Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy neprovdaná, čtyřicetiletá učitelka angličtiny Linda Sinclair (Julianne Moore) žije v malém městě. Společnost jí dělají jen její dvě siamské kočky a spousta klasických knih. Její život je, na rozdíl od hrdinů jejích oblíbených knih, velmi klidný. Jednoho dne se do města vrátí její bývalý žák Jason (Michael Angarano). Jason se chce stát dramatikem v New Yorku, ale jeho arogantní otec Dr. Tom Sherwood (Greg Kinnear) chce aby jeho syn vystudoval právnickou fakultu. Linda se rozhodne, že Jasona v jeho snu podpoří a začne ho v jeho úsilí povzbuzovat. Jejich osudy se začínají proplétat. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

Rufete 

všechny recenze uživatele

"I'm not a writer, I'm a reader and we need plenty of those." Komentář může obsahovat spoilery. Pár pěkných momentů to mělo, ale bylo jich vážně poskrovnu. Někteří vidí tento film jako slabší Bridget Jones's Diary a já se po krátké úvaze můžu přidat. Julianne Moore je výtečná herečka, ale tady se vyloženě ukryla za své brýle a to bylo asi všechno. Lily si zahrála na mladou potvoru a bylo fajn ji vidět v tomhle světle, ale vždycky ji radši vidím v její milejší podobě. Pozadí celého filmu, divadelní hra, bylo tak slabounké, že nemohlo obstát. Tuhle situaci zachraňoval snad jen kolega Lindy, který vedl onu divadelní hru. Film jsem si vlastně pustil jen proto, že chci mít u Lily Collins kompletně zhlédnutou filmografii a kdyby mě někdo chtěl nalákat jinak, tak by se mu to s největší pravděpodobností nepovedlo. Ale; viděl jsem, přežil jsem, skončil jsem. ()

megan017 

všechny recenze uživatele

Utahý film, přesto koukatelný. Poslední dobou chtějí po Julienne, aby vypadala jako nějaká tuctová padesátnice, což nechápu, chtěla bych být v jejím věku taková kočka. Ve filmu se dokonce objevilo i obočí Lily Collins, které má větší herecké nadání, než ona(asi proto ztupila všechny pinzety).. Příběh učitelky celkem ušel, soulož na lávici s bývalým studentem byla spíše k smíchu, než nějak vzrušující a tak to mělo být. Chlapi, co ví víte, o čem vaše byvalá učitelka snila.:D Myslím, že Julienne obstarozní, zatrpklou, netečnou a zmatenou úču zahrála dokonale, ale řekněte mi. Kdy ona nehraje dokonalé? Ona je jediný důvod, proč jsem se na to podívala. Z trapasů a reakcí hlavní hrdinky jsem měla celkem solidní srandu. Dávám 2 hvězdičky. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Keď tak spätne premýšľam, prečo som sa rozhodol pozrieť si Učiteľku angličtiny aj napriek tomu, že už podľa obsahu som tušil prúser a zbytočnosť tak mi vychádza akurát obsadenie: Julianne Moore a Lily Collins. A ukázalo sa nasledovné: nečakal som nič, nedostal som nič. Vo výsledku je to také zbytočné, že škoda času čo som pri to pobudol. */** ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na základe toho nízkeho hodnotenia a komentárov som očakával poriadnu katastrofu, ale podľa mňa to vôbec nebolo až také zlé. Síce námet bol úplne vlažný, no v prípade filmov zo školského divadelného prostredia je ťažko vymyslieť niečo originálne. Ale aspoň snaha o zaujatie tam určite bola, to treba bez pochýb uznať. Príbeh okolo celého toho predstavenia beriem, no mal jedno obrovskú chybu, ktorá značne ubrala tomuto filmu na kvalite - a síce, že samotný scenár tej divadelnej hry bol naznačený pramálo a pritom práve tá hra určite korešpondovala s dejom. Takže práve toto z môjho pohľadu ten film zabilo... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film pre oplzlých gurmánov, ktorým sa páči pohľad na staré neukojené matróny, ktoré slnko ani nevideli a tak sú biele a pehaté a strašne nevzhľadné. Ono, Julianne Moore v poslednom čase všade hrá len lesbu alebo nejakú zašlú neuspokojenú kravu. Asi čerpá z vlastných skúseností. Nič na tom, v tomto filme vyzerá ešte staršie ako v skutočnosti je. Jednu hviezdu pri scenári akoby vybratom z miništrantskej prdele dávam za chudáka spisovateľa, pretože je to ozaj utrpenie pre spisovateľa, keď sa mu divadelníci alebo filmári snažia zmeniť to, čo sám napísal. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Linda Sinclair (Julianne Moore) přijde žádat Jasona (Michael Angarano) o nový konec hry, si Jason vyhrne rukávy a opře se o pult. V dalším záběru z Lindy zpět na něj má rukávy znovu normálně, a to aniž by se jakkoliv pohnul. (dandislav1991)
  • Natáčelo se od října do prosince 2012 v americkém státě New York. (BMW12)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu Tribeca 26. dubna 2013. (Terva)

Reklama

Reklama