Reklama

Reklama

VOD (1)

Z dalekého vesmíru přichází na planetu Zemi devět mimozemských bytostí. Jsou poslední svého druhu a snaží se zde ukrýt před nepřáteli, kteří zničili jejich domovskou planetu, a pod dohledem svých ochránců tady mají dospět. John Smith je dospívající kluk, který se snaží být nenápadný a součástí kolektivu. Na útěku před nepřátelskými mimozemšťany je nucen neustále měnit místo svého pobytu. Tři už byli zlikvidováni a John je nyní na řadě, protože on je číslo 4. Už se ale nechce stěhovat dál, v malém městě v Ohiu, kde se naposledy usadili, našel prvního kamaráda, ale hlavně lásku půvabné spolužačky. Nebezpečí se však blíží a John bude muset čelit největší hrozbě svého života a ochránit nejen sebe, ale i své blízké. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (762)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSME POSLEDNÍ SVÉHO DRUHU. TŘI Z NÁS UŽ JSOU PRYČ... MRTVÍ. LOVÍ NÁS JEDNOHO PO DRUHÉM, PO POŘÁDKU. VÍM, ŽE JSEM DALŠÍ NA ŘADĚ. JSEM ČÍSLO ČTYŘI“...... /// Daniel je borec, kterýmu se při romantickým večeru rozsvítí noha. Důležitý není, že je mimozemská zrůda, ale fakt, že ČÍSLO 3 JE MRTVÝ! Z Daniela se musí stát John a zmizet. Nejlepší by bylo, stát se neviditelným. No jo, ale řekněte to ženským! A ke všemu se v něm probudilo ,,dědictví“ – tedy schopnosti. Právě včas! Kryplové už jsou na cestě!... Žánrová rozpolcenost a scénáristická vykrádačka všeho, kde se jen trochu trochu objevují mladí lidé, hrdinové se schopnostmi a příšery. (K dokonalosti chybělo jen to, aby se (kdokoliv) proměnil v letadlo a nabral cestující.) ANO, SCÉNÁŘ JE OZDOBOU FILMU. (Když už by to mohlo bejt zajímavý a ONA mu v intimní chvilce řekne: ,,Můžeš mi to ukázat“ – tak debil začne svítit!) Malé děti se budou bát a dospělí budou znechuceni. Teenegerská stupidita, která svoji obludnost naštěstí předvede až v závěru, a která potěší milovníky CGI efektů, psů a ty, kteří nesnáší fotbalové stadiony. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem číslo 5 (slovy: pět). 2.) Jsem fanda filmů Jumper nebo třeba Percy Jackson. A taky těch, ve kterých se chodí na střední. 3.) Můj pes bejval zelená ještěrka. 4.) Jsem sběratel filmů z produkce Michaela Baye. 5.) Nebudu číst stejnojmennou knihu od Pittacuse Lore. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý placebo efekt. Scénáristický brak, který je ale pořád sympatičtější, než podobně laděný Jumper a to díky nostalgické vzpomínce na seriál Roswell a nadupanému soundtracku. Pravda některé scény na sebe nenavazují tak, jak by měly, ale úvod jak od Emmericha, prostředek podobný Proroctví od Proyase okořeněný 30 dní dlouhou nocí a závěr alá Fakulta? C´mone :) Stejně nejvíc plusových bodů nasbírá Čtyřka ve scéně citující Disturbii. Olyphant trestuhodně nevyužitý, ale samotné finále v konečném součtu představuje zábavně epickou odměnou. Sečteno, podtrženo - příjemná jednohubka, která není TAK zlá, jak by se z hodnocení kolemjdoucích mohlo zdát. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

V první řadě zapoměli dát k ""akční / Sci-fi "" i "" Romantický "" celý film má v tomto směru nádech Twilight ságy.....i když tady to funguje o poznání lépe. Jinak, viděl jsem to na Compu, a půjdu na to i do kina! (možná mi začíná měknout mozek... "ale moč ještě udržím".... tak to tak špatné nebude) Podle mě je to totiž docela slušná věc. Ohledně akce..(nic moc se to nerozparádilo) ohledně Sci-fi..(myslím že na rozjezd slušný) A proč se mmi tenhle film líbil....? Asi pro to všechno co v něm mohlo a mělo být řečeno......, a řečeno v něm nebylo!..... Aniž by to narušilo děj,a spád. Prostě povedená Jednička,která diváka parádně připraví na další díly. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

My měli Fakultu, kde byl za ideál frajera považován fetující dealer drog Zeke Tyler (ano, inspirace mého nicku), dnešní generace teenagerů má svoje "Jsem číslo čtyři" s mladým metrosexuálem Pettyferem. Scénář je uzpůsobem vkusu dnešní teen generace a já s ním neměl sebemenší problém. Dokonce jsem se přistihl, že to tomu párečku přeju a jejich vztah mi přišel elektrizující (asi jsem měl slabší chvilku). V podstatě je to sci-fi z prostředí střední školy s kvalitními efekty a vždy charismatickým Olyphantem. Závěr je trikově zajímavý a vizuálně přitažlivý, nemám nic proti, jen prosím nepokračovat dvojkou. Bavil jsem se. 70% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem předem nevěděla nic, ale během sledování to víc a víc vypadalo na nejmíň pětidílnou fantasy ságu jako předlohu. Jestli je to podle knihy nevím, ale filmy tohoto typu nejsou mým šálkem kávy. Tohoto typu myslím rádoby cool fantasy, co je jen dobře zabalená extrémně tupá teenagerská romance. Bavil mě jen Timothy Olyphant, zbytek jsou nezajímavý náctiletý, co mlátí furt tu stejnou prázdnou slámu - nováček na škole se superschopnostma, nádherná holka co se do ní hned zabouchne, šikanovanej šprt, křupan co ho terorizuje, to úplně volá: nůůůůdááááááá.... Aspoň že tam byly nějaký ty příšerky, to mě přece jen trochu vytrhlo. Případným pokračováním bych se bránila - a jak moc - ale bylo by mi to houby platný. 50% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (12)

  • Podobně jako ve filmu Pán prstenů (elfština) i v tomto snímku se objeví vymyšlený jazyk - mogadoriánština. Údajně jeho podobu hodně ovlivnily angličtina, stará latina a slovanské jazyky. Herci před spuštěním natáčení dostali zvukové nahrávky, aby se mohli mogadoriánštinu naučit. [Zdroj: Svět filmu] (Krouťák)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

19.04.2010

Stačila hlavní role v úspěšné a na Oscara nominované sci-fi District 9 a z neznámého Jihoafričana je v Hollywoodu žádané zboží. Uvidíme jej jako člena A-Teamu a pak jej čeká spolupráce se Stevenem… (více)

Reklama

Reklama