Reklama

Reklama

Kniha džunglí: Mauglího dobrodružství

  • Itálie Jungle Book: Mowgli's Adventures
všechny plakáty
Itálie, 1990, 86 min

Předloha:

Rudyard Kipling (kniha)

Obsahy(1)

Světoznámý román Rudyarda Kiplinga je příběhem malého chlapce Mauglího, který se ztratil v džungli a byl adoptován rodinou vlků. Neustále pronásledován zlým bengálským tygrem Šér Chánem, prožívá Mauglí svá dobrodružství společně se svojí vlčí rodinou pod ochranou černého pantera Baghíry a moudrého medvěda Balúa, který učí zákonům džungle nejen chlapce, ale i celou jeho vlčí smečku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Film je sled více či méně či vůbec navazujících epizod. Kvůli téhle nespojitosti nemá dynamiku a vývoj, který by film mít měl, tu, ve větší či menší míře, mají právě jednotlivé epizody. Celkově je to zaměřeno spíš na mladší diváky, kterým se příběhy vlčího chlapce snaží vsugerovat myšlenku o důležitosti poslušnosti a podřízení se zákonům společnosti. Zároveň je ale několikrát ukázáno, že v zájmu mimořádných osobních sociálních vazeb (přítel, sourozenec) je morálka nadřazená obecným principům. V případě, kdy Mauglí poruší kvůli zraněnému vlčímu bratrovi zákon smečky by se dalo říct, že sledujeme klasický střet ius naturalismu a ius pozitivismu, v podstatě to je podobné jako příběh Antigony, jenom převedený do zvířecího světa. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o taliansky, ale o japonský film, poskladaný z epizód seriálu Kniha džunglí (1989). Napriek tomu spĺňa dobrodružné poňatie predlohy a má aj výchovný charakter. Vo filme je samozrejmosťou, že v snahe nasýtiť sa, je potrebné zabiť zvieratá (čo je bežne v animákoch skoro nemysliteľné) a vysvetlenie zákona džungle považujem za vysokú pridanú hodnotu. Akčno-dobrodružné spracovanie je ďalším plusom. Animácia je fajn, aj keď to nie je ani zďaleka Disneyho Kniha džunglí. Aj keď ma miestami hl. postava neposlušného chlapca iritovala, časom sa to lepší. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade sa skutočne jedná len o zostrihanie rovnomenného seriálu z japonskej produkcie. Kto teda videl samotný seriál, neprinesie mu to nič nového. Pre nezainteresovaných je to celkom slušne zostrihaný celovečerný film, ktorý vcelku kompaktne vyrozpráva príbeh džungle v podaní Mauglího. U mňa priemer. 50 % ()

Reklama

Reklama