Reklama

Reklama

The Gift

Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
Velká Británie, 2010, 5 min

Režie:

Carl Rinsch

Scénář:

Carl Rinsch

Kamera:

Roman Vasjanov

Hudba:

Amon Tobin

Jeden z pěti snímků spadající pod projekt Parallel Lines. Ocitáme se v totalitním Rusku "blízké" budoucnosti. Potkáme záhadného muže, jehož jediným cílem je zjistit, co se skrývá v krabičce, kterou neustále nosí s sebou. Když se mu podaří najít někoho, kdo mu dá odpověď, odstartuje šílená jízda, kde za záchranu tajemství budou umírat nejen lidé. (Remivsremi)

(více)

Recenze (47)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ruská verze I Robot... Jednoduché, vkusné a svěží, ale je tam cítit neustála inspirace všude možně (od zmíněného I Robot, přes hry až k Akiře...). Škoda, že tu jako režisér není napsaný Carl Erik Rinsch, který bude v dalších letech pravděpodobně hodně vytížený:)). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skvele profesionalne a s dokonalejma trikama natoceny rusky scificko, ktery se ale bohuzel rozjede az v druhy polovine a moc jsem teda nepochopil, co je na tom darku tak zajimavyho. Hodne se mi ale libilo, ze Rusko neni zadny futuristicky, vypada furt stejne, jen se tu motaj roboti a poldove, ktery vypadaj jak z Hvezdnejch Valek. Skoda vlaznejsi prvni pulky, takle jen lepsi 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Moskva - místo, kde stále jezdí policejní žigulíky, hlavy občanů zdobí slušivé beranice a ani Chrám Vasila Blaženého nezměnil svou polohu na jihovýchodní straně Rudého náměstí. Něco se však přece jen změnilo. Nedávno by asi bylo nemyslitelné, aby se po ulicích ruské metropole proháněl robot na futuristické motorce. Časy se zkrátka mění a na tohle se rozhodně dá koukat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už nějakou dobu jsem neviděl nic tak povedeného, natočeného s odzbrojující profesionalitou. První půle Rinschova "commercial kraťasu" je příjemně nabitá okouzlující atmosférou, kterou snímku dodává zejména zasněžená Moskva a vojáci s bílými maskami, robotická kočka... dokonalý nádech tajemna! Očekávání postupně roste a v závěru se režisér předvede s akční honičkou, při které si nelze nevzpomenout na agenta Bourna nebo sci-fi I, Robot. Kéž by byl tento filmeček předzvěstí plnohodnotného celovečeráku - ten film by byl jako splněný sen (ke shlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=XOZkLIwbRrw ). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pěkné technické provedení i akce, ale co si budeme povídat, u dnešních sci-fi se jedná o standard, nad kterým se nemusím pětihvězdičkově rozplývat, byť se mi líbí. Nějak mi unikla pointa, a tedy smysl celého putování záhadné krabičky, o které jsem si jednu chvíli myslel, že otevře bránu pro cenobity... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zmes ruských kultúrno-historických reálií s futuristickými motívmi, intertextuálnou symbolikou, mytologickými prvkami a citáciami pár filmov a videohier (Half-Life a Ja, robot, tu v podobe bližšej Asimovovým predstavám, musí napadnúť každého). Zaujímavá filmárska rozcvička s nadpriemernou akciou, kolísavým CGI a hudbou Amona Tobina. 70% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

celkem slušná akce spojená s dvojitým cestopisem na východ a do budoucnosti.... jó, do ruska, to je pro mě jako německo, z toho já mám strach... 70% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Hustá ruská atmosféra, zajímavá pointa a brácha Sonnyho z Já, Robot v hooodně povedené akčí honičce. To vše má 5 minut, škoda :-( 70% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Americká a přesto Ruská verze Já,Robot,která ma opravdu luxusní šmrnc,skvělou atmosféru ( hodně dělá to Rusko ) a slušný efekty,problém je,že jsem jaksi neviděl žádnou pointu a jsem opět mirně zklamaný,protože 5 minut je jako když prdneš do větru,celovečerák sem ku*va! 70%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce velice slušně natočený kraťas z "nedaleké" budoucnosti, kterému na syrovosti přidávají zimní exteriéry Moskvy a robotův monotónní výraz. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

The gift ala Já robot. Skvělé efekty, kamere a záhadný děj. Mě se to hodně líbilo. Pěkná práce Carla Erika Rinsche. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Perfektní animace i triková část. Jen mě mrzí, že to tak nějak postrádá pointu, nebo nějaký závěr. Avšak podobně typově a provedením laděný, bych si na toto téma dokázal představit klidně i nějaký celovečerní film. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Brilantní krátký film. Za 5 minut stihne nejdříve uhranout výtečnou atmosférou zasněžené Moskvy z nedaleké budoucnosti se spoustou oku lahodících triků, které bych se kvalitativně nebál srovnat s dnešní běžnou filmovou produkcí. V druhé půlce nastane rapidní změna tempa a dostane se nám výtečné robotické honičky, nemálo insipirované snímky jako Terminátor či Já, robot. Celý film je zahalen rouškou tajemna o tom, jak a co se stalo a jak to všechno funguje, celovečerní film by jistě stál za to. 9/10 ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

/Snímka z projektu Parallel Lines/ Neskutočne atmosférická a do posledného detailu vymakaná moskovská sci-fi. Má plnohodnotný príbeh, dokonalé napätie a výborné triky. To najlepšie, čo v sérii vzniklo. (9/10) ()

Reklama

Reklama