Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (287)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Největší problém filmů o miliardářích je ten, že se s takovýma lidma dá jen těžko ztotožnit. Já mít byť jen desetinu prachů co on, tak celej život cestuju po celym světě a nějaký pařby a ježdění v batmobilu bych si klíďo odpustil... Přesto je ale Arthur hodně povedený týpek, nemá žádné zábrany a hlavně má naprosto dokonalou "mamču" i když ne pravou, Helen Mirren. Ta se mi z celého filmu líbila asi nejvíce. Decentní, přesto vtipná a prostě vynikající role pro tuto skvělou herečku. Arthur je rozhodně film, který stojí za to vidět, sice ne asi dvakrát, ale pro jednou neurazí, vtipy jsou vcelku inteligentí, takže žádné americké "fóry" o prdění naštěstí nečekejte...Jo, Arthur je fajn. 75% ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl a tak nemohu srovnávat a vlastně je asi dobře, že ani nemohu, protože bych se s hodnocením dostal někam, kam nechci. Tenhle prvoplánovitý moment spatřil světlo světa asi jen proto, že zrovna neměl někdo, co na práci. Je tu pár vtipných momentů, ale ve výsledku herci, režisér ani diváci neví "o čem" vlastně látka je. A to je kámen úrazu. Díky tomuto problému divák sleduje pouze sérii skečů, které ale ve výsledku ani nedokáže vhodně provázat chabá a předvídatelná dějová linka. Až mě zaráží, že v téhle mainstreamové a trochu pokleslé komedii spatříme Helen Mirren. A tak jediné, co nám zbývá je těch pár vtipných momentů Russella Branda, které ale nejsou světlem na konci tunelu, protože tenhle tunel je jen a jen temnou dírou bez paprsku originality a invence. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Arthur je nepředstavitelně bohatý, nepraktický, štědrý, rozhazovačný a dobromyslný excentrický bohém se slabostí pro náhodné známosti a alkohol, co odmítá dospět. S tím vším má být brzy konec. Jeho matka ho chce oženit a tak trochu ho nasměrovat k zodpovědnosti. Našla mu už i bohatou nevěstu, a pokud si ji nevezme, tak ho vydědí. Jemu se však do sňatku z rozumu ani trochu nechce. Ne že by jeho vyvolená proti jeho vůli, kterou ostatně moc dobře zná, nebyla dostatečně atraktivní, ale nic ho k ní nepojí. A navíc, dívku svého srdce už potkal. Cílem produkujícího Russella Branda, který se ujal hlavní role, bylo natočit vyzrálou komedii s inteligentním humorem. Všechna čest, že se tomuhle týpkovi podařilo nevpustit za celou dobu do filmu nic z oblasti hrubozrnného nebo fekálního humoru. Divák, který tohle očekával, musel být mile překvapený, že film hraje více na city a prozření boháče, pro kterého je nedozírné bohatství spíše na obtíž. Trochu neústrojně pak působí zakomponování vážnějšího tématu, jako je alkoholismus, kterému nenápadně hlavní hrdina podléhá, ale to takovým způsobem, až je to v ději na překážku. Děj rozhodně není kompaktní. Režíroval televizní specialista Jason Winer, občas je znát inklinace k epizodnímu způsobu vyprávění. A teď přijde to nejhlavnější. V záhlaví filmu se uvádí, že se jedná o komedii. Vtipy tvoří sotva pětinu filmu a především je to ve scénách se sexy snoubenkou, kterou ztvárnila rajcovní Jennifer Garner. Mimo tyhle scény si vtipné nebo humorné situace daly více či méně pohov a představte si, že to vůbec nevadilo. Film totiž na humor nesází, ale jde mu o sympatie k Arthurovi. Russell Brand dokazuje, že je velmi dobrý ve střídání hereckých poloh, a ačkoliv s ním ve filmu hraje Hellen Mirren nebo Nick Nolte, tedy zkušenost sama, tak jeho přirozené herectví mělo pro mě větší váhu, ačkoliv i ostatní herecké party byly fajn. Winer netlačí na pilu a nechává film postupně zrát s hlavním hrdinou. Jeho osud začne být postupně citlivě podávaný a skoro se zapomnělo, že film vlastně měl být humorný. Humor však absentuje i ve scénách, kdy se Arthur uchází o práci a chce se konfrontovat se společností jinak, než jen svým bohatstvím. Je však zřejmé, že tyto scény měly být vtipné, ale mně přišly, že tam byly spíše jen přidané s ambicemi vymáčknout z nich něco k zasmání, což se nakonec ukázalo jako lichá snaha. Vyšlo však z toho v globálu příjemně svébytné dílko, kterému nechybí zralý pohled na boháče s citlivou duší romantika. Takže vlastně místo komedie, tady máme emocionálně pojatou romantickou pohádku ze současnosti pro dospělé, při které si víc divák zaslzí než se zasměje. Mé hodnocení: 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keď dopozerám film takéhoto charakteru vždy rozmýšľam, prečo som mu venoval toľko času. Nejaký dôvod tam bol, pretože som vedel, že to nebude prevratný príbeh, ktorý ma rozosmeje, alebo rozplače. Takže mi s toho akosi logicky vyšla túžba vidieť Jennifer Garner v ďalšej postave. Počas filmu som si uvedomil, že by som mal takýto prístup v niektorých prípadoch naozaj obmedziť, pretože nevtipnosť tohto príbehu je až zarážajúca. Brand je absolútne nesympatický človek, ktorý nielenže neprináša do svojich postáv nič nové, ale čo je horšie je v nich až zarážajúco neznesiteľný. A je úplne jedno, že ostatný herci sa držia svojho štandardu - jednoducho film, ktorý je celý postavený na niekom ako je Brand nemôže fungovať. Režisér sa vôbec nesnaží vyhrať z neoriginalitou námetu, neprináša nič nové, je to patetické, zbytočne naťahované, z nefungujúcimi vtipmi a hlúpym morálnym posolstvom, ktoré je poslednou kvapkou únosnosti. Dôvod prečo takéto filmy stále vznikajú mi uniká, ale za seba hovorím už nikdy viac. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že Russella Branda opravdu nemám rád. Je to prototyp idiota, který není k smíchu. Film je tak trochu pohádka. Tohle natočit v 50. letech, trochu ve stylu Prázdnin v Římě, tak to je bomba. Pro mě byla nejvýraznější osobností Helen Mirren a nejvtipnějším zážitkem, když Arthur vysvětloval dětem, že chlastá. 50 % ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Celovečerní debut režiséra Jasona Winera. (HellFire)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama