Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako jediná ze společenstva přežije hromadný odchod do lepšího světa, avšak zdaleka nemá vyhráno. Když se po třinácti letech konečně probere z kómatu a pokusí se vrátit do normálního života, s hrůzou zjišťuje, že vůdce sekty Harris chce za každou cenu její život... (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný nadpřirozený (ještě jakž takž) slasher. Trhlá sekta Love Unity, která pod vedením maníka Harrise (charismatický Richard Lynch) věří v lásku nebeskou a kecy typu 'život a smrt jsou jednoduše dvěmi fázemi bytí', se rozhodne odejít hromadně na věčnost - usmažit se zaživa. Jedna dívka z 'love childs' to ale přežije, po 13-ti letech se probere z komatu a má podstoupit léčbu na psychiatrické klinice. Harris se ale vrací a vraždí její nové kamarády jednoho po druhém.... Izolované prostředí, slušně natočeno a hudebně doprovedeno (nakonec zahrají dokonce Guns N' Roses), dobrý záporák, pár překvapivě brutálních momentů. Bohužel, dojem trochu kazí poslední část filmu, v tom souhlasím s Ingrid. V žádném případě to ale není špatný horor. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud na konci filmu jako největší klad ocením krátkou stopáž, je něco špatně. A v tomhle rádobyhororovém dílku je toho špatně docela hodně. V první polovině nudné, v druhé polovině nelogické, je to typický zástupce filmů, kde se postavy chovají zcela nesmyslně, aby mohl scénárista vyrobit pár šokujících zvratů a lekaček. Průměrní herci (představitelka hlavní role Jennifer Rubin je zástupkyní nekonečné řady fotomodelek, které to zkusily u filmu, a natočila pár béček; je sice hezká, ale charakterní role jí jdou jenom ztěžka - líbila se mi ve Vřískounech, tady jednoduše je a zas tak moc nehraje). Film ocení ještě tak nejspíš fandové vyvražďovaček, ale i v téhle oblasti bylo natočeno spoustu nápaditějších a zručněji vyrobených kousků. Celkový dojem: 25 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Body za sektářský začátek s působivou scénou skupinové sebevraždy upálením, pak se to ale zvrhne do nudné snové vyvražďovačky z léčebny vykrádající třetí NOČNÍ MůRU Z ELM STREET. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasické osmdesátkové béčko s Freddym, kterého mám rád, a tak kopírování Noční můry snadno odpustím. Stejně se nakonec ukáže, že všechno bylo jinak a Freddy je jen ve zlých snech. Rubinová je půvabná, Lynche netřeba ani maskovat, jelikož jeho držka je strašidelná in natura, a zbytek je tak nějak do počtu. Mrtvol je dost, byť žánroví fanoušci by asi rádi viděli turbinu v přímém přenosu, jenže se musí spokojit s rudým deštěm jako připomínkou potupené Carrie. Ono i rozmačkání autem se odbilo jen cákanci rudé, důsledku pití kyseliny (nebo louhu? teď fakt nevím) byl divák ušetřen zcela. Film ale rychle uteče a v záplavě braku myslím neurazí. Konec se mi líbil a měl logiku. The Chambers Brothers, Eletric Prunes, Guns N´Roses. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher, který se nebojí otevřeně vykrádat třetí Noční můru z Elm Street, stojí na výborné osmdesátkové atmosféře, výborné scéně skupinové sebevraždy, ksichtu hlavního záporáka, depresivním prostředí psychiatrické kliniky a dobré hudbě... Herci nic moc, scénář za moc nestojí, zejména zmatený konec, když už tvůrci nevěděli kudy kam, kazí celkový dojem z filmu... Ale rozhodně se nejedná o špatný kus... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání, čekal jsem béčko které bude zábavné nebo jinak kvalitní. Ale dostal jsem šílenou nudu která mě za 1) vůbec nebavila a za 2) jsem dost často klimbal. Což je dost špatné znamení. Začnu s pozitivama protože to bude rychlé. TAkže sem tam pěkná scéna třeba ve výtahu, a pak sem tam náznak atmosféry. Ale to je asi tak vše, od herců, po hudbu kterou jsem ale nijak nezaznamenal je to strašná bída, a tak moc jsem se těšil. Snad to příště vyjde. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Charismatická feťačka z freddyho Dream Warriors Jennifer Rubin si hned rok poté zahrála hlavní roli ve filmu, který třetího Freddyho částečně docela svižně vykrádá. Ale i díky ní, několika dobrým scénám (skupinová sebevražda sekty), osmdesátkovému duchu (ten prostě málokdy zklame), slušné muzice, je to slušný kousek. jen ten konec je takový trochu podivný. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle slasher z prostředí psychiatrické léčebny mi docela sednul a než jsem se nadál, byly tady závěrečné titulky s peckou "Sweet Child O' Mine" od Guns N' Roses. Speciální efekty byly na velmi dobré úrovni, rovněž obě tváře záporáka Richarda Lynche..)) Rád se na to někdy kouknu znovu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Od scenáristu akčných peciek ( 48 HRS. , COMMANDO, DIE HARD ) a producentky kultoviek ( THE TERMINATOR, ALIENS ), som čakal väčší nárez. Nejde o zlé remeslo, iba je to chudšie prevedené a v podstate nudné. O nejaké to klincovacie napätie tu nenarazíte, gore je minimálne a atmoška nevychádza. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Nudný slasher se stupidní zápletkou. Silně pochybuju, že by se u takového filmu někdo mohl bát. Dokonce ani čiré potěšení s béčkařského neumětelství se nedostavilo. Ta 1* je jednak za závěrečnou snahu ten předešlý zmatek "reálně" vysvětlit a jednak za sympatickou hlavní hrdinku. 2/10 ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Překvapivá perla, jeden ze zapomenutých hororů 80.let. Originální nápad, nikdy neselhávající prostředí psychiatrické léčebny s nenormálními pacienty a charizmatický záporák Richard Lynch. Takže pokud máte rádi horory z 80.let, atmosféru blázinců, démonické záporáky a ještě atraktivní úmrtí postav, na co čekáte? Jediným mínusem je postava kladného doktora, který se chová jako idiot a tradičně naprosto mizerná bezpečnostní opatření v blázinci plném magorů, ale to vyváží pár přesvědčivě cáklých pacientů - fanoušci hororů překousnou ledacos. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Probudit se po sebevraždě po mnoha letech v kómatu není jen tak a její nedokončená sebevražda jí začne dohánět.A odnášejí to všichni okolo a to docela hustě, zajímavý horor a s pěknou hlavní představitelkou. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o horor, aj keď sa do značnej miery film tak tvári. Na istý čas necháva na pochybách, či teror spôsobuje démon alebo preludy hlavnej postavy. Sny nehrajú žiadnu rolu. Odhliadnuc od pointy a záverečného zvratu ide o dostatočne napínavý triler, aby diváka nechával v napätí. o čo sa stará charizmatický a večný záporák Richard Lynch a atmosfericky kulantné objavenia sa jeho démonickej postavy tu medzi dverami, tu vo výťahu či tu v zrkadle. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Harris (Richard Lynch), šéf sekty, měl vše pečlivě naplánováno. Společně se svými ovečkami opustit tento svět, aby se setkali ve světě jiném, lepším. Jenže plány mu překazí mladá Cynthie, která jako jediná hromadnou sebevraždu přežije. Po 13 letech se Cynthia probírá z kómatu. Ale Harris si to, co považuje za své, nenechá vzít ... Ach jo, co já jsem komu udělal, že mne trestá takovými to filmu. Na první pohled to vypadá na vcelku zajímavý horůrek, oficiální text distributora tomu ještě přizvukuje, a pak se z toho vyklube taková sra*ka. A přitom to první polovinu filmu ani tak nevypadalo (hodně mi to připomínalo jeden z dílů Noční můry v Elm Street - druhý anebo třetí). Jenže pak autorům došly nápady, a bez ladu a skladu začali do filmu přidávat zvrat(k)y a výsledkem je pomatený spletenec, jehož vrcholem je závěrečná scéna na střeše. Ještě jednou ach jo.. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

To byla zase slátanina. Richard Lynch hrál vždycky v totálních shitech, takže nevím čemu se divím. Tady máme holku, co přežije sebevražedný pokus v sektě, 13 let v komatu a ocitá se v blázinci. Pacienti umírají, holku pronásledují noční můry a vypadá to, že její guru se vrátil, aby si ji vzal sebou. Napsaný to zní celkem dobře, ale bohužel celý film je nudný, plný blábolení, veškeré zajímavé scény mizerné natočené a korunu tomu dává opravdu dementní a nelogická pointa (SPOIL - vraždil hlavní psychiatr - proč???). Jediným plusem je krásná herečka v hlavní roli a Sweet Child of Mine od Guns´n´Roses v titulkách. Jinak ruce pryč. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Slasher z konca osemdesiatych rokov, ktorý sa chcel zviesť na popularite Freddyho Kruegera a jeho excelentnej práce so snami. Franklin Harris (Richard Lynch) sa mu síce vizážou a osudom trochu podobá (mierne znetvorená tvár a koniec v plameňoch) ale nie je preň žiadnou konkurenciou, je to len amatér z nejakej sekty, čo sa má ešte veľa čo učiť, pokiaľ ide o vynaliezavosť a kreativitu vo svojom vyčíňaní. Chlapec je celkom snaživý a tak sa počet členov terapeutickej skupinky redukuje rovnako rýchlo ako stav mojej peňaženky na dovolenke. A ako sa vraví, snahu treba oceniť a tak to bude za 3. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Klasický US horror. V podstatě na něm není nic moc zajímavého, nového ani objevného. Trochu se to i podobá jednomu dílu Noční můry. ()

Reklama

Reklama