Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

No nevím, jestli někdo z těch, co se zajímají o čarodějnictví a magii, může tenhle film brát jako manuál, na mě to působilo spíš komicky, ale je fakt, že Fairuza tu divoženku nepřipomínala jen jménem pro čarodějnici jak stvořeným, ale i zjevem nahony vzdáleným Cecilce z Valmonta. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nepovedená slátanina v teenagerském balení, žánrově bezpohlavní s hodně špatným scénářem. Navíc upřímně nesnáším Neve Campbell. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, téma je uchopené zajímavě a vezmeme-li v potaz vzhled hrdinek, i dostatečně poutavě:) Některé scény jsou obzvlášť působivé, a nejenom díky trikům...bohužel je jich jen pár a i přes poměrně kvalitní hudbu od Graema Revella (a songu How Soon Is Now od Love Spit Love - BTW se seriálem Čarodějky aka Charmed, který tuto píseň měl jako svou titulkovou skladbu, to nemá nic společného) to není nic extrovního. Šedý průměr to taky není, takže dejme tomu *** a 1/2. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tři sexy čarující teenagerky v nenápadně hororovém balení? Hmm, v zásadě proti tomu nic nenamítám. 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takovýma čarodějkama bych se nechal klidně očarovat (i když Fairuza Balk vypadá fakt hoooodně divoce). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny americký teen-hororček, ktorý je troška „iný“ vďaka výsostne dievčenskému spolku, z ktorého vás bude rajtovať živočíšnym dojmom pôsobiaca Fairuza Balk (Ostrov Dr. Moreaua). Pekne sa pozerá ale nielen na ňu a na slnečnú výpravu, ale i na Neve Campbell (zaujímavosťou je, že ako tu, i v tiež tohoročnom Vreskote sa stretla so Skeetom Ulrichom). Scenár je klišé o natešenom vzostupe, po ktorom nasleduje hororový pád a nesenie dôsledkov za svoje neuvážené činy. Ale i tak, ruku na magickú tabuľku, kto z nás by sa nerád pomstil? Vždy je komu. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Místi trošku "beverly hills" a místy nevtipná béčková kaše, ale strašidelný závěr byl celkem vydařený (a Robin Tunney obdařená, Fairuza Balk děsná děsná děsná!) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej docela dobrej čarodějnickej horůrek. Bohužel má ale dost slabou atmosféru, režisér se jí snad ani nesnažil nějak pořádně budovat, vždycky tam naložil pěknou temnou scénu, někdy i docela strašidelnou a hned potom obrátil a všechno bylo pěkně veselý. Cose týče hereček, tak jsou spíš průměrný, ale Fairuza Balk je sama o sobě docela tajemná, takže jako čarodějka voháknutá celá v černým působí dobře, stejnětak Neve Campbell, škoda, že příběh trochu pokulhává, jinak docela dobrý ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemné teenagerovské fantasy s okouzlující Robin Tunney, dobrou záporáčkou Fairuzou Balk a polovinou castingu Vřískotu. Jen od finálního souboje čarodějnic jsme čekal trochu víc. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keby nebolo nevýraznej Robin Tunney, stále vypuľujúcej očiská, hádam by som dala aj 4*, pretože toto je fakt jeden z mojich obľúbenejších filmov (takto tesne pod 4). Možno je to tým, že témy čarodejníctva ma priťahujú. A Fairuza Balk je proste...diabolská. Ostatné herečky zatieňuje ľavou zadnou. Je vo svojej roli taká dôveryhodná, že ma jej postava vždy znova rovnako znepokojuje. A popri svojom satanizme je stále sexi....inak povedané: "slečna, vy ste nebezpečná" ;-) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle snímek sázel především na dramatickou linku a zbavil se okovů tajemna, mohlo jít o nadprůměrný film. Takhle mi tam hororová linka moc nesedla, hlavně ke konci. Ze začátku se ale příběh velmi slibně rozvíjel a na sympatické herečky se i dobře dívalo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych napsat typická devadesátková záležitost, ale to jen vizuálně, jinak je to spíše osmdesátkové, ovšem bez nahoty, sexu a šťavnatého gore. Studentky řeší své problémy - jedna má neúplnou rodinou, další taky, další je nespokojená s pletí a poslední s postižením. A jak z toho ven? Přeci za použití magie. Tady ovšem nepomůže ani Bůh ani Ďábel, chce to někoho, kdo stojí ještě nad nimi. Jenže nic není zadarmo, což brzy poznají i čarodějnické děvečky. Sympatické obsazení, tedy Fairuza Balková se asi moc přetvařovat nemusela, páč to je hotová čarodějka, a kromě psychicky rozpolcené Sarah je tu půvabná Bonnie, co už navždy zůstane spojená s Vřískotem, i když do šestého dílu se už nedostala. Filmu by prospěla kratší stopáž, méně tlachání a více fantazie. Čarování tedy mohlo mít rozhodně větší grády, než pár blesků na pobřeží. Nejlepší tak byla po vizuální stránce scéna v domě, kdy se ze všech stran sypali hadi, pavouci, krysy, červi... Fajn hudba. Více ocení nostalgici, jinak na jedno podívání dostačující. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dievčenský tínedžerský mix hororu a drámy ako z pera Lois Duncan s výborným tretím aktom a s démonickou Fairuzou Balk. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Hvězdička a půl za Fairuzu Balk v parádních goth hadrech. Hvězdička a půl za to, že jsem se přece jenom nestačila nudit, ačkoli o nějakém strachu nemůže být ani řeč. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vykradnutá predloha seriálových slávnych Čarodejníc, ktoré ma bavili svojho času viac než táto temnejšia verzia s feministickým a rasovým presahom, keď to ešte nebolo povinne tlačené ako kapusta v každom filme. O horor sa tu jedná len u tých, ktorí trpia fóbiou z hadov alebo potkanov, ktoré sa tu mihnú v dostatočnom počte a pri starostlivom naukladaní užoviek na hlavu sa dá vytvoriť celkom šikovný afro účes à la medúza. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Evidentně se ukázalo, že na dětech a středoškolské mládeži - a na zastydlých puberťácích, abych na někoho nezapomněl - se dají vydělat docela slušné peníze. Stačí do filmu obsadit pohledná, moderně oblečená děvčata, správňácké přidrzlé chlapce, jejich vztahy podbarvit syrovou kytarovkou, no a na ději už zase tolik nesejde. Základní podmínkou samozřejmě je, aby to byli správní američtí středoškoláci. Tohoto předpokladu se přidrželi tvůrci filmu Čarodějky, a do několika rolí obsadili, ehm, herce, kteří získali ostruhy už třeba v Beverly Hills 90210 nebo úspěšném hororu Vřískot. Proti gustu žádný dišputát, a tak by nebylo fér, abych odsoudil film, jenž není primárně určen pro mě. A protože se neumím vcítit do vkusu náctiletých dívek, neumím ani posoudit, zda by se jim líbil. Nicméně po světě si snímek vedl celkem obstojně, takže asi ano. Upřímně si ovšem nedokážu představit chlapa, jehož by Čarodějky udržely u obrazovky. Ledaže by si u toho třeba četl knížku nebo tak něco. Ale Japonci středního věku by se chytnout mohli - před kamerou běhá spousta školaček v těch jejich uniformách a bílých podkolenkách. Abych byl úplný, nastíním děj, ale v podstatě už jste přibližně tutéž šablonu viděli mockrát v televizi. Mám dojem, že se o mladých čarodějkách vysílal dokonce seriál, jehož název a jméno hlavní představitelky (taky z Beverly Hills nebo Melrose Place) si bohužel nevybavuji. A celkem se za to ani nestydím. Tedy k ději: Do města se přistěhuje cizí žákyně - ano, jistě že jí zemřela matka. Nikdo si s ní nechce hrát, ale nakonec se spřátelí se třemi děvčaty, jimiž jejich vrstevnice a vrstevníci rovněž tak trochu opovrhují. Naše čtveřice hodně experimentuje s magií, ovšem legrace končí ve chvíli, kdy jim jejich kouzla začnou fungovat... Normální průměr. Obraz je přiměřený, leč nijak výjimečný. Zvuk se mi zdál spíš slabší, jako by ho nahrávali doma ve skříni. I když efekty byly slyšitelné a celkem výrazné. Smutná. Výběr jazyka a zvuku, titulků, předvolby scén a reklama zákeřně ukrytá pod názvem DVD trailer. Mě osobně to nechybí, ale bude chybět těm, jimž se film líbil. Film 2/5 - film není určen pro mě, takže dívky od 17 dolů mohou hodnocení klidně ignorovat DVD 0/5 - reklama není výbava, přestože ji nazvou DVD trailer ()

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama