně ráda, ale na roli zakřiknuté Emmy se moc nehodí. Jimem S. se ale docela trefili. Oba podávají fajn herecký výkon, který neurazí ani nenadchne. Film má jiskřivou atmosféru, kterou ale kazí podivně trhaná výprava a sem tam i zabředává do utahanosti. Potěšila mě také Kunderova Nesnesitelná lehkost bytí v rukou hlavní hrdinky. Konec mě mrzel, u podobných filmů jsem zvyklá na ,,hepáče". ()

vom2 

všechny recenze uživatele

Půl filmu o ničem, potom to začíná být zajímavé, vtipné, romantické, milé a ke konci smutné, celkem povedené 70%. ()

Dejte na me 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý a pohodový film! Dostal jsem se k němu úplně náhodou a byl jsem více než spokojen! Děj výborně plyne, žádný natáhování a tak podobně. Sympatický bylo, že se tvůrci nesnížili ke klasickému vytvoření princezny z původně ošklivého kačátka a konec nechali hodně dojemný, fakt parádní a pohodovej filmík! ()

aysxdcfvgbhn 

všechny recenze uživatele

Skvělý romantický film s ,,neokoukanou" dějovou zápletkou, která je vám pravděpodobně známá. Podle mě ale také tento snímek vystihl, jak zrádný může život být. Že vás může snadno, pomalu a nepozorovaně zavést tam, kam jste původně vůbec nechtěli (stejně jako hlavní hrdiny). Důležité však je nebát se bojovat o své štěstí, i když nemusí trvat navždy... PS: Krásná hudba, krásní herci, krásné.... 5* s přehledem ()

Reklama

Reklama