Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královně se konečně narodila dcera. Nechali udělat talíře pro sudičky, kterých bylo 13, ale nevyšlo zlato a jednu nepozvali. Při hostině pak došlo na sudbu a třináctá sudička prohlásila, že Růženka bude spát 100 let. Dvanáctá to ještě změnila, láska je silnější. Růženka rostla a také rostl syn sousedního krále Vilém. Celou dobu neopustila Růženka zámek, toužila vyjít ven, ale hlídali každý její krok. Blížily se její 15. narozeniny a král, jehož země byla závislá na předení lnu, nechal zlikvidovat všechny kolovraty a vůbec byl dost drsný na svůj lid. Princezna nevěřila, že by mohl být zlý, ale Vilémovi uvěřila. V den narozenin se utíkala schovat do věže a tam ji čekala sudička, která jí podala růži a princezna usnula a s ní celé království. Musela spát 100 let a nakonec jí probudil Vilémův vnuk, který jako by mu z oka vypadl... (TV Nova)

(více)

Recenze (34)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Šípkovú ruženku som videl už dávnejšie, ale na žiadne negatívne pocity si vôbec nespomínam. Tie naše koprodukcie s Nemeckom sú podľa mňa väčšinou vydarené, lenže množstvo ľudí má s nimi problém asi iba z princípu. Pamätám si na solídnu, temnejšiu atmosféru, peknú princeznú, dobrú výpravu a fajn masky. Mne to k vianočnej pohode kedysi stačilo. Prečo sa to vysiela tak málo, vážne nechápem. ()

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázně trapná "pohádka", kterou jsem ani nedokázala dokoukat. Je mi líto, ale jinak než odpad! hodnotit nemůžu... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Poctivá výprava; hudba navozuje správnou atmosféru. Herci dokáží zachytit charakter postavy. Autoři scénáře se sice odklonili od vtipu víc k tajemnu. A sudičky mají v této pohádce dostatečný prostor a také patřičné kouzlo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tradícia slovenského filmu s nemeckými koproducentmi z 80-tych rokov pokračovala aj v tomto rozprávkovom filme, ale dopadlo to zle. Ako alternatíva k deju fajn, ale toto diváci neberú. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nevím co proti tomu všichni máte. Klasická pohádka na téma "na princeznu je uvalena věštba". Tato pohádka je velmi málo vysílaná a já osobně si pamatuju, že jsem ji viděl asi jen jednou a to už je velmi dávno. Myslím si, že obsazení herců v těchto pohádkách není ani tak důležité, téma je dané a všichni tušíme závěr. To je možná chyba. Růženka je nevděčné téma, či jméno, které si nezaslouží takovouto "pověst". Vy ostatní si dnes (7. 1. 2012) pohádku připomeňte, vysílá ji TV Barrandov. Možná, když budu mít chuť, si ji pustím a pořádně se zamyslím, proč je Růženka taková, jaká je:) Smíchání herců, německých i českých se zde doplňuje celkem pěkně. Hodnotím třemi hvězdami, což je myslím, tak akorát. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pokus o působivou výpravu za německý prachy je trochu kontraproduktivní, páč například Milena Dvorská napatlaná zlatým třpytivým mejkapem je prakticky k nepoznání. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Čo kukaš, keď kukam? Důvodem (jediným), který mě přiměl, abych se podíval na tuhle uřvanou pohádku, je 21letý Gedeon Burkhard. Bohužel však role prince Wiliama je napsána tak nudně, jako ostatně celý scénář, že ani půvab tohoto sexy herce nic nezmůže. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tohle se nepovedlo. Ani to není tak mizerný, že by se člověk smál. Stačí to zkrátka vidět jednou a pak nezapomenout, že už to člověk viděl, a nedej bože se na to nepodíval po druhé. A schválně používám zájmeno "to", odmítám "tomu" říkat pohádka nebo film. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Scénář sám o sobě nic moc, herci až na božího Heřmánka příšerní, ale nadšená jsem byla z konce (opravdu o sto let později!) a Gedeonovi Burkhardovi to tady moc slušelo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Bleee, reziser filmu Pasla kone na Betone natocil aj tuto planobu? No sakra. Herecke vykony mizerne, dialogy mizerne, rezia mizerna ..... 15 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi na teto Ruzence je fakt, ze ji nechali poradne vyspat. Vyprava taky neni spatna. Jinak si myslim, ze je pohadka zbytecne ponura (vcetne tmaveho obrazu), dejove roztahana a celkove, nemastna a neslana. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka natočená na německý způsob bez špetky humoru a zřejmě za německé peníze. Výprava a kostýmy na slušné úrovni a fešák Burkhard taky stál za koukání. ()

Reklama

Reklama