Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý indický pár přijíždí se svými dětmi do letního domku na pobřeží, kde hodlá strávit příjemné chvíle a odpočinek. Ne vše se vyvíjí zcela ideálně a rodinná idylka skončí v době, kdy malá Raksa objeví v nedalekém lese nevinnou panenku. Poté se začnou dít podivné věci a na povrch vyplouvá nedořešená minulost. (bulawaio)

Recenze (6)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto byl první indický horor, který jsem prozatím viděl. Několik atmosféricky slibných scén se najde, finále je svým způsobem napínavé, ale že by se mi ten film jako celek zalíbil, to říct nemůžu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale mne ty Indický herci vôbec nesedeli a tie deti obzvlášť. Na tak nízki rozpočet, som asi ani nemohol očakávať nič lepšie. Pár scén, ktoré pripomínali horor sa našlo, ale to nemení nič na tom, že mi to skôr pripadalo, ako nevydarená nehororová Indická telenovela. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Phoonk 2 už od začátku vynikal hlavně díky své přemrštěné reklamě, kde režisér chlácholil něco o tom, že když se vybraný adept/divák během snímku ani jednou nelekne, či se mu během promítání nezvýší tep, dostane tučnou odměnu. Skutečnost je ale někde jinde. Pár zajímavých momentů nepostrádá (když kamera si nahodí silné prameny vlasů jakoby z pohledu ducha), vraždí se tu docela často a nápaditě, dokonce se tu bodá nožem do dětí, ale jinak žádný zázrak to tedy není. Největším jeho nepřítelem je melodramatický závěr a přepálená stopáž . Na můj první indický horor to ale nebylo nejhorší. Jo a žádná taneční čísla..! :) ()

Kusko.t2 odpad!

všechny recenze uživatele

"Kvalitou" porovnateľné pokračovanie ako pilotná epizóda žalostného spracovania zo života Rajiva a jeho rodiny sfilmovaná v roku 2008. Režisérska stolička, na ktorej doposiaľ sedel Ram Gopal Varma, je ponúknutá scenáristovi a autorovi gulášovitého príbehu - Milindimu Gadagkarovi. “Phoonk 2“ sa tak stáva jeho režijným debutom, zo zálohy financovaným samotným Varmom čoby producentom snímku. Klišé strieda ešte väčšie klišé, kraviny sa kopia až zahlcujú už aj tak prestrelenú stopáž. Ind Rajiv, skúsený to EXORCISTa a stavbyvedúci, odchádza so svojou rodinkou z domu hrôzy pokojne. Démona v ženskej podobe označovaného ako “Madhu“, ktorý sa vtelil do tela jeho malej, nesympatickej a ukrutne prehrávajúcej dcéry Rakshi, sa podarilo vyhnať a zneškodniť. Spomienky ale bolia. Preto každý súhlasí s presťahovaním sa do nového obydlia v susedstve. Duch “Madhu“ má ale šikovnejších sťahovákov. Indický “AMITYVILLE“ dom s bazénom a košatou záhradkou plnou stromových porastov, na jednom z nich vegetačne rozhliadajúcim sa čiernym havranom vyvoleného Damiena z "OMEN-u", v tráve pod listnatou korunou pokukujúcou “CHUCKY-ho“ bábikou v ženských šatičkách, ...to je to pravé miesto pre zabudnutie! Pomsta černokňažníčky “Madhy“ môže byť tak vykonaná. Starí známi vyháňači bojte sa! “Madha“ vracia úder! Rajiv slzí! Trápne duchárske lakačky umocňované otrasne vypočítavou hudbou na zvracanie sa stupňujú. Slzím! Nehorázne vykrádanie klasických bu-bu hovadín ako cez šablónu? To už áno! To je ten správny tvorivý prístup! Reklamná kampaň lákajúca do kinosál divákov (jednoducho načrtnutá v komentári ku PHOONK, 2008) sa používa opäť. Aké typické. Ako hovorí oficiálny slogan – “The First was a Warning“. Druhý krát tú chybu už nespravte a na “Phoonk“ sa nepozerajte! Varovali sme vás. Je to skutočne SRAČKA!!! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být lepší ale na druhou stranu mě to ani přes přemrštěnou délku bavilo. Tedy ono to nebylo nic moc ale Indické horory zrovna moc nemusím a ani tomuhle jsem nedával šanci, ale po úmorné první hodině se film aspoň trochu rozjel, ale i tak bohužel ztrácí na neustálem opakování, celou dobu tu sledujeme totiž panenku která se pokouší strašit, ale straší možná tak tím že otočí hlavu. Pak se tu sem tam objeví duch který ale moc hrůzy nenažene. Ale aspon se tu nestále něco děje a člověk nemá šanci se nudit, co mě ale strašně štvalo byla ta angličtina. Děcka mluvý svým rodným jazykem ale dospělí tu mluví hodně špatnou angličtinou......Proč? Další věc je strašně nesympatický duo dětí. Ta holčina byla strašně ošklivá a bál jsem se jí více než toho ducha. Film je to průměrný víckrát se na něj asi nepodívám ale naštěstí ty 2 hodiny moc nelituju. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Inu ne vždy se povede natočit něco světoborného, ale až tak hrůzné to určitě nebylo, i když svým způsobem být mělo. Hlavní dospělé herecké duo v podání K. Sudeepa a A. Khanvilkar působilo pohodovým dojmem, až jsem si říkal, že je jich pro snímek vážně škoda. Každému je snad jasné, že tento horor byl zamýšlen jako levná a béčková věc, takže mu nemohu vyčítat věci, které by se dozajista daly udělat s lepším rozpočtem. Samozřejmě i s málem dukátků se dá natočit zajímavá podívaná, ale viděl jsem již velké množství mnohem horších věcí, takže... Posedlá panenka by se myslím určitě trefila do vkusu svému kolegovi Chukymu, což ale nemohu říci o přízračném duchovi černomagické čarodějnice, která příliš neděsila, ale bylo vidět, že se o sebe vůbec nestará. Musím určitě vyzdvihnout doprovodnou hudbu, silnou to zbraň každého filmu a u atmosféry budících hororů zvláště. Když jsem si ji odmyslil, tak čistý vizuál působil značně mdle. Bez této silné pomoci by určitě mnoho „děsivých“ momentů prostě neexistovalo. Zápletka klasická a bez překvapení. V samotném závěru mi bylo někoho i líto, takže na řadu přišel i velejemný emoční výkyv. Škoda, že je první díl zatím nepřeložený, takže jsem si nemohl dávat věci do širších souvislostí, i když jsem je myslím pochopil na první dobrou. Nejsem nijak výrazně zklamán, či potěšen, a dvě hvězdy jsou přesným odrazem viděného. Snahu nelze upřít a snímek svoji nízko položenou laťku s vypětím sil zdolal. ()

Reklama

Reklama