Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a úspěšná herečka Sybille přijíždí do Lyonu, kde žila jako malá. Její mysl je zaplavena vzpomínkami, především na jejího otce, kterého si ovšem pamatuje jen z fotografie a tajných hovorů dospělých.  Sibylle, Corinne a Georgette jsou tři sestry, které se svou italskou matkou (Amira Casar) na začátku sedmdesátých let vyrůstaly v Lyonu. Sibylle (Zoé Duthion) má jako jediná v rodině blonďaté vlasy, které zdědila po otci, který je opustil. Sibylle se potýká se stale rostoucím pocitem odcizení, stále více se touží setkat se svým francouzským otcem.
Ve filmu se prolínají dvě časové roviny – doba, kdy je Sibylle dospělá (Sylvie Testud) s obdobím jejího dětství. Příběh postupně odhaluje náročný proces vyrovnání se s odchodem vlastního otce. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Tri sestričky síce dodávajú snímku aspoň aké také čaro a vtip, avšak film ako celok pôsobí zdĺhavo, nemotorne a strnule. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy mám rád, dokonce je i vyhledávám a pokouším u nich štěstí i v případě, když tady na databázi nemají dobré hodnocení. I s průměrným hodnocením mě totiž dokázaly kolikrát velice příjemně překvapit. S tímto filmem je to ale jinak. Mám na něj hromadu negativních vlastností, které mě během jeho sledování rozčilovali. Nezajímavý, nevtipný, nudný, neuvěřitelně dlouhý. Prostě ztráta času. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Poněkud zdlouhavý film o tom, že když je někdo biologický otec, nedělá to z něj otce opravdového. Ale ty části, když byly tři sestry malé a praktikovaly sesterství se vším všudy, tak to se mi líbilo. Jejich odlišnost, která je nakonec v těch důležitých cvhílích spojovala - to je tu zachyceno pěkně. Vlastně i vysvětlení vztahu rodičů (ona Italka, on Francouz) se mi zdá logické. ()

Blue.Poison 

všechny recenze uživatele

Když napíšu, že Otec neznámý je ryze francouzský film, mohlo by to působit i jako poklona. Ale není. "O otci bez otce" je totiž zdlouhavý a v podstatě bezobsažný snímek s nulovým poselstvím. Prostě další prázdná a herecky bezkrevná nuda. Přestože mi po hodině připadalo, že jsem zestárla stejně jako hlavní hrdinky (o třicet let), výjimečně jsem vydržela až do závěrečných titulek. Není to tedy až taková tragédie - zejména díky nostalgicky natočeným dětským rebeliím. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama