Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

MMR 

všechny recenze uživatele

Nápad je to hezký, ale některé jednotlivé dny se mi zdály docela odfláknuté a nedotažené. Autor si s tím mohl pohrát mnohem lépe, dle mého názoru. Romantiky je na můj vkus též až moc. Já raději větší převahu komedie, což zde nedostávám. Na druhou stranu ovšem mám rád Anne Hathaway, takže už jen kvůli ní bych si netroufnul jít s hodnocením níže... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aha, takže adaptácia....preto je to celé tak divné, pomerne neprehľadné, rýchle a ťažko uveriteľné....asi by to chcelo skôr seriál, prípadne scenár upraviť do klasicky filmovej podoby....možno by sme pochopili, či vidí inteligentná, milá a úspešná baba na grázlikovi, ktorého ocenia akurát pipenky, ktoré si chcú šňupnúť s ním. Záver je dosť vážny wtf, čiže ešte raz, to čo funguje v knihe, nemusí fungovať automaticky vo filme. Ale krásna výprava stojí zato a tri hviezdy sú bez debaty. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hluboký příběh, z jehož filmové podoby až moc čiší síla zpracování knížní předlohy a příliš málo se otevírá jakožto filmové médium. Tedy až moc doslovný film, jehož tempo je značně nevyrovnané, motivace uvěřitelné a emoce naprosto přesvědčivé. Strhující hlavní herecké duo, nejvíce pak Anne Hathaway, která si otevřela dveře mezi elitu. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

“Miluju Tě, ale už Tě nemám ráda.“ Příběh o tom, jak člověk s pocitem, že má na všechno dost času, dokáže s touto relativní veličinou naivně plýtvat. O tom, jak některé věci (a lidi) považujeme za samozřejmé a nevážíme si jich. O tom, jak jediný krátký a definitivní okamžik může všechno naprosto změnit a my se stáváme bezprizorními. A přesto musíme žít dál – i s tím tíživým vědomím, že jsme prohráli zcela všechno ... „Láska není náchylnost jednoho k druhému, ale neschopnost žít jeden bez druhého.” Friedrich Dürrenmatt ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to bylo něco jiného než jsem čekal. Místo avizované romantické komedie, mě čekalo plnohodnotné vztahové drama o přátelství, lásce a životě. S výtečnými dialogy (zejména u Emmy platí, že co věta to perla), jedním šokujícím zvratem a trochu zbytečným závěrem, který však paradoxně obsahuje jeden z nejhezčích momentů celého filmu. Příběh inspiruje k řadě zamyšlení nad životem a Anne Hathaway je skvělá. Dokazuje, že je výbornou herečkou a také potvrzuje status současné jedničky pro romantické příběhy. Jen jsem stále nemohl přijít na to, co jako Emma na protivném hajzlíkovi Dexterovi vidí. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • V scéne, keď Emma (Anne Hathaway) vchádza so Jean-Pierrom do kaviarne, sú ceny na tabuli vo frankoch, v roku 2003 už však vo Francúzsku platilo euro. (skazinoska)
  • Onen klíčový den ve filmu, tedy patnáctý červenec, je v Británii slaven jako den sv. Swithina (Swithuna). Lidové rčení praví, že pokud bude ten den pršet, déšť nepřestane po následujících čtyřicet dní, a naopak: pokud bude svítit slunce, dalších čtyřicet dní bude krásně. (Zdroj: HCE)

Reklama

Reklama