Reklama

Reklama

The Gift

Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
Velká Británie, 2010, 5 min

Režie:

Carl Rinsch

Scénář:

Carl Rinsch

Kamera:

Roman Vasjanov

Hudba:

Amon Tobin

Jeden z pěti snímků spadající pod projekt Parallel Lines. Ocitáme se v totalitním Rusku "blízké" budoucnosti. Potkáme záhadného muže, jehož jediným cílem je zjistit, co se skrývá v krabičce, kterou neustále nosí s sebou. Když se mu podaří najít někoho, kdo mu dá odpověď, odstartuje šílená jízda, kde za záchranu tajemství budou umírat nejen lidé. (Remivsremi)

(více)

Recenze (47)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Moskva - místo, kde stále jezdí policejní žigulíky, hlavy občanů zdobí slušivé beranice a ani Chrám Vasila Blaženého nezměnil svou polohu na jihovýchodní straně Rudého náměstí. Něco se však přece jen změnilo. Nedávno by asi bylo nemyslitelné, aby se po ulicích ruské metropole proháněl robot na futuristické motorce. Časy se zkrátka mění a na tohle se rozhodně dá koukat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pěkné technické provedení i akce, ale co si budeme povídat, u dnešních sci-fi se jedná o standard, nad kterým se nemusím pětihvězdičkově rozplývat, byť se mi líbí. Nějak mi unikla pointa, a tedy smysl celého putování záhadné krabičky, o které jsem si jednu chvíli myslel, že otevře bránu pro cenobity... ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ano, schéma: "sci-fi zasadíme do neobvyklých lokací" (Afrika, Uruguay, v tomto případě Moskva) je tu opět provedeno jako ultimátní recept na úspěch. Ale první polovina krásně nabuzuje očekávání diváka a honička ve druhé má zase koule. A potřebuje kraťas vlastně více? Věřím (stejně jako Ridley Scott), že režírující Carl Rinsch celovečerák zvládne. 75 % ()

Houbos 

všechny recenze uživatele

Škoda, i v tak nízkém rozlišení na YT v malém obdélníčku (reklama na 21:9 TV Philips) bylo vše umělé. Renderované předměty jsou vsunuty do záznamu skutečného světa a tím to hasne. Eric Rinsch mohl nějak stylizovat obraz, například clonou. Oceňuji zdrženlivost. Rus se nezbaví zchátralých domů s oprýskanou omítkou a bude stále žít ze zašlé slávy. Co bylo na dárku tak zvláštního? K vidění na Youtube. Podobné: The Bourne Supremacy :) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už nějakou dobu jsem neviděl nic tak povedeného, natočeného s odzbrojující profesionalitou. První půle Rinschova "commercial kraťasu" je příjemně nabitá okouzlující atmosférou, kterou snímku dodává zejména zasněžená Moskva a vojáci s bílými maskami, robotická kočka... dokonalý nádech tajemna! Očekávání postupně roste a v závěru se režisér předvede s akční honičkou, při které si nelze nevzpomenout na agenta Bourna nebo sci-fi I, Robot. Kéž by byl tento filmeček předzvěstí plnohodnotného celovečeráku - ten film by byl jako splněný sen (ke shlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=XOZkLIwbRrw ). ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama