Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dáma Vicky Collins (Deanna Durbin) cestuje vlakem a čte si detektivku, když je svědkem vraždy v protějším domě. Po vystoupení na příští zastávce vyhledá policistu, který spíš vidí její bujnou fantazii. Žertem ji odkáže na autora čtené detektivky. Dívka jej vyhledá, ale spisovatel (Ralph Bellamy) se pochopitelně nikam nehrne, ale nakonec se stejně zaplete. Vicky se mezitím pouští do vyšetřování sama a vkrade se do sídla zavražděného milionáře, kde v tu dobu právě čtou poslední vůli a ji začnou považovat za někoho jiného. (IQ Tiqe)

(více)

Recenze (10)

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem průměrný noir a dostal výbornou komedii, která si chytře hraje s konvencemi kriminálního žánru. Příjemné překvapení od zcela neznámého režiséra, který má na kontě pouhé dva filmy. A Deanna Durbin v hlavní roli je kouzelná. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Milá kriminálna komédia so zápletkou (skoro) ako od A. Christie. A Deannu začínam seriózne zbožňovať. :-) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Mladá dáma jede na Vánoce vlakem k tetě a čte si detektivku, když vtom z okna zahlédne vraždu, Kontaktuje policii, která vidí spíš její bujnou fantazii a žertem ji odkáže na autora detektivky. Toho slečna vyhledá, ale spisovatel se pochopitelně nikam nehrne, byť nakonec se stejně zaplete. Slečna se pustí do vyšetřování tedy sama - vkrade se do domu zavražděného, kde zrovna čtou jeho závěť a ji považují za někoho jiného. Čekal jsem temný krimi noir a nakonec jsem se i pobavil a bylo to říznuté i romantikou. To vždy potěší. Nemusím celou dobu koukat na kamenné ksichty a trnout u dramatické hudby. Tady se mi líbil skvělý spád, hudba nejen dramatická ale i skvěle živá (Miklós Rózsa patří k mým nejoblíbenějším skladatelům 40. let) a samozřejmě nechybělo napětí. Jen škoda dvou písniček, zkazily tempo a poslední třetina už neměla kam růst. Napětí se pak nedaří udržet až do samého konce a přestože bych se měl bát, říkám si "vždyť je to jedno, však ono to nějak dopadne". To by nemělo být. Ale jinak krásně odlehčená detektivka. # [viděno: v noci, monitor, sluchátka, EN sub] # příběh 7 | hudba 8 | humor 3 | akce 2 | napětí 4 | pustil bych si znovu 7 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Od prvých okamihov bude jasné, že pôjde o skutočne zábavnú záležitosť a tempo bude diktovať skvelá Deanna Durbin. Žánrový mix je na osoh, hudba perfektná. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

4,5 Vynikající detektivní komedie. Na začátku jsem skoro nevěděl, čemu se dřív smát, pak se to v prostředku trochu zvolnilo, ale pořád plno srandovních momentů. Zahráli si tu i skvělý herci, hlavně kouzelná Deanna Durbin a potom skvělej Dan Duryea. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která s noirem nemá téměř nic společného. To ale vůbec nevadí, protože jen u mála jiných parodií jsem se tak zasmál. V druhé polovině sice tempo začne kolísat a chvílemi už se nedá ubránit pocitu zbytečného natahování, Deanna Durbin je přesto neodolatelná. A co teprve když začne zpívat... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Velmi vazny aspirant na "Prekvapeni roku"!!! Vytecna noirovo-detektivni komedie s legendarni a uzasnou Deannou Durbin. Natocil ho (jako jeden ze dvou svych filmu) jeji manzel, ktery se timto radi, po boku Charlese Laughtona, mezi opravdove reziserske frajery... :-) P.S.: Doufam, ze mi jednou taky nekdo takhle popreje k vanocum... :) ()

Scevola 

všechny recenze uživatele

Zanrovy kokteil (komedia, krimi, romantika), ktory sa podarilo reziserovi (podobne ako aj Charlesovy Laughtonovi) spravne namiesat. Ako celok to dobre vyznelo a som velmi prijemne prekvapeny. 7/10 ()

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Ani vtipné, ani napínavé, ani paródia na noir... a už vôbec som nepochopila vsuvku s Tichou nocou, ktorá sa tam absolútne nehodila. Postava Deanny Durbin ma vôbec neoslovila, o niečo zábavnejší bol David Bruce. Keď film porovnám s inými cross-overmi žánrov noir a komédia, Lady on a Train je nuda nad nudu. ()

Reklama

Reklama