Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako jediná ze společenstva přežije hromadný odchod do lepšího světa, avšak zdaleka nemá vyhráno. Když se po třinácti letech konečně probere z kómatu a pokusí se vrátit do normálního života, s hrůzou zjišťuje, že vůdce sekty Harris chce za každou cenu její život... (oficiální text distributora)

Recenze (23)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o horor, aj keď sa do značnej miery film tak tvári. Na istý čas necháva na pochybách, či teror spôsobuje démon alebo preludy hlavnej postavy. Sny nehrajú žiadnu rolu. Odhliadnuc od pointy a záverečného zvratu ide o dostatočne napínavý triler, aby diváka nechával v napätí. o čo sa stará charizmatický a večný záporák Richard Lynch a atmosfericky kulantné objavenia sa jeho démonickej postavy tu medzi dverami, tu vo výťahu či tu v zrkadle. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání, čekal jsem béčko které bude zábavné nebo jinak kvalitní. Ale dostal jsem šílenou nudu která mě za 1) vůbec nebavila a za 2) jsem dost často klimbal. Což je dost špatné znamení. Začnu s pozitivama protože to bude rychlé. TAkže sem tam pěkná scéna třeba ve výtahu, a pak sem tam náznak atmosféry. Ale to je asi tak vše, od herců, po hudbu kterou jsem ale nijak nezaznamenal je to strašná bída, a tak moc jsem se těšil. Snad to příště vyjde. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher, který se nebojí otevřeně vykrádat třetí Noční můru z Elm Street, stojí na výborné osmdesátkové atmosféře, výborné scéně skupinové sebevraždy, ksichtu hlavního záporáka, depresivním prostředí psychiatrické kliniky a dobré hudbě... Herci nic moc, scénář za moc nestojí, zejména zmatený konec, když už tvůrci nevěděli kudy kam, kazí celkový dojem z filmu... Ale rozhodně se nejedná o špatný kus... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud na konci filmu jako největší klad ocením krátkou stopáž, je něco špatně. A v tomhle rádobyhororovém dílku je toho špatně docela hodně. V první polovině nudné, v druhé polovině nelogické, je to typický zástupce filmů, kde se postavy chovají zcela nesmyslně, aby mohl scénárista vyrobit pár šokujících zvratů a lekaček. Průměrní herci (představitelka hlavní role Jennifer Rubin je zástupkyní nekonečné řady fotomodelek, které to zkusily u filmu, a natočila pár béček; je sice hezká, ale charakterní role jí jdou jenom ztěžka - líbila se mi ve Vřískounech, tady jednoduše je a zas tak moc nehraje). Film ocení ještě tak nejspíš fandové vyvražďovaček, ale i v téhle oblasti bylo natočeno spoustu nápaditějších a zručněji vyrobených kousků. Celkový dojem: 25 %. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Nudný slasher se stupidní zápletkou. Silně pochybuju, že by se u takového filmu někdo mohl bát. Dokonce ani čiré potěšení s béčkařského neumětelství se nedostavilo. Ta 1* je jednak za závěrečnou snahu ten předešlý zmatek "reálně" vysvětlit a jednak za sympatickou hlavní hrdinku. 2/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Když se poprvé Richard Lynch (Harris) viděl v masce s popáleninami, psychicky to s ním otřáslo. Vzpomněl si na osobní incident z roku 1967, kdy se pod vlivem drog zapálil a byl popálen na 70 % těla. (Fenk)
  • Rozhodovalo se, zda v závěrečných titulcích zazní píseň „Burning House of Love“ od skupiny X nebo „Sweet Child O'Mine“ od Guns N' Roses. Nakonec vyhráli Guns N' Roses a z písně se stal později obrovský hit. Původně bylo v plánu do videoklipu Sweet Child O'Mine použít ukázky z filmu. (Fenk)

Reklama

Reklama