Reklama

Reklama

Nepotopitelný Titanic

(TV film)
  • Kanada Who Sank the Titanic? (více)

Obsahy(1)

Potopení Titanicu v roce 1912 si vyžádalo 1 517 životů. Tento fascinující dokument odkrývá řadu mýtů obestírajících osud tohoto slavného parníku.  Všichni vědí, že nepotopitelný Titanic poslal ke dnu ledovec, který způsobil smrt více než patnácti set lidí. Tato katastrofa je považována za jednu z nejhorších v dějinách námořní dopravy. Podle tohoto zajímavého nového dokumentu však osud největšího parníku své doby, jeho cestujících a posádky zpečetil dlouhý řetězec chybných rozhodnutí, lidských chyb a smůly. Kdyby býval chyběl pouze jediný článek tohoto řetězce, historická katastrofa mohla být odvrácena. Dokument vychází z nejnovějších výzkumů a výpovědí očitých svědků, rekonstruuje příběh z pohledu přímých aktérů a odkrývá řadu mýtů, jež se kolem Titanicu nahromadily. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Aidina 

všechny recenze uživatele

Titanik je prostě fenomén. Byla to ale smůla, nebo jen souhra náhod, jako třeba, že dalekohled byl zamčený ve skříní a klíč si omylem odnesl důstojník, který byl poslán na pevninu těsně před vyplutím a na jeho místo nastoupil někdo úplně jiný. Nebo snad trest, za to že vedení ignorovalo výstražné zprávy o ledovcích od ostatních lodí? ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Tie 4 hviezdy nie su uplne zasluzene. Zabijaju to hlavne hrane sceny, ktore mne prekazaju skoro vzdy, ale casto krat su nevyhnutelne. V tomto pripade vsak zbytocne predlzuju film. Na druhu stranu su fakty podane jasne a zretelne. Davaju tak ucelny obraz o tom, preco sa vlasne to Tecko potopilo, zacinajuc od navrhu konstrukcie, konciac soknutym kapitanom. Neviem na kolko je vsetko pravda, ale tych faktov je tam viac nez v inych dokumentoch rovnakej temy a aj preto vlastne tie 4 hviezdy ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který ve mně dokázal probudit emoce a ještě mě donutil hloubat nad starou známou se zaujetím a novým pohledem na věc, ač mě neopouští dojem, že některé poznatky mohly být i dost přikrášlené pro účely dokumentu. Nepotopitelný Titanic je každopádně poutavé ohlednutí za legendární katastrofou se silnými momenty alá "Pro krásné schody oželím i bezpečnost lodi". Jen ta Hornerova hudba mi u některých scén (jejích zmíněnou repetitivnost neřeším, za 45 minut jsem se nestihla začít nudit) chyběla k dokonalosti :-) 80% ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument. Titanic miluju (i film, i historická fakta), a proto jsem se ráda dozvěděla nové skutečnosti odhalující pravdu. Abych byla upřímná, mnoho faktů mě vyloženě vytočilo, ale to není ten důvod, proč nedávám plný počet, za to dokument nemůže. Iritovala mě totiž až identická podoba s filmovým Titanicem v hraných částech. Ale jinak fajn. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavý hraný dokument toho, co se událo od stavby do potopení této velkolepé lodi. Určitě doporučuji fanouškům, co se zajímají o fakta nebo samotný Titanic. Vše je zajímavě pojato a vysvětleno. Přesto ale je celá problematika pojímána dosti povrchně a po přečtení řady knih mohu říci, že mám na řadu věcí úplně jiný názor. Přesto hlavně za metodickou stránku: 65%. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama