Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Recenze (629)

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Trochu více očekávání a trochu více nudy.Té romantiky zas tolik nebylo,ale konec veskrze nečekaný.Ale pro mě žádný trhák. ()

mmiri 

všechny recenze uživatele

Krásný film, dala bych možná i 5 hvězdiček, ale prostě nemůžu, nějak Anne Hathaway a její široky škleb nemusím ()

Evziiik 

všechny recenze uživatele

Jeden z romantických filmů, po jejichž zhlédnutí ve vás zůstane takový ten pocit... Příběh není zidealizovaný ani tragický. Je opravdový. Milý. Zároveň plný životní hořkosti a zvratů, které vám navždy můžou vzít všechno krásné, o čem si myslíte, že máte jisté a nedokážete si toho vážit. A mé drahé hvězdné duo? Nádhera, herecky i emicionálně. Při čtení knížky jsem měla celou dobu před očima Anne a Jima a musím uznat, že výběr této dvojice perfektně zapadá do charakteru obou postav. Jako by kniha byla psaná jim na míru. Pro mě nejemotivnější a nejoblíbenější filmový kousek. ()

Blue.Cat 

všechny recenze uživatele

Film Příští rok ve stejnou dobu mi přišel mnohem zajímavější. Jeden den si z něj přebral setkávání dvou lidí každý rok, ale dějově není už tak zajímavý. Sem tam pobaví drobné slovní přestřelky, kterými se častují hlavní protagonisté, ale zbytek tak nějak plyne bez vzrušení - asi tak nějak jako naše životy - a to je možná hlavní sdělení, o kterém budeme nuceni přemýšlet po shlédnutí snímku. ()

heros.and.cons 

všechny recenze uživatele

Někdo tady psal názor, že ve filmu nevidí pointu. Takže musím říct, že já tu pointu vidí, ve filmu jde o to jak se mění osudy hlavních hrdinů, Ema(neskutečně přirozená Anne) je ze začátku na dně, i když si život představovala úplně jinak.Dexter hned od začátku zažívá jenom úspěchy, které jsou ale dá se říct povrchní a nakonec se tyto jejich oudy otočí, Ema dosáhne úspěchu a Dexterovi se zhroutí celý svět po smrti matky, zkušeností s alkoholem a rozvodu. Ten konec kdy Ema umře je smutný, ale myslím, že tím má být sledováno to jak pro tyto dva byl ten jeden den dnem, kdy poznali lásku a kdy ji ztratili...jak dokáže pár hloupých náhod zkazit něco tak těžce vybudovaného. Tkže ano tento film má pointu a když se člověk zamyslí tak dost dobrou! Nezbývá mi tedy jinak než dát 5*. ()

kolotroch 

všechny recenze uživatele

a žili až kým nepomreli.. pomyslel som si po svadbe Emmy a Dextera.. dobre zahraná, príjemná, ľahká romantika.. prečo nie.. 3-4* ako vyšité.. a potom ten zvrat.. málovídané, nečakané a kruto reálne.. celý film mal zrazu iný zmysel, iné poňatie, inú atmosféru.. nech to znie akokoľvek morbídne, tak až ten záver z toho spravil niečo iné ako len kvalitne natočený, no i tak priehľadný a vcelku tuctový film.. 5* ()

luckyme 

všechny recenze uživatele

Ťažko slovami popísať, aký úžasný herecký výkon tu podala Anne Hathaway, ktorá v mojej hlave vždy rezonovala ako nešikovná princezná z Denníka princeznej. Po jej boku sa vyníma očarujúci Jim Sturgess, ktorý si ma okamžite získal svojou bezprostrednosťou a šarmom. Jedeň deň nie je typický lacný romantický film. Naopak, jeho tvorcovia sa šikovne pohrali s motívom platonického priateľstva medzi mužom a ženou v horizonte dvadsiatich rokov. Útržkovitý príbeh je pretavený do koktejlu pocitov, emócií a nečakaných zvratov, ktoré vás držia v napätí až do konca. Už len samotný začiatok, kde očarujúci, nezodpovedný a zazobaný Dexter a seriózna, jednoduchá Emma pod vplyvom alkoholu strávia spolu nezáväznú noc, ma donútil pousmiať sa nad tým, že mi to celé prišlo ako scéna vystrihnutá z bežného života Talianov, no zároveň vo mne vzbudil zvedavosť a očakávanie, či sa stanú aspoň milencami alebo ich spojenie sa časom vytratí. Napriek tomu najlepšou časťou filmu bolo hlavný párik sledovať v dobe, keď neboli spolu. Ako si sami razili cestu úspechmi a pádmi v profesionálnom živote ako aj vo vzťahoch, až kým po rokoch nezistili, že patria k sebe aj napriek ich kontrastným povahám. ()

raiha 

všechny recenze uživatele

Jediné, co tady funguje je vášnivé napětí mezi Emmou a Dextrem. Jinak je to snůška holywoodských klišé, podle mě naházených bez ladu a skladu, spející k předvídatelnému konci, až na vyjímku - Emminu smrt. Věřím, že v knížce funguje osudovost i prokreslení změn charakteru a života postav, ale tady moc ne. Tady to funguje jako setkání dvou lidí, kteří si tak nějak jeden den každý rok povypráví, jaký měli osud. Ale ať furt jenom nekritizuju, Anne ta role sedla a ačkoliv jsem jí po denících moc nemusela, přesvědčuju se s každým jejím novým filmem, že herečka je to opravdu dobrá. ()

Revelate_17 

všechny recenze uživatele

Trochu jiná romance, povedená. Líbil se mi ten průřez několika lety zachycující vývoj obou postav, jejich potkávání se, vzdalování... nebylo to zbytečně přeslazené a celkem reálné. Jim a Anne odvedli skvělou práci. ()

PinkButterfl 

všechny recenze uživatele

Príjemný romantický film s ako vždy pre mňa skvelou Anne Hathaway. Zo začiatku filmu mi vadilo, že je zbytočne scéna z každého roku, ktorá je potom krátka a nedokončená. Celkovo ale film hodnotím veľmi pozitívne, aj fakt, že sa nekončí tradičným hollywoodskym "happy endom" aj keď ja mám osobne happy end rada :) ()

babuca 

všechny recenze uživatele

prvých 30 minút som sa nudil a chcel som to vypnúť, ale potom sa ten film postupne rozbehol a skvele aj keď smutne vygradoval ako máloktorý film. Nemyslím si na rozdiel od mnohých užívateľov, že ten záver bol gýčovitý. Anne Hathaway je krásna žena aj skvelá herečka. ()

rebelllka 

všechny recenze uživatele

Úžasný film a také úžasné obsazení. Film který jasně ukazuje , že muž a žena nemůžou být jenom přátelé . Dojemné a krásně zpracované. Doporučovala bych je pro milovníky dramat a také romantiky . Dávám plný počet bodů. ()

mark.benford 

všechny recenze uživatele

Obaja hlavni predstavitelia su mi herecky velmi sympaticki, takze ma ich spojenie na platne potesilo. myslim, ze iskrenie medzi nimi fungovalo dostatocne na to, aby ich osudova laska bola uveritelna. scenar mozno miestami "pokulhaval", napriek tomu ma vsak dojal a po pozreti mam z neho dobry pocit. v dnesnej dobe, ked clovek malokedy natrafi na pozeratelny romanticky film, bol One Day pre mna prijemnym prekvapenim. romanovu predlohu som necitala, takze som film nemala s cim porovnavat, co je mozno lepsie, pretoze zvycajne u mna vyhravaju knihy. Hviezdicku pridavam za ustrednu hudobnu temu skvelej Rachel Portman. ()

celnarova 

všechny recenze uživatele

Jenom malý dodatek k obsahu.....není to o to že by spolu trávili jenom jeden den v roce, ale pouze to ukazuje události z jednoho dne v roce dvou lidí. Jinak film mě totálně dostal. Jeden z mála filmů, které si ráda pouštím znovu. ()

Hektor.Troy 

všechny recenze uživatele

Ano,to je ten pravy romanticky film pre dievcata=anna sa niekolko rokov trapi pre bohateho arogantneho chlapca,ale nakoniec ho zmeni na dobreho cloveka:)Dievcensky splneny sen:)Prosim poradte niekto romanticky film o 2 ludoch,ktori si jeden druheho zasluzia,lebo su obaja dobri ludia-taky film snad ani neexistuje,co ma ozaj mrzi.Po rokoch prvy film,SPOILER,SPOILER,SPOILER v ktorom smrt hlavnej postavy so mnou nic nespravila.KONIEC SPOILERU.Takze pre mna jemne podpriemerna drama. ()

Kosir 

všechny recenze uživatele

Sobota dopoledne, venku sychravo, hovězí po burgundsku se na sporáku připravuje, a to trvá vždycky dlouho, tak může dobře posloužit nově zavedená rubrika čsfd.cz - Filmy online :-). Posloužila! Knihu bych asi nikdy nedočetl, takhle to mám za sebou a vůbec to nebolelo. Trochu mě sice rozladil Emin konec (že to k němu směřuje bylo velmi sugestivně navozeno), ovšem tím, že příběh reminiscenčně pokračoval dál, se to napravilo. Vypořádalo k "dennimu pořatku." ()

Reklama

Reklama