Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôvodná rozprávková inscenácia o dvoch sestrách, dcérach bohatého krčmára Barnabáša, ktoré boli za svoje správanie podľa zásluhy odmenené i potrestané. Madlenka je usmievavá a pracovitá, Katrena je lenivá a škaredá. Do Madlenky sa zahľadí mladý drevorubač Martin a Katrene sa páči tiež. Je staršia a preto sa chce vydať prvá. Nepraje láske svojej sestry a so zlými úmyslami ju uväzní vo veži. Madlenku jej milý Martin vyslobodí a Katrene sa dostane nakoniec žabí ženích. S ním dostáva žabiu podobu aj zlá Katrena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Slovenské pohádky jsou neokoukané a mají v sobě poetiku, která je od té naší odlišná. To tedy není tak úplně tento případ. Dvě sestry, jedna krásná a pracovitá, druhá ošklivá a líná, nebudu lhát, kdyby mi to neřekli, nepoznala bych, která je která, protože "líná" Katarina se starala o hospodu, nemluvě o tom, že mi Zuzana Kronerová připadá hezká, navíc mi byla svou živelností sympatičtější, než hodná unylá Majdalenka. Co kazilo celkově dobrý dojem z výpravy byla ta loutka žáby potažmo loutky žab. Kdyby místo toho byly opravdové ropuchy, bylo by to výrazně lepší. ()

jan72 

všechny recenze uživatele

Dosť slabý príbeh. Hlavná kladná postava Madlenka (Večerová) sa nechá dobrovoľne uväzniť. Preafektovaná ježibaba (Kristínová) sa nedá počúvať. Na okne sedí umelohmotná "žaba" a všetkým sa to zdá normálne? No mne teda nie. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama