Reklama

Reklama

VOD (1)

Z dalekého vesmíru přichází na planetu Zemi devět mimozemských bytostí. Jsou poslední svého druhu a snaží se zde ukrýt před nepřáteli, kteří zničili jejich domovskou planetu, a pod dohledem svých ochránců tady mají dospět. John Smith je dospívající kluk, který se snaží být nenápadný a součástí kolektivu. Na útěku před nepřátelskými mimozemšťany je nucen neustále měnit místo svého pobytu. Tři už byli zlikvidováni a John je nyní na řadě, protože on je číslo 4. Už se ale nechce stěhovat dál, v malém městě v Ohiu, kde se naposledy usadili, našel prvního kamaráda, ale hlavně lásku půvabné spolužačky. Nebezpečí se však blíží a John bude muset čelit největší hrozbě svého života a ochránit nejen sebe, ale i své blízké. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (762)

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to sympatický mladík, pochází z planety Lorien, říká si číslo čtyři a z jeho druhu už, po vyhlazení nepřátelskými Mogadoriany, zbylo jen pár. Se svým strážcem se stěhuje velmi často z místa na místo, protože není nikde v bezpečí a vyzrazení by ho mohlo stát život tak, jak se to stalo osudné pro jeho tři soukmenovce před ním (odtud tajemný název "Jsem číslo 4") Od nás se nijak vzhledově neliší, ale je obdařen zázračnými schopnostmi, které však ještě neumí dostatečně používat. V praxi to znamená, že se mu rozzáří dlaně a pak umí vrhat předměty několik set metrů daleko, pekelně rychle běhá a má obrovskou sílu. Ve filmu je však plně předveden jen zlomek jeho schopností a to je docela škoda. Má však jednu slabinu. I on, přestože pochází z jiné planety, se umí bezhlavě zamilovat. Na jedné střední škole, kam dochází pod falešnou identitou, střetně dívku, pro kterou ztratí hlavu a jeho úhlavní nepřátelé už větří jeho stopu. Milovníkům dospělejších scifi bude vadit jednodušší styl vyprávění, jaký tvůrci pro příběh zvolili. Náctileté publikum však film přijme bez problémů, protože obsahuje vše, co mladé publikum má v oblibě. Padají tady hlášky na současné internetové fenomény nebo seriálové ikony, ačkoliv hlášky to nejsou zrovna úderné. V hlavní roli září pohledný mladík Alex Pettyfer, z kterého dívky budou mít mdloby a mužské publikum zase bude slintat nad novou hvězdou Teresou Palmer, která svým agresivním sexappealem pokoří v jedné minutě vše kolem sebe. Timothy Olyphant jako dobrácký a starostlivý strážce už asi zažil lepší role, ale s šedivými skráněmi už se pomalu přehrává do mužů v letech. Nepřátelští Mogani nemají zrovna charisma na rozdávání, ale finální střet s nimi stál za to a byl pořádně zběsilý. Film má i klidné pasáže, režisér Caruso dávkuje emoce směrem k divákovi velmi úměrně a několikrát za film přijde s nějakým neotřelým nápadem. Rád sází na akci, takže není prostor pro nudu. A o to šlo tomuhle snímku především. 80% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Cervenakov komentár ma skoro obmäkčil, aby som dala 3*, napriek tomu, že je to hrozne blbé - ale potom som sa pozrela na Čarodejníkovho učňa (toho s Kejdžom) a ten dostal iba 2*. Som číslo 4 si teda viac nezaslúži. A ja som dokonca čítala aj knihu (recenzný výtlačok), ktorá bola rovnako blbá. Bohužiaľ v očiach diváka/čitateľa (a hnusného cynika ako som ja) tomu hrozne škodí prioritné zameranie na presladenú tínedžerskú love story až za hrob. Ak je človek precitlivelý na tieto elementy - a ja som teda po čítaní knihy bola - tak jednoduchučký a klišovitý sci-fi príbeh je zatlačený do úzadia a zostávajú skôr tie negatívne dojmy, sem-tam vylepšené vedľajšími postavami. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Člověk by neměl dávat na první dojem. Nevím, jestli chtěl Michael Bay vycucat nějaký ten dolar na aktuálně populární a výdělečné upíří sáze, vybělené hrdiny vyměnit za sice nepobledlé, ale taktéž schopnostmi obdařené mlaďase a pokusit se pobavit i dojmout, každopádně já spokojený byl. I Am Number Four je kombinací ne moc vymazlené sci-fi, akčního filmu s několika vrcholy i pády a poměrně fungující teenagerovské romantiky. Všechny ingredience mají dost nestálé tempo, neřeší moc logiku, některé scény vyšumí do prázdna a jednoduše neuspokojí, jak by mohly. Až jsem si říkal, že by se hodil méně líný a více snaživý režisér. Přesto všechno mě nový Carusův (jeho Disturbia taky víc bavila vztahy a situacemi na plátně, než děsivým tajemstvím souseda) snímek nezklamal, občas pobavil a uběhl jako voda. Veškerá ta mimozemská vata se totiž časem stočí do klasické středoškolské romance, která baví. Přikráčejí i zlí mimozemšťané, kteří vypadají docela stylově, náš hrdina se začne pomalu nasírat a holýma rukama odrážet policejní auta. Alex Pettyfer a Timothy Olyphant hrají v rámci možností slušně, Teresa Palmer a Dianna Agron navíc skvěle vypadají!! Připomínky jsou, to ostatně vždycky, tentokráte mi to ale vlastně ani moc nevadilo.. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Tento film je přesný příklad toho jak vypadá pravý (a pěkně zpackaný) komerční film. Krásný ústřední páreček, blonďatá pomocnice která jim kryje záda (to že se do filmu vůbec nehodí nevadí - hlavně že má blond vlasy a velká prsa), velký kamarád který umíra a který je hlavnímu hrdinovi více než otcem, utiskovaný spolužák, bohatí frackové kteří nakonec zmoudří a stupidní vtipy hířící + nádherně anglicky mluvící mimozemští protivníci (s příšernými maskami které by spíše patřili do nějaké parodie). Prostě splácaniny všech žánrů - akčního, scifi, thrilleru, teenagerského filmu který chvílemi přepadá až do komedie... Jediné co se mi na filmu opravdu libilo byla přenádherná Dianna Agron, které patří ta jedna hvězdička z mého hodnocení... 5. 3. 2012 - 20% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

V první řadě zapoměli dát k ""akční / Sci-fi "" i "" Romantický "" celý film má v tomto směru nádech Twilight ságy.....i když tady to funguje o poznání lépe. Jinak, viděl jsem to na Compu, a půjdu na to i do kina! (možná mi začíná měknout mozek... "ale moč ještě udržím".... tak to tak špatné nebude) Podle mě je to totiž docela slušná věc. Ohledně akce..(nic moc se to nerozparádilo) ohledně Sci-fi..(myslím že na rozjezd slušný) A proč se mmi tenhle film líbil....? Asi pro to všechno co v něm mohlo a mělo být řečeno......, a řečeno v něm nebylo!..... Aniž by to narušilo děj,a spád. Prostě povedená Jednička,která diváka parádně připraví na další díly. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (12)

  • Na soundtracku se podíleli známí interpreti jako například kapely Kings Of Leon nebo zpěvačka Adele, ale i méně známí Jimmy Eat World nebo The Temper Trap. (toy79)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

19.04.2010

Stačila hlavní role v úspěšné a na Oscara nominované sci-fi District 9 a z neznámého Jihoafričana je v Hollywoodu žádané zboží. Uvidíme jej jako člena A-Teamu a pak jej čeká spolupráce se Stevenem… (více)

Reklama

Reklama