Reklama

Reklama

The Executioner

  • USA Duke Mitchell's Massacre Mafia Style (více)
Trailer

Recenze (5)

JFL 

všechny recenze uživatele

Exploatační parafráze na mafiánské eposy vytváří cílenou antitezi mainstramovým opusům ala "Kmotr" či "Špinavé ulice". Mafiáni zde jsou zde vyobrazeni jako maniaci ujíždějící na americkém snu, kteří ve jménu starých ideálů likvidují všechny, kdo jdou proti nim. Syrový styl umocněný toporným amatérským herectvím představitelů vedlejších rolí dodává sekvencím mechanicky nelítostné likvidace protivníků uhrančivě přímočarou energii. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

LOL, tak toto byla neskutečná pecka! Všem milovníkům starých kultovních grindhouse filmů, stejně tak jako příznivcům mafia filmů doporučeno! Dvě soupeřící mafiánské frakce v jednom krvavém sporu! Tato sleazy/schlock, levná exploitace, jakýsi americký (docela nezvyk) klon "KMOTRA" nebo "ŠPINAVÝCH ULIC" (ten vliv tam byl) mě totálně dostal, ať už díky přitažlivé creepy úvodní melodii nebo značně vypečenému mafiánskému příběhu a spiknutí. Film nemusel mít ani velké akční sekvence tak charakteristické pro speciální italský subžánr poliziotteschi ze stejné doby, a přesto mě to celkově vzalo (charaktery, skutečný životní příběh, překvapivé okamžiky, veselý dialog, cit, který je cítit z jednotlivých scén). Nečekejte víc, než jen dobrou, rychle plynoucí zábavu okořeněnou špetkou černého humoru a místy docela brutální krvavé násilí (scéna s hákem, viz obr. č. 2). K filmu jsem se dostal díky "Grindhouse Trailer Classics vol. 1" a rozhodně toho nelituji. Památná, téměř omračující zahajovací sekvence je nezapomenutelná (tři minuty násilí bez jediného dialogu!), stejně jako velmi překvapivé finále. Režisér, herec a producent Duke Mitchell mile překvapil. Toto je ve svém žánru a se svým omezeným rozpočtem zručně natočený a především hrozivý film, který stojí za pozornost. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

„Titul je považovaný za jeden z najlepších gangsterských filmov, ktoré boli kedy vytvorené.“ Tento veľký reklamný slogan k filmu vychádzajúci z úspechu Krstného otca (THE GODFATHER) sa v porovnaní so známymi zásekmi dá interpretovať skôr ako béčková grindhouse paródia v štýle JANE AUSTEN’S MAFIA! Osobne duchaplná výpoveď Duka Mitchella o pocitoch a názoroch na život a dôsledky v ňom sa cez stvárnenie postavy Mimiho Miceliho ako synáčika sicílskej mafie naprávajúceho krivdu z minulosti spôsobom jeho vlastným, dá označiť za v celku komplexnú sondu do života rozmáhajúcej sa mafie, ktorá sa však s novou krvou vo svojich radoch za ten čas posunula o kus ďalej. Lacné scény krvavých masakrov, tak typické pre nízkorozpočtový grindhouse na jednej strane potešia svojou bezprostrednosťou, na strane druhej a to hlavne v porovnaní s celoplošnými klasikami kontrastne parodujú známe scény a útržky z nich. Veselé násilie na mafiánky spôsob s duchaplnou rodinnou myšlienkou – asi tak by sa dal charakterizovať môj pocit z filmu. ### PS – videná 83 minútová verzia. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem viděl trailer - myslel jsem si, že to bude snaživá věc, kterou tvůrci berou vážně, ale ve skutečnosti to bude strašná trapárna. Ale ona to byla opravdu kvalitní mafiánská story, která se může stydět leda tak za zpracování jednotlivých vražd (barva krve, fleky od červené místo děr atd). Jinak je to ale opravdu solidní drsná záležitost, která má všechno, co by měla mít - zločiny, vraždy bez slitování (hodně vražd), skvělé dialogy, italské mafiány, pasáky a děvky, sem tam cecky. Na herecké výkony si také nemůžu stěžovat, takže i když na první pohled vypadá Duke Mitchell jako nějakej sedmdesátkovej páprda před důchodem, hraje přirozeně a ostatní zrežíroval taky obstojně - byli to prostě skuteční zabijáci, navíc s dobrejma hláškama. Líbila se mi ta koc Cara Salerno, na svou dobu opravdu sexy. Hudba je kapitola sama o sobě - právě ona je ten důvod, kvůli kterému mě trailer vlastně zaujal (spolu s těmi hromadami obětí). Ale jinak je v celém filmu dost rozporuplná/strašná - ale možná to z toho dělá úplně jinej zážitek, takže nevím. Jinak na můj vkus je tam až moc mužského italského pusinkování. No a je škoda, že jsem nerozumněl všemu v angličtině, páč jsem neměl titulky. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá gangsterka Massacre Mafia Style naznačovala hoďku a půl přestřelek, vymahaček, zlomených nosů i kostí a dalších podobných mafošských praktik, jež k tomuto řemeseslu neodmyslitelně patří. Vše samozřejmě v úderném rázu béčkového stylu, hromadou klišé a krapet toho černého humoru. Ono by to snad ani s takovým rozpočtem jinak nešlo, což pochopil i sám režisér, producent, scénárista a herec Duke Mitchell v jedné osobě, za což dávám velké plus, protože jako takové to i parádně fungovalo. A pokud tedy nečekáte velkolepost formátu áčkové produkce, tohle by vás mohlo celkem příjemně překvapit.3+ ()

Reklama

Reklama