Reklama

Reklama

My iz buduščego 2

  • Rusko My iz budushchego 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Profesor historie Filatov a Lebka opět cestují časem. Tentokrát se ocitají v roce 1944, a to spolu se dvěma Ukrajinci, Taranem a jeho přítelem Šedým. V létě roku 2009 se všichni čtyři schází při vojenské rekonstrukci jedné z nejkrvavějších bitev druhé světové války, Lvovsko-sandoměřské operaci známé také pod názvem Brodský kotel. Hra však přestává být hrou všichni čtyři se náhle ocitají v pekle skutečných bojů. Žádná fantazie a hry na vojáčky, ale reálná, děsivá a zničující válka. Musí spojit své síly proti společnému nepříteli, aby našli cestu z pekla zpět domů a zabránili tomu, aby se minulost opakovala... (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Aildrin 

všechny recenze uživatele

Tak jedničku jsem sice neviděl, ale u dvojky se musel smát nebo nevěřícně kroutit hlavou. Už podle názvu a země původu jsem čekal, že pujde o naprostou slátaninu a nespletl se. Počáteční zápletku jak vystřiženou z dobrodružného filmu na sobotní odpoledne, bych ještě překousnul, ale to co následovalo potom, bylo nad mé chápání. Pokud by byl celý film pojatý jako válačný a nikoli ve stylu scifi-pohádka, mohl by dostat alespoň průměrné hodnocení. Patetická hudba u utahaných "srdceryvných" scén se mísila s rockovou a vůbec, celý děj mi přišel jak výplod z hlavy kouzelníka Pokustóna. Béčkovitost se tomu rozhodně nedá upřít. Nadruhou stranu mě potěšily válečné scény. Když si člověk odmyslel děj, koukalo se na ně skvěle. Závěr mi trochu připomenul CoD - Hill 400. Film se téměř přiblížil k jakémusi průměru, ale třemi hvězdičkami rozhodně hodnotit nemohu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý dobrodružný vojnový film, ktorý je pokračovaním slušnej jednotky. Má dosť dobrý príbeh o dvoch priateľoch, ktorí spolu prežili už minulé udalosti, teda znalec histórie a bývalý skinhead, ktorí sa tentoraz zúčastnia rekonštrukcie bojov na Ukrajine, ale po roztržke s dvomi miestnymi dôjde k výbuchu starej munície a všetci sa presunú opäť späť v čase do vojnového obdobia, kde okrem Nemcov majú problémy aj so svojimi, ktorí ich pokladajú za špiónov a navyše znalec histórie chce nájsť aj svoju lásku, o ktorej zistil, že stále žije. Spracovanie je celkom slušné, síce dej je opäť dosť priamočiary, ale pozerá sa na to dobre, či už kvôli ideálnej dĺžke, ktorá filmu zabezpečila dobré tempo, alebo aj kvôli tomu, že sa už k trom postavám z minulého dielu dokázal vytvoriť nejaký vzťah, zaujmú scény zo zajatia, spoločné scény dvoch odlúčených zamilovaných alebo aj znepriatelený vzťah medzi dvomi národmi, tentoraz Rusmi a Ukrajincami, takže film zaujme aj mimo akcie, Akcie je tu priemerné množstvo a síce mohla byť aj lepšia, ale prevládajú dobré pocity. Nachádza sa hlavne v druhej polovici, v prvej sa nájde len pár maličkostí a je výborne natočená, chválim v nej celú vizuálnu stránku, dobrá kamera, slušné efekty, aj keď to prevrátenie tanku po výbuchu bomby si mohli odpustiť, k tomu vydarené krvavé priestrely, ktoré mi v jednotke chýbali a oceňujem aj dobre zvolené prostredie, či už celé finále na kopci alebo aj boj v dedine. Ale akcia ma sklamala po obsahovej stránke, často pôsobí až príliš umelo, dobre to vidieť napríklad v akcii v dedine, kde proti sebe stojí niekoľko desiatok vojakov na oboch stranách, ale miesto realistickej akcie, kde kvôli rozmiestneniu vojakov guľky lietajú zo všetkých strán to celý čas vyzeralo, ako keby strieľali možno dvaja vojaci na dvoch, nič viac. A niečo podobné sa týka väčšiny akcie. Takže bavila ma, ale po obsahovej stránke si mohli dať na nej viac záležať. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavný hrdina síce predstavuje tú istú postavu, ako v jednotke, ale hrá ju iný herec, tentoraz o dosť charizmatickejší a zaujímavejší, bavil ma už aj bývalý skinhead, opäť príjemná postava sestričky a nesklamali ma ani nové postavy. Réžia a technická stránka sú o triedu lepšie, ako predtým, výborná kamera, ale aj celkovo o dosť nápaditejší a lepší vizuál, kvalitnejšie efekty, som dosť spokojný. Ani tomuto filmu nedávam lepšie hodnotenie, za čo môže hlavne tá umelá akcia, ale inak mám z toho dobré pocity prakticky po všetkých stránkach. O trochu lepšie ako jednotka. 67% ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pogodin se naštěstí ukázal jako daleko zručnější režisér než Maljukov (svými filmařskými schopnostmi se nám taky okázale pochlubil ve frajerské jednozáběrové sekvenci z bitevní vřavy), takže na debilní první díl dokázal navázat docela efektní jednohubkou, jíž se povedlo vyhnout většině hlavních nedostatků původního filmu (zvlášť pokud jde o kvalitu výpravy a hereckých výkonů), ale zůstala jí prostičká a nudná fabule. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

S vyšším rozpočtem a mnohem efektnějšími akčními scénami, které se tentokrát nebojí ukázat krvavé průstřely. Kdyby šlo o patetický válečný film, a ne pokračování scenáristicky dementního Zpátky na frontě (zde přišli k rozumu zase dva mladí ukrajinští nacionalisté), možná bych tu hysterii skousl lépe. Takhle jsem se sice docela bavil, ale opět tím zvláštně zvráceným způsobem. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na to úplně náhodou na Youtube. Základ je si říct, že to je dost blbost, navíc postavená tak, aby co nejvíc zdůrazňovala tu část ukrajinské historie, která se teď hodí (Banderovci a jejich zločiny). A ani herci mě tu moc nebavili. Bitevní scény jsou ale natočené povedeně, v tom jsou pořád Rusové dobří. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Příbližně v čase 1:32, kdy čtveřice hrdinů střílí před domem a vybíhá z domu, má nejmladší člen Siva pušku. V detailním záběru však drží samopal. (Topper.H)

Reklama

Reklama