Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani únik do nového prostředí nemusí znamenat spásu. Může však přinést nové přátele, kteří dokážou člověka podržet v momentech, kdy už sám nedokáže stát. Ale zároveň s tím přicházejí i těžká rozhodnutí.  Novým domovem Ricarda, dobromyslného nevýznamného drogového dealera s kreslířským talentem, je vybydlený a špinavý apartmánový komplex, kam se uchýlil poté, co po něm jeho šéf začal požadovat splacení nasekaných dluhů. Není jediným ze zdejších obyvatel. Brzy se v sotva stojící ruině spřátelí s Margo, sympatickou svobodnou matkou mladičké Lattie, které na toto neutěšené místo přivedly problémy s Marginým partnerem a všudypřítomné finanční těžkosti. Ostatně mezi místními obyvateli byste jen těžko hledali někoho, kdo nemá nějakou potíž s penězi. Ale Ricardo, kterému začíná jít pomalu o život, náhodou zjistí, že jeden z jeho nejbližších sousedů, podivínský a samotářský pan Harrison, je na tom o poznání lépe, než si všichni myslí. Z nějakého důvodu má v pelesti postele uložený celý milion dolarů, tedy částku, která by většině přítomných mohla zachránit existenci. A jediné, co stojí mezi Ricardem a těmito penězi, které by mu rozhodně vytrhnuly trn z paty, je otázka, co je pro něj přednější. Vlastní spása, nebo lidskost a přátelství? Odpověď čeká ve dva roky starém komorním dramatu, v němž roli osamělého starce, který má nyní šanci udělat nejlepší rozhodnutí svého života, ztvárnil držitel Oscara Martin Landau. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Aky 

všechny recenze uživatele

Napínavé drama s těžko předvídatelným dějem a zejména závěrem, které nezůstává na provrchu a snaží se proniknout hlouběji do úvah o smyslu bohatství. Právě konec mi však brání přidat pátou hvězdičku, když celé vyprávění je vedeno po celou dobu značně realisticky, avšak v závěru jsou použity dosud zde nevídané prvky fantazie a až pohádkovosti. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Toto je drama, kterému nemám absolutně co vytknout a které nelze označit jiným slovem než jako bezchybné a dokonalé. Příběh měl spád, byl zajímavý a atraktivní, ale zároveň snadno k pochopení a s hlavním hrdinou ani s ostatními postavami jsem neměl vůbec žádný problém. Tohle je jeden z těch filmů, na které se opravdu dobře kouká a s nimiž ten strávený čas uteče opravdu velmi rychle. A přitom to vlastně je příběh, který už byl k vidění ve filmu mnohokrát, totiž jak žít, když má člověk finanční problémy. Ovšem ta forma tohoto příběhu je naprosto úžasná, je to skutečně atraktivní film, jenž je postaven především na hereckých výkonec a potom na jistém velmi originálním doplňku tohoto filmu, jehož smysl divák pochopí až na konci filmu, ale o to zajímavější je potom zjištění, proč tenhle originální doplněk tvůrci pro tento film zvolili. Narážím zde na to, že hlavní hrdina rád kreslí lidi kolem sebe, a v tu chvíli kamera opouští příběh, který sledujeme, a přichází animovaná sekvence, kdy jakoby před našimi zraky vzniká černobílý obrázek rodiny člověka, kterého hlavní hrdina maluje, a je nám vyprávěn příběh tohoto člověka, který je pro děj absolutně nedůležitý, ale v závěru každý divák pochopí záměr tvůrců. Něco takhle originálního jsem opravdu v žádném jiném filmu neviděl a považuji to za vynikající nápad, který vlastně obhajuje závěrečné rozhodnutí postavy, podle které je celý film pojmenován. Herecké výkony jsou zde naprosto perfektní a bezchybné a filmu bezesporu přidávají na kvalitě. Tady prostě není nad čím váhat, mně se tenhle film líbil, nemám vůči němu jedinou výtku a cítím, že tomuhle filmu prostě nemohu ubírat na hodnocení, takže bez jakýchkoliv pochyb je to za pět hvězd. ()

Reklama

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem absolutní náhodou chytil tuším na Cinemax dvojce. Prostě sem jednoho večera kolem půlnoci zapnul telku, přepínal programy a Harrison Montgomery právě začínal, tak jsem to zkusil. Výsledek? Vynikající film!!! Skvělé herecké výkony, geniální zápletka a závěr jako třešňička na dortu. K tomu výborná hudba a ještě jedna velmi originální vychytávka, která se promítá v celém filmu...Nic dalšího o tom psát nebudu, protože freddy to už napsal víceméně všechno. Rozhodně doporučuju si tenhle film sehnat. 90% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama