Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Louis Dominique Garthausen řečený Cartouche je francouzskou zbojnickou legendou. Narodil se v Paříži v roce 1693 a ve svých osmadvaceti letech popraven na smutně proslulém náměstí de Greve.
Cartouche, vůdce jedné z band na slavném pařížském Dvoře zázraků. Inteligentní, dobrý šermíř a svůdce. Velmi brzy si získal přízeň lidu, protože bohatým bral a chudým dával. Bylo o něm napsáno mnoho knih a natočena řada filmů, nejslavnější s Jeanem-Paulem Belmondem. Zatím poslední, kdo se nechal inspirovat příběhem tohoto francouzského Robina Hooda, byl francouzský režisér Henri Helman. O Cartouchovi natočil dvoudílný televizní film se známým hercem Frédéricem Diefenthalem v hlavní roli. Snad neprozradíme příliš mnoho, když řekneme, že ani tentokrát nevyprávějí tvůrci jeho příběh až do samého konce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Francouzi ztratili sebedůvěru poněkud patetických historických velkofilmů 50.tých let i svěží lehkost snímků z let 60.tých a začínají se rozhlížet, co teď. Bohužel jim padlo oko na Piráty z Karibiku a tak Cartouche s podmalovanýma očima zesměšňuje vládní vojáky za zvuků vlezlé hudby. A dokonce závěr umožňuje i intepretaci, že příští kariéra Cartouche bude na moři. ____ Charaktery jsou klišovité a vztahy mezi nimi leda tak papírové, použité finty nenápadité. Dvě hvězdy za Diefenthala, protože mám pro něj slabost a za to jak hezky zahrál potlačovanou vášeň ve chvíli, kdy položil ruku na ústa své lásky. A jednu kvůli přece jen romantice. /5. 11. 11./ ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od předešlé filmové verze, která se nesla více v komediálním duchu s Jeanem Paulem Belmondem má zdejší zpracování dramatičtější rámec a pěkné krajinné scenérie a krásné zámky. Nakonec kdo by chtěl vytvořit identickou látku na stejné téma? Tak Cartouche v rukou televizních tvůrců si troufám tvrdit, potěší milovníky kostýmní romantiky, protože navazuje na tradice francouzských rytířských dobrodružství a fanfanotulipanských zvyklostí. A to je samo o sobě důvodem, proč to zhlédnout. Mužný a romantický hrdina herec Fréderic Diefenthal příjemně překvapil, skvěle vládne mečem a působí sympaticky. A je celkem jedno jestli se tak někdy kdysi vůbec stalo. Tak si v konečném výsledku tu historickou nekomplikovanou podívanou užijte a dobře se bavte. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a příjemný snímek v pěkných lokacích má jedinou vadu - v ničem nevyniká. Za pár měsíců si na něj divák ani nevzpomene. 1) Film respektuje pravidla žánru a je v něm vše, co člověk může očekávat. Kdybych snímek viděl ve svých 15 letech, byl bych spokojen. A kdybych neznal verzi s Belmondem, byl bych uchvácen. Ovšem Belmonda nikdo nepřekoná a mně už není 15 let._____ 2) S historickými reáliemi si autoři moc hlavu nelámou - postavy mluví, reagují a jednají, jako by žily dnes. Dialogy místy poněkud ahistoricky předjímají budoucí Velkou francouzskou revoluci._____ 3) Ve druhém díle se předvídatelný děj konečně trochu zašmodrchá. Ale konec neuspokojí._____ 4) Zaujali mě 41letý Frédéric Diefenthal (Cartouche) a 33letý Grégory Fitoussi (policejní ministr La Reynie)._____ 5) Zájemcům o Cartouchovy životní osudy doporučuji francouzskou Wiki_____ 6) Výstižný koment: rikitiki***. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Tak toto se režisérovi nepovedlo. Zejména, pokud točil něco, co již bylo natočeno s Belmondem a ve Francii. 3koda. Frédérica Diegenthala mám celkem rád, i když poslední dobu nemá štěstí na filmy, nebo na režiséry? ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Neřeším srovnání s legendou s Belmondem, ale tenhle film mne prostě nevtáhl do děje. Oceňuji, že frantíci umějí i z televizního filmu udělat kostýmovou podívanou, ale mne to jako celek nebavilo. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Já dávám hvězdu za to,že filmaři dali možnost francouzským horníkům si zahrát Cartouchovy věrné druhy.Nebo že by si tam tenkrát malovali voči všichni?Tak to už si mohli zhotovit třeba paruky z veverek,ať je to pintlich. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Ďalšia dobrá historická snímka z koprodukcie na ktorej sa podieľalo z veľkej časti Francúzsko naozaj zaujala a dobre som si pri nej oddýchol. Ani som neočakával prehnané ale vzrušujúce efekty ako v amerických filmoch, no na druhej strane som čakal pestrejšie lepšie bojové scény, väčšiu dinamiku, gradáciu deja a lepšie herecké obsadenie. Dopozeral som to však dokonca a bol som v celku spokojný. Nič ma výrazne nerušilo ani hudba, ani kamera ani gradácia deja, no zároveň ma ani nič výrazne nenadchlo. Preto je na mieste priemer a tri hviezdičky. Dobrý film, ktorý by som si ale už viac krát zrejme nepozrel. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Cartouche a všetko okolo neho nenávidím, k tomu sa priznávam. Ale aj ten koho nenávidím si zaslúži nejaký rešpekt a tento dvojdielny film je hotová tragédia. Vyčačkaný príbeh, vymódené kostýmy a nesmierne žily trhajúce naivné dobrodružstvo. Celé zle! ()

Mikovec 

všechny recenze uživatele

Už od začátku mi bylo jasné jak to dopadne, Francouzi prostě neumí dělat filmy, umějí dělat jen pohádky :) . Přijde krásná princezna a zamiluje se do zbojníka, který ochraňuje lůzu, nakonec spolu odjedou bohatí a šťastní. Nemam rád příliš jednoduché filmy a u tohoto, jsem měl co dělat abych neodešel v půlce, ale za snahu dávám francouzům 1* ()

Maila 

všechny recenze uživatele

Mám ráda nízkorozpočtové filmy, protože nejsou zabaleny do lesklého pozlátka. Není těžké natočit film, když máte dost peněz na na drahé kostýmy a herecká esa. Je mnohem težší natočit film s lidmi, které nikdo nezná a se špatným vybavením. Vím, že film není nic moc, ale mě si dokázal získat sympatickými herci a celkem odpočinkovou zápletkou. ()

Reklama

Reklama