Reklama

Reklama

Za branou

(seriál)
Krimi / Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller / Fantasy
USA, 2010, 9 h 17 min (Minutáž: 42–43 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Rhona Mitra, Frank Grillo, Marisol Nichols, Luke Mably, Travis Caldwell, Skyler Samuels, Chandra West, Colton Haynes, Janina Gavankar, Justin Miles (více)
(další profese)

Epizody(13)

Nick se s rodinou přestěhuje z Chicaga do klidné komunity, která se nazývá Brány. Jako šéf místní policie brzy zjistí, že jeho noví sousedé jsou mnohem zajímavější, než se na první pohled zdálo. Vypadá to, že každý obyvatel ukrývá tajemství...  Za branou je fantastický seriál s kriminální zápletkou. Policista Nick Monohan se s rodinou přestěhuje do klidného „satelitního městečka“ pro bohaté, které se jmenuje Brány – podle toho, že je celé obehnané plotem s obří kovovou bránou. Vše vypadá idylicky: Dům je luxusní, sousedé milí, děti můžou chodit na prestižní školu… A kde by se v tak střeženém místě vzala kriminalita? Ale všechno je trochu jinak. Obyvatelé totiž ukrývají mnohá tajemství a málokdo je tím, kým se zdá. Nick jako nový šéf místní policie začne vyšetřovat zmizení stavitele, s nímž by podle záznamu bezpečnostní kamery mohla mít něco společného jeho nová sousedka Claire Radcliffová (Rhona Mitra). Málem totiž přejel její dceru Emily a lehce naboural přímo před jejím domem. Dál už záznam chybí. Claire si zkrátka nemohla pomoct, stavitel lehce krvácel a vůni krve prostě neodolala – je totiž upírka. A není sama, městečko je plné podivuhodných bytostí. Za branou žijí i vlkodlaci, sukuby, čarodějnice a další. Nickův syn Charlie se mezitím snaží začlenit mezi spolužáky a okouzlí ho spolužačka Andie. Její žárlivý přítel je však vlkodlak. Nickova manželka Sarah si hledá nové přátele a netuší, že ji čarodějnice ovlivňuje speciálním bylinkovým čajem. A když se najde mrtvola bývalého policejního šéfa s kulkou v hlavě, začne všechno vypadat ještě mnohem podezřeleji a kriminální zápletky přibývají závratným tempem. Brána neslouží ani tak k tomu udržet cizí lidi venku – spíš drží obyvatele komunity uvnitř... (TV Prima)

(více)

Recenze (38)

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený seriál, ne nepodobný Zoufalým manželkám, až na to, že se v seriálu vyskytují upíři, vlkodlaci, čarodějky a succuba... Musím říct, že když divák přežije první dva díly, děj se pořádně rozjede (dokonce mu i přestane vadit dějová linie s puberťáky), přibude hodně hororové atmosféry a celkově si člověk postavy oblíbí (teda až na Rhonu Mitru, tuhle herečku opravdu nemusím)... Jen škoda, že seriál skončil po první sezóně, docela by mě zajímalo, co se bude dít dál... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já to vidím jako povedenou kombinaci Zoufalých manželek s True blood. Líbí se mi, že městečko na první pohled vypadá opravdu dokonale. Do posledního puntíku upravené manželky vaří složité večeře zakončené úžasným dezertem. Dobře zaměstnaní manželé vozí do školy své vzorné děti. A pak je tu ta temná stránka..Bavilo mě díl od dílu poznávat jejich pravé tváře. Jsem ráda, že seriál zůstal jen u jedné řady, jelikož pak už by to asi bylo zbytečné sci-fi. Takhle dávám zasloužené 4*. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

První díl byl zábavný, druhý k smrti nudil a třetí... To už vám bohužel nepovím, protože jsem o seriál ztratila zájem. Městečko, ve kterém žijí pouze upíři, vlkodlaci, čarodějnice a sem tam nějaký obyčejný člověk, který nemá o "zvláštnostech" svých sousedů ani ponětí, mělo obrovský potenciál, scénáristům se ho však podařilo dokonale zlikvidovat. Postavy nemají čím zaujmout (jistý podíl na tom mají samozřejmě i herci, jako třeba Rhona Mitra, která hrát neuměla a neumí), děj se točí kolem hloupostí (milostný teen-trojúhelník ve stylu "Stmívání", tedy až na to, že je jeden z chlapců člověk a nikoli upír) a veškerá atmosféra se vyčerpala již s první epizodou (a ani tam nijak nezářila). "Za branou" je zkrátka mistrně promarněná šance na dobrý mysteriózní seriál... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě těžký zklamání a při tom jsem tak moc nečekal. Dostal jsem míchanici asi 5 seriálů které daly do tohohle asi jen to nejhorší. Prakticky ani jeden díl se neobešel bez 20 minut nudných keců o ničem, já prostě na tohle nejsem. BTW snad ani jedna herečka nebo herec se mi nelíbil a byly mi nesympatický až to bolí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. Síce kvantum teenagerského klišé (v štýle TWILIGHT), ale seriál má (v dospeláckej dejovej línii) atmosféru i spád. Rhona Mitra ako vždy diabolsky krásna... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní mix všech možných žánrů vezoucí se na vlně Twillight, nicméně rozhodně ne tak pubertálně prvoplánové. Více napíšu po zhlédnutí dalších dílů. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tenhle serál mám hodně ráda. Městečko vypadá na první pohled jako ze Stepforských paniček ale...postupně začne člověk objevovat tajemství jednotlivých obyvatel až to dojde k tomu, že si říká jestli tam je vůbec někdo normální.... ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Upíři, vlkodlaci, čarodějnice (což je dneska každý druhý seriál) ale začátek není špatný, zatím to vypadá slibně (ťuk, ťuk, ať to nezakřiknu). Zatím to je "čerstvá novinka na seriálovém trhu", tak uvidíme jakou cestou se to bude dál ubírat.. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho mapujíc filmografii Rhony Mitry, která mne zaujala v Doomsday. Čekal jsem, že to vypnu po půl hodině. Nakonec jsem sjel celou sérii. Bohužel další série natočená nebyla, čemuž se nedivím- je to totiž místy docela dobrý seriál :-))) a hlavně zajímavý námět. Pro většinu televizních diváků je ale nepochybně moc komplikovaný. Jako oddechovka pro mne to bylo ale ideální, nehledat logiku, smysl, nedělat závěry. 70% ()

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Zkoukla jsem nějaké dvě, tři epizody, ale to je asi tak všechno. Matně si pamatuju nějakou paní upírku, paranoidního šerifa a pubertální děcka ve škole, kde se nejspíš poflakují nějací vlkodlaci. Bohužel to ve mně nezanechalo nic, co by mě přimělo u seriálu zůstat. Ale kdo ví, třeba se k tomu někdy vrátím...:-) Edit 7. 2. 2011 - Ano, tak téměř volné zkouškové období zapříčinilo, že jsem The Gates dala druhou šanci a jediné, čeho lituji, je to, že má seriál pouze jednu sérii. Zhruba od čtvrtého dílu se to začalo pořádně rozjíždět a scénáristi si vyšlapali trnitým porostem hezkou cestičku (jen škoda, že neměli možnost ji vydláždit), čímž odkryli spoustu zajímavých dějových linek, a mě by vážně zajímalo, co bude s Andie, Charliem, Brettem, Devon, Sarah i Leigh a s ostatními. Každopádně to byl seriál, který konečně po dlouhé době disponoval (když už ne nápaditějším spektrem postav) neotřelým nápadem. (oblíbená postava: Charlie) ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Melrose place + True Blood. Do uhlazeného městečka, kde je každá osoba playmate, přijíždí šerif, jehož asistenti jsou dvě děcka, kterým byste nevěřili, že právě nevyšli střední. Jeho syn se během deseti minut zamiluje do místní holky, která chodí s vlkodlakem a ta mu lásku bez sebevětšího odporu(svědomí vůči hafákovi) opětuje. ---Spoiler-- : první zápletka se týká vraždy stavitele, celé město je monitorováno, ukazuje se záběr, jak s autem naboural do pantlu a pak "vypadla kamera", kterou asi nebyli schopni do večera nahodit, aby se mohli kouknout, co za auto vyjíždí z garaže Rhony Mitry, která tady není ani uvedena a přitom to je jediný důvod, proč zkusit druhý díl. (ve smyslu, že ukáže víc, než toporné hrání :)) ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věc, nazval bych to crossem někde mezi Desperate Housewives a Teen Wolfem. Jsem v polovině první řady a zatím je to dost dobrý. Spousta herců důvěrně známých z řady dalších seriálu, obzvlášť má oblíbená Melissa Ponzio, byť hraje jen v jednom díle, ale nevěděl jsem to, dokud se neobjevila a bylo to velmi milé překvapení. Další staří známí ve větších rolích, především Linden Ashby, Colton Haynes, Luke Mably a řada dalších. Paráda, na skoro neznámý seriál, který to dotáhl (bohužel) jen na jednu řadu, je to hodně zajímavá záležitost, která se bez problémů může rovnat slavnější konkurenci třeba ve Vampire Diaries nebo Teen Wolfovi. Za 4*. Teď po dokoukání nemám co měnit, jen nerad vidím, když seriál končí cliffhangerem a pak se rozhodne o jeho zrušení, je to škoda. ()

Kroketa 

všechny recenze uživatele

Znáte to - městečko, kde je všechno nadherný a děsně úžasný, žádnej zločin až na to, že tam žijou upíři, vlkodlaci, čarodějky a kdoví kdo ještě, takže se tam určitě nějakej ten zločin najde, jenom to chce, aby se přistěhoval ten správnej policajt, kterej do všeho strká nos a dává na svůj instinkt. Prostě seriál poslední doby, kterej jestli pojede furt ve stejnejch kolejích, tak po 13-ti dílech skončí. Přesto je na tom ale něco zajímavýho a herci taky nejsou k zahození. Po prvním díle průměr všech průměrů... EDIT: Tak po druhém díle snižuju hodnocení, tohleto je fakt kravina. Snad jenom to obsazení je aspoň trochu pěkný... ()

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po prvním dílu. Moje kamarádky byly ze seriálu nadšené, já už podstatně méně. Nemohla jsem se dočkat až ten pilotní díl skončí, pořád jsem se dívala na hodinky. Nikdo z postav mi k srdci nepřirostl - asi si říkáte, jak by také mohli, po prvním dílu, ale já si k těm fiktivním postavám utvářím vztah ihned během prvním pár sekund :) Tady se to nepovedlo. Navíc ten nápad žít v takovém vězení (tenhle pocit jsem měla z toho jejich "poklidného" městečka) mi přišel naprosto uhozený. Zkrátka v dnešní bohaté nabídce seriálů s upíry, čaroději, mi tento vychází jako jasný podprůměr. ()

Brambu 

všechny recenze uživatele

Tyhle upíři a spol věci mě poslední dobou velmi baví, takže tento seriál mi samozřejmě neunikl a musím uznat, že se povedl. ()

Untitled07 

všechny recenze uživatele

Na seriál Za branou jsem se hodně těšila, protože mám slabost pro upíry, vlkodlaky a bůh ví jaká stvoření. Musím ale říct, že asi tak čtyři první díly mě zrovna moc nenadchly. Pak se ale děj začal pořádně vyvíjet a zamotávat, což mě přinutilo zpozornět. Navíc obsazení Rhony Mitry, jakožto mé oblíbenkyně se mi zamlouvalo a vůbec celkově mi to obsazení sedělo. Potom přišli čtyři poslední díly, kde mě děj začal hodně zajímat a pak najednou konec...zbytek si domyslete :-D Hodně mě mrzí, že není další série, protože ta by byla hodně zajímavá, ale tak co se dá dělat. ()

Reklama

Reklama