Reklama

Reklama

Serj Tankian: Elect the Dead Symphony

(koncert)
Hudební / Dokumentární
USA / Nový Zéland, 2010, 62 min

Obsahy(1)

Dva roky staré album Elect the Dead vychází v nové symfonické verzi. Serj Tankian ho vytvořil společně s Aucklandským filharmonickým orchestrem. Společně si zahráli v Aucklandské Town Hall na Novém Zélandu.
Nekonvenční rockový frontman Serj Tankian je nositelem ceny Grammy a spojení těchto dvou rozdílných světů je pro něj splněný sen. Vystoupení v Aucklandské Town Hall snímalo šest kamer v nejvyšší kvalitě.
Tankianovy epické skladby a operní vokál podpořený Aucklandským filharmonickým orchestrem o 70ti členech dostávají nový rozměr a získávají na majestátnosti. Tankian všechny skladby přearanžoval speciálně pro takovéto hudební těleso. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

pevico 

všechny recenze uživatele

Písně Serje Tankiana převedené do orchestrální podoby, zpívané úžasnym barytonem samotného mistra..jedinečná atmosféra!! ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se převedení do orchestrální podoby povedlo a některé písně to pozvedlo. Serj je showman a u některých písní se pořádně vyřádil. Natočeno slušně, atmosféra perfektní, co jiného dodat než: Určitě se na to podívejte. ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Serj, za zády s auklandským filharmonickým orchestrem, představuje téměř celou desku Elect The Dead, přidává i písně, které byly na ETD jako bonusové ( skladba Blue je produktem SOAD, hráli ji již v roce 97) a navrch přihazuje dvě skladby nové –Gate 21 a The Charade (u té mi mohou znalci oponovat, že není úplně nová). ETD byla nadprůměrná deska. Čerpala z tvorby SOAD a působila, že Tankian nedokáže překročit svůj stín. Samozřejmě že obsahovala hity (Lie Lie Lie, Honking Anthelope či Empty Walls), silné a působivé skladby (Saving Us, Baby), ale stejně tak i skladby nudné a fádní (Feed Us, Beethoven´s Cunt či Elect The Dead). Změnu přináší právě Elect The Dead Symphony. Z těch šedivých a nudných myšek, které se krčí v koutě, dělá skladby, ze kterých vás bude mrazit v zádech. To potvrzuje již úvodní Feed Us. Serjův zpěv, klavír a kytara. Minuta očekávání. A pak mu během refrénu exploduje orchestr za zády. Pokud vás deska v tento moment nechytne, tak nepokračujte. Nebude vás bavit. V těchto přechodech je síla a kouzlo záznamu. Chvílemi působí pozadí Serjova zpěvu jako monumentální soundtrack k hollywoodskému trháku (Money, Sky Is Over, Saving Us atd…). Jedním z vrcholů desky je bezpochyby nová skladba, jež nese název Gate 21. Tentokrát zapomeňte na orchestr. Jen Serj a klavír. Stačí zavřít oči a nechat se unášet. Pokud je toto skladba z nové desky a zbytek se ponese ve stejném duchu, tak se máme na co těšit. Elect The Dead Symphony je krok, který měl udělat Serj již v roce 2007. Natočit album, které by bylo založeno na jeho úžasném hlasu a doprovod by mu dělaly akustické nástroje a orchestr. Naštěstí Elect The Dead Symphony nerecykluje, ale inovuje. Hráči PC her by ho nazvali datadiskem. Nebýt to záznam, ale plnohodnotné album, tak s plným počtem neváhám. Možná bude lepší si ho schovat. Na druhou desku, která přijde tento rok. Ta se prý neponese v duchu ETD, ale bude jazzově-orchestrální. Když se rozhodl kráčet bez SOAD za zády, tak snad touto cestou… ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemné a řekl bych až krásné překvapení. I když se dalo čekat, že se toho Serj zhostí s láskou a úctou, jako vždy. U tohoto projektu však hodně lidí kroutilo hlavami. Výběr písní skvělý, kamera velmi dobrá a orchestr - nádhera. Stejně tak překvapil Serj jako zpěvák v jiných polohách, než jsme u něj zvyklý. ()

swe 

všechny recenze uživatele

Serje Tankiana považuju za génia a jeho Elect the Dead za jednu z nejoriginálnějších, nejpromyšlenějších a vůbec nejlepších nahrávek, jež jsem měl za svůj život tu čest slyšet, a proto jsem byl velmi zvědav, jak se povede převedení jeho písní do orchestrální podoby. Nuže, povedlo se, a to tak že excelentně! Koncert má vynikající atmosféru, je parádně nasnímán, Serj je vlastníkem obrovského charisma a úžasného hlasu a já se můžu jen fackovat, že jsem nevyužil ani jednu ze dvou mistrových návštěv ČR. Po celou stopáž mi běhal mráz po zádech, myslím, že lepší vizitky není... ()

Tomin88 

všechny recenze uživatele

Metalový frontman legendárních SOAD ve velmi netradiční, ale úžasné poloze s Auklandským symfonickým orchestrem. Jedním slovem: Geniální! ()

Ataxia 

všechny recenze uživatele

Serj nám dospěl k dokonalým barytonům a falsetům a snaží se svou tvorbu velmi zhudebnit, čimž se vytrací veškerá energie jak jeho projevu, tak skladeb. ()

Tigran 

všechny recenze uživatele

Albu Elect the dead bych dal klidně 5 hvězd. Ovšem u tohoto symfonického provedení musím dvě hvězdy ubrat. Jedním z důvodů je to, že mistr Tankian poněkud přeceňuje své hlasivky a tak místo zpěvu často spíše mečí. Další věcí je, že nemám pocit, že by tohle zpracování album někam posunulo. Celkově mě tento počin spíše zklamal, takže nezbývá nic jiného, než se těšit na Tankianovo další album. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Tankian si u mě tímto záznamem utvrdil pověst lehce přeceňovaného muzikanta, který ztratil odstup od své tvorby. Symfonické verze skladeb jsou umečené, nemají potřebný drive (méně je většinou více), a celé to působí nesmyslně okázale a na efekt. ()

DarkMatter 

všechny recenze uživatele

Jedno základní doporučení pro začátek - 5.1!!!!! Pusťte si to rozhodně na pořádnejch bednách a nezapomeňte v menu přepnout na SURROUND! Je to docela znát. Větší basy a mnohem lepší zvuk celkově... Takže ten orchestr pak vyzní několikrát víc než z youtube klipů... Jinak Serj nezklamal, supr atmosféra. Sice je to jen hodinka, ale pár dobrejch hlášek a xichtů tam Serj udělal, čimž tu jinak mašinérii zpestřil... Orchestrální aranžmá mě nezklamalo, ale až s tim 5.1 zvukem vyznělo tak jak sem si představoval... Ovšem místy (Falling Stars) je podle mě moc nahlas daná kytara a tudíž ten song vyzní jako ta akustická verze z limitovaný edice, což je trochu škoda. Napravil to dobrym proslovem uprostřed písně... Myslim si, že tyhle záludnosti s akustikou, která moc do orchestru vlastně nepatří, budou live odbouraný... Jestli si k nám 24.6. 2010 vůbec kytaristu přiveze, ale podle dojmu z DVD bych řekl, že doveze... Takže písně a jejich aranžmá povedený, jen místy ten orchestr trochu zastiňuje zesílenej Serj nebo kytara, ale neřikám, že je to vyloženě špatně, má to svůj efekt... Začátek DVD prostě paráda... První dvě... tři... vlastně čtyři písně, jsou skvělý.... Pak když by to mohlo začít bejt fádní, tak nastoupí s neohranejma Gate 21 a Charades, takže supr... Nejmíň se mi zalíbila Saving Us, ale asi prostě tim, že je taková ubručená... Rocková Charades v titulkách je supr... Dobrej nápad, je to příjemný... Bonus mohl být ještě aspoň jeden, ale vlastně je to OK, protože jestli se nepletu, to DVD je kapacitně využitý na maximum... Sic mohlo být dvouvrstvé, že? Takže celkově spokojenost... ()

Ariella 

všechny recenze uživatele

Hodí se mi k tomu tenhle citát: "On si dá tu hnátu na nápovědní boudu a zazpívá "líbám ženy vás tak rád", a ženský se v hledišti kácí jak telegrafní štangle! ()

Reklama

Reklama