Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královně se konečně narodila dcera. Nechali udělat talíře pro sudičky, kterých bylo 13, ale nevyšlo zlato a jednu nepozvali. Při hostině pak došlo na sudbu a třináctá sudička prohlásila, že Růženka bude spát 100 let. Dvanáctá to ještě změnila, láska je silnější. Růženka rostla a také rostl syn sousedního krále Vilém. Celou dobu neopustila Růženka zámek, toužila vyjít ven, ale hlídali každý její krok. Blížily se její 15. narozeniny a král, jehož země byla závislá na předení lnu, nechal zlikvidovat všechny kolovraty a vůbec byl dost drsný na svůj lid. Princezna nevěřila, že by mohl být zlý, ale Vilémovi uvěřila. V den narozenin se utíkala schovat do věže a tam ji čekala sudička, která jí podala růži a princezna usnula a s ní celé království. Musela spát 100 let a nakonec jí probudil Vilémův vnuk, který jako by mu z oka vypadl... (TV Nova)

(více)

Recenze (34)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Šípkovú ruženku som videl už dávnejšie, ale na žiadne negatívne pocity si vôbec nespomínam. Tie naše koprodukcie s Nemeckom sú podľa mňa väčšinou vydarené, lenže množstvo ľudí má s nimi problém asi iba z princípu. Pamätám si na solídnu, temnejšiu atmosféru, peknú princeznú, dobrú výpravu a fajn masky. Mne to k vianočnej pohode kedysi stačilo. Prečo sa to vysiela tak málo, vážne nechápem. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

S údivem koukám na neznámou verzi. Většina postav jen zalidňuje - a že jich tam je. Výprava a kostýmy na vysoké úrovni, herecky se mimo pohledné tváře blýskl hlavně Karel Heřmánek. ... Nehybná tvář Judy Winter, divné obsazení. Snad to ani není pro děti. ... Pohledem mimo zemi vzniku, jako v pohádce Mrazík vidíme nafoukanost a hloupost, zde by mohli vidět lež a zlodějinu. ()

Reklama

Petike 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa dosť vydarená rozprávka pána Párnického, ktorý určite nebol typickým režisérom v tomto žánri. Napriek tomu, že sú aj silnejšie filmové rozprávky, mi táto utkvela v pamäti, keď som ju videl začiatkom 90. rokov a potom aj po rokoch. Tempo rozprávania je dosť vysoké. Keď to porovnám s niekedy až príliš pomalým až zádumčivým tempom Kráľa drozdia brada, režírovaným pánom Lutherom, je to úplne iný prístup. Zároveň sa zdá, že príbeh úmyselne graduje veľmi opatrne, kúsok po kúsku, až kým konečne nenastane kliatba, ktorej sa kráľ panicky obával a vyslovene fanaticky snažil vyhýbať. Kráľ pre svoju pýchu spustí lavínu udalostí, ktorým sa dlhé roky s maximálnou paranojou usiluje úplne vyhnúť, ale dá sa povedať, že ich tým urputným snažením ešte viac priblíži. Zamrzí akurát to, že po uskutočnení kliatby sa celá záležitosť rozrieši vo finále, ktoré trvá asi len štvrťhodinu. Na druhej strane, je mi jasné, že to režisér a štáb nechceli prehnane dejovo žmýkať. //// Zaujímavé komentáre: triatlet ()

Kivis odpad!

všechny recenze uživatele

Ležím u notebooku a jelikož zrovna nejsem pánem ovladače, jede v TV tohle. Už se nemůžu dočkat reklam. I ty nejagresivnější reklamy totiž budou oproti tomuto uřvanému a otřesnou hudbou naplněnému paskvilu selankou pro moje uši. Tam snad není jediná scénka, ve které by nikdo nezakřičel. Myslel jsem, že u pohádky by se měl člověk odreagovat, u Šípkové Růženky dostávají moje uši i nervy pěkně zabrat. Tuto pohádku vřele doporučuji nedoslýchavým. Všechny ostatní MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ VARUJE: NADMĚRNÉ MNOŽSTVÍ HLUKU V TOMTO FILMU ŠKODÍ ZDRAVÍ! ()

Leonora 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALLERT!!! Pokud se na to ještě někdo někdy bude dívat... Jedna hvězdička za mladičkého Burkharda, druhá za to, že tahle verze se snad jako jediná drží symbolismu předlohy - princezna skutečně spí sto let, takže žádná přeslazená marmeládka, princ na drsno zestárne a umře bez Růženky... Jinak na tom není co ocenit. Tyhle koprodukce jsou obecně dost tragická záležitost... Ale zase musím říct, že hodnotím s odstupem, jako dítě jsem ten film měla celkem ráda. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v Telči, Ledniciach, Myjave, Pezinku a v Hlubokej nad Vltavou. (dyfur)

Reklama

Reklama