Reklama

Reklama

V záhybech

(festivalový název)
  • USA Between the Folds
všechny plakáty
USA, 2008, 56 min

Režie:

Vanessa Gould

Scénář:

Vanessa Gould

Hudba:

Gil Talmi

Hrají:

Vanessa Gould (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Dokument V záhybech ukazuje skládání papíru jako činnost umělců, choreografů, matematiků, fyziků a informatiků. Z pohledu umělců jde o krásné tvary složené z jednoho papíru jako jsou postavy, zvířata a různé modely pod známým názvem origami. Z pohledu vědců pak jde o řešení praktických problémů, jako je skládání airbagů, padáků či proteinů. Origami je možné použít v mechanice, medicíně, biologii, nanotechnologii i ve vesmíru. (Zagros)

(více)

Recenze (2)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

téma bylo mimořádně nosné, jako i velice zajímavé a jen díky němu hodnotím celý film velmi vysoko. obludná hudba, která se hodí spíš do reklamy na kakao, se pokouší srazit celkové kvality pod úroveň snesitelnosti, ale s trochou zapření se to dá sledovat. bez ní by to byl docela pěkný, naprosto standardní středometrážní dokument, který zaznamená a divákovi předhodí snůšku rozmanitých informací o svém tématu, ať si souvislosti mezi nimi poskládá každý, jak chce sám. proto cítím i jakýsi nevyužitý potenciál. dobře zpracovaný, rozsáhlý komentář mohl utvářet souvislosti již předem, vést s divákem tichou polemiku nad souvislostmi mezi vědou a uměním a dalšími věcmi, a doslova přizpůsobit myšlenkovou strukturu filmu svému tématu: skládat ji jako origami. ()

Fairbanks 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film představující různé druhy přístupu k origami (umělecký, vědecký, matematický, didaktický atd.) a stručnou historii tohoto poměrně neznámého fenoménu. Fascinující téma- jako člověk origami prakticky nezasažený (končím u papírové čepice na malování) jsem nestačil zírat, co lze z kusu papíru tvořit a jak to posléze (akademicky) prodat! ()

Reklama

Reklama