Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Itálie, jak ji známe ze současných map, se rodila v bolestech po dlouhá desetiletí 19. století. Národ rozdrobený na malá království byl zmítán protichůdnými zájmy jihu a severu, monarchistů a republikánů. Domenico, Angelo a Salvatore jsou tři mladí muži z italského jihu. Jejich rodiny se zúčastnily tvrdě potlačeného povstání proti bourbonské monarchistické vládě, a tak se mladíci rozhodují, zda se přidat k právě založenému hnutí Mladá Itálie. Epický film vykresluje události téměř čtyřiceti let, během nichž vznikala moderní Itálie. Režisér a scenárista Mario Martone ukazuje pohnutou historii svého národa na individuálních osudech tří revolucionářů, kteří se rozhodli obětovat svůj život pro jednotný stát. Do historické fresky o zrodu jednoho moderního národa byly obsazeny jak herecké naděje italského filmu, tak již známé a mezinárodně uznávané tváře. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Když jsme ve Varech šli na tento film, tak jsme věřili, že by to mohlo být velmi zajímavé, leč velmi dlouhé. Po první hodině jsem ovšem při sledu tolika postav, charakterů a příběhových změn přestal věřit a plně se odevzdal podřimování, bylo toho zkrátka moc. Kamarádky, které také věřili a přitom jedna z nich se dokonce o historii dost zajímá a onu italskou také zná, to vzdala pár minut po mě a druhou začala přemlouvat, že by jsme měli jít. V kině totiž během filmu došlo k masivnímu opouštění sálu, zřejmě asi z důvodu, že lidé také přestali věřit a nepřenesli se přes to, že musí vydržet víc jak 3 hodiny. Ta druhá kamarádka, co tak zarputile odsekávala, že dokoukat film je přeci slušnost, se nakonec k nám po 5 minutách také přidala a my s oddychem odkráčeli z kina. Bylo to tak trochu něco docela nestravitelného a popravdě nevím, pro koho měl být snímek určen. Téma zajímavé, zpracování velmi působivé, ale při tom sledu se běžný člověk do 30-ti a možná 20-ti minut tak zamotá, že ho to brzo přestane bavit. Což je dle mě veliká chyba, neboť by měl historický snímek upoutat vaši pozornost, předat vám znalosti a být koukatelný pro každého, co se s historii Itálie vůbec setkává poprvé. Je mi líto, ale tohle fakt nešlo do konce vydržet a my jsme FAKT věřili... ()

Fikus.xf 

všechny recenze uživatele

Pro českého diváka obeznámeného pouze se základními událostmi sjednocení Itálie (Garibaldi plul na jih Itálie a sjednotil ji v roce 1870) je to velice komplikovaná a nudná matérie skládající se především z hledání hlavních hrdinů (tamější tehdejší Štefánikové, Šrobáři nebo snad Kramáři? Kdo ví?!) nějakých způsobů financování revoluce (kdo proti komu? Jakou roli hrají republikáni, kdo je anarchista, kdo monarchista?) a s cílem čeho? Na to se zcela jistě nevyplatí čekat tři hodiny. ()

Reklama

Reklama