Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvné pátrání dvou jazzových detektivů po stopách legendárního kapelníka Gustava Broma a jeho orchestru. Hudební dokument je založen na pátrání dvou jazzových detektivů Pavla Jiráska a Vladimíra Strakoše, kteří postupně odhalují jedinečnost Orchestru Gustava Broma mezi ostatními jazzovými big bandy své doby. V jejich pátrání byl shledán brněnský soubor jako zvláštní fenomén představující po většinu své existence výjimečnou hudební instituci založenou díky mladickému entusiasmu mladého Gustava Broma již v roce 1940. Připomíná zejména éru šedesátých let, kdy byl orchestr hodnocen americkými jazzovými kritiky jako jeden ze šesti nejlepších jazzových ansámblů na světě.
Po mnoha letech nabízí snímek výběr z televizních archivů v rozpětí od padesátých let do současnosti a před kameru přivádí žijící hvězdy orchestru, kterými byly například zpěvačky Jarmila Veselá, Helena Blehárová, nestor souboru, trumpetista a skladatel Jaromír Hnilička a mnoho dalších. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

narenta 

všechny recenze uživatele

Dokument je moje srdcová záležitost. "Jazzoví detektivové" Jirásek a Strakoš cestují legendární Tatrou 603, navštěvují místa a lidi, které jsem za dob své vojenské služby v 80. letech v milovaném Brně, poznal osobně. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama