Reklama

Reklama

Za branou

(seriál)
Krimi / Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller / Fantasy
USA, 2010, 9 h 17 min (Minutáž: 42–43 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Rhona Mitra, Frank Grillo, Marisol Nichols, Luke Mably, Travis Caldwell, Skyler Samuels, Chandra West, Colton Haynes, Janina Gavankar, Justin Miles (více)
(další profese)

Epizody(13)

Nick se s rodinou přestěhuje z Chicaga do klidné komunity, která se nazývá Brány. Jako šéf místní policie brzy zjistí, že jeho noví sousedé jsou mnohem zajímavější, než se na první pohled zdálo. Vypadá to, že každý obyvatel ukrývá tajemství...  Za branou je fantastický seriál s kriminální zápletkou. Policista Nick Monohan se s rodinou přestěhuje do klidného „satelitního městečka“ pro bohaté, které se jmenuje Brány – podle toho, že je celé obehnané plotem s obří kovovou bránou. Vše vypadá idylicky: Dům je luxusní, sousedé milí, děti můžou chodit na prestižní školu… A kde by se v tak střeženém místě vzala kriminalita? Ale všechno je trochu jinak. Obyvatelé totiž ukrývají mnohá tajemství a málokdo je tím, kým se zdá. Nick jako nový šéf místní policie začne vyšetřovat zmizení stavitele, s nímž by podle záznamu bezpečnostní kamery mohla mít něco společného jeho nová sousedka Claire Radcliffová (Rhona Mitra). Málem totiž přejel její dceru Emily a lehce naboural přímo před jejím domem. Dál už záznam chybí. Claire si zkrátka nemohla pomoct, stavitel lehce krvácel a vůni krve prostě neodolala – je totiž upírka. A není sama, městečko je plné podivuhodných bytostí. Za branou žijí i vlkodlaci, sukuby, čarodějnice a další. Nickův syn Charlie se mezitím snaží začlenit mezi spolužáky a okouzlí ho spolužačka Andie. Její žárlivý přítel je však vlkodlak. Nickova manželka Sarah si hledá nové přátele a netuší, že ji čarodějnice ovlivňuje speciálním bylinkovým čajem. A když se najde mrtvola bývalého policejního šéfa s kulkou v hlavě, začne všechno vypadat ještě mnohem podezřeleji a kriminální zápletky přibývají závratným tempem. Brána neslouží ani tak k tomu udržet cizí lidi venku – spíš drží obyvatele komunity uvnitř... (TV Prima)

(více)

Recenze (38)

Untitled07 

všechny recenze uživatele

Na seriál Za branou jsem se hodně těšila, protože mám slabost pro upíry, vlkodlaky a bůh ví jaká stvoření. Musím ale říct, že asi tak čtyři první díly mě zrovna moc nenadchly. Pak se ale děj začal pořádně vyvíjet a zamotávat, což mě přinutilo zpozornět. Navíc obsazení Rhony Mitry, jakožto mé oblíbenkyně se mi zamlouvalo a vůbec celkově mi to obsazení sedělo. Potom přišli čtyři poslední díly, kde mě děj začal hodně zajímat a pak najednou konec...zbytek si domyslete :-D Hodně mě mrzí, že není další série, protože ta by byla hodně zajímavá, ale tak co se dá dělat. ()

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po prvním dílu. Moje kamarádky byly ze seriálu nadšené, já už podstatně méně. Nemohla jsem se dočkat až ten pilotní díl skončí, pořád jsem se dívala na hodinky. Nikdo z postav mi k srdci nepřirostl - asi si říkáte, jak by také mohli, po prvním dílu, ale já si k těm fiktivním postavám utvářím vztah ihned během prvním pár sekund :) Tady se to nepovedlo. Navíc ten nápad žít v takovém vězení (tenhle pocit jsem měla z toho jejich "poklidného" městečka) mi přišel naprosto uhozený. Zkrátka v dnešní bohaté nabídce seriálů s upíry, čaroději, mi tento vychází jako jasný podprůměr. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený seriál, ne nepodobný Zoufalým manželkám, až na to, že se v seriálu vyskytují upíři, vlkodlaci, čarodějky a succuba... Musím říct, že když divák přežije první dva díly, děj se pořádně rozjede (dokonce mu i přestane vadit dějová linie s puberťáky), přibude hodně hororové atmosféry a celkově si člověk postavy oblíbí (teda až na Rhonu Mitru, tuhle herečku opravdu nemusím)... Jen škoda, že seriál skončil po první sezóně, docela by mě zajímalo, co se bude dít dál... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

První díl byl zábavný, druhý k smrti nudil a třetí... To už vám bohužel nepovím, protože jsem o seriál ztratila zájem. Městečko, ve kterém žijí pouze upíři, vlkodlaci, čarodějnice a sem tam nějaký obyčejný člověk, který nemá o "zvláštnostech" svých sousedů ani ponětí, mělo obrovský potenciál, scénáristům se ho však podařilo dokonale zlikvidovat. Postavy nemají čím zaujmout (jistý podíl na tom mají samozřejmě i herci, jako třeba Rhona Mitra, která hrát neuměla a neumí), děj se točí kolem hloupostí (milostný teen-trojúhelník ve stylu "Stmívání", tedy až na to, že je jeden z chlapců člověk a nikoli upír) a veškerá atmosféra se vyčerpala již s první epizodou (a ani tam nijak nezářila). "Za branou" je zkrátka mistrně promarněná šance na dobrý mysteriózní seriál... ()

Hrus 

všechny recenze uživatele

Mám rád mysteriózní náměty s tématikou upírů, vlkodlaků, sukub a čarodějnic. Ti všichni žijí v Gates, uzavřené komunitě, kde téměř každý má co skrývat a tak každý nechává těm ostatním soukromí... Přesto se tu však intrikuje, občas dojde ke zločinu a nový šerif toto vše postupně odkrývá. Seriál má slušnou atmosféru a hodně zajímavých charakterů (možná až příliš - některé linky příběhu mohou být otravné - například nerozhodnou Andie bych nejradši nakopal...). Líbí se mi, že tu nejsou žádné jasně kladné a záporné strany, ale prostředí je přímo nabito energií, například upíři a vlkodlaci se nemají moc rádi a příměří hrozí prolomením, bylinkářka-čarodějka Devon pořád kutí něco podezřelého atd. Tahle atmosféra je ovšem budována postupně, takže vydržet a nezabalit po prvních pár dílech, pořádně se to rozjíždí až někdy po pátém díle! Pokud máte tenhle typ seriálů rádi jako já, je to "must see"; pro ostatní to asi nic zvláštního nebude, ale dívá se na to i moje přítelkyně, která jinak nesnese pohled na zvětšené upírské zoubky :). Hodnoceno po první sérii. ()

Galerie (154)

Reklama

Reklama