Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film slavného a experimentátorského ruského režiséra Alexandra Sokurova, který diváka vtáhne do světa dávno minulých dob, je strhující poutí plnou poetických i drsných záběrů. Sokurovův zvláštní film naléhavě poukazuje na lidské slabosti a chyby a znovu objevuje "Fausta" jako hluboký lidský příběh. Snímek zaujme nevšedními hereckými výkony Johannese Zeiler, Hanny Schygully a Antona Adasinjského (frontmana divadelního seskupení DEREVO). Jakkoli se nechal Sokurov volně inspirovat Goetheho příběhem, známý mýtus o zaprodání duše ďáblovi radikálně reinterpretuje. Faust je myslitelem a rebelem, avšak zároveň anonymním člověkem z masa a kostí, který je ovládán vnitřními pudy, chamtivostí a chtíčem. (Magic Box)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
lucifer66

lucifer66 (hodnocení, recenze)

cakal som daku duchapritomnu vec, faust je moja oblubena tema... zaujimave prevedenie mefistofiela ako mauricia.. ale te dvojpodpis.. ehm.. prve to chcel spravit tak prirodzene potom si to rozmyslel? kvalitny drist a nudny.. a nasilu.. postavy absurdne aj ked nemusia byt... a motivacia ich konania tiez riadny nezmysel... a ze tomu vseci top uzivatelia dali plno hviezdiciek... jooo ste super odbornici ked ocenite film ktory je robeny tak ze ani autor sam nevie co chcel, podpisat knihu aj ked nema atrament, alebo podpisat atramentom ktory minul na opravu chyb... i ked by to podpisal krvov  podpise atramentom ale potom mu atrament dojde a podpise krvov..a tomu da nieko viac ako dva hviezicky... sak to je film len na efekt a navyse dost nudny a nic poriadne v nom neni ... este ze sa obliekli do brneni a potom sa znich vyzliekli... super vav som odneseny... to su ale riadne bludy a tak vysoko hodnotene.... to bude asi velmy hodnotne.. bleee asi si musim ulavit.. tu je nejaky kostol...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

BrunoAnthony

Náhodou, já si také myslím, že je to fantastické. Celou jednu hvězdičku jsem tomu unuděný k smrti věnoval, tak fantastické mi to přišlo, ty osle pitomá.

termi

termi (hodnocení, recenze)

tak konečně to uź šlo do postprodukce, a točilo se i v Praze;)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Reklama

Reklama