Reklama

Reklama

H.R. Giger Revealed

všechny plakáty

Obsahy(1)

Vítejte ve světě zvaném H.R. Giger. Nechte se unést bizarními krajinami do světa biomechanoidů a vetřelců, erotomechanických konstrukcí a ďábelských nestvůr, ve kterém ztratíte pojem o čase a prostoru. Čekají vás dvě hodiny unikátních záběrů ze soukromí švýcarského surrealistického výtvarníka a světa jim vytvořeným, digitálně zpracované a rozpohybované koláže obrazů ze všech důležitých období jeho tvorby, doprovázené psychedelickou hudbou a řadou zajímavých textových a fotografických příspěvků z jeho nejbližšího okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dokument sice není žádná bomba, ale já jsem si s chutí připomněl pražskou výstavu a zavzpomínal na vizionářského autora, který nás právě opustil. Jeho vetřelec zůstane zřejmě natrvalo nejděsivější bestií z temného vesmíru...a samozřejmě nelze zapomenout na spolupráci s Blondie či na obal s penisy pro Dead Kennedys, který stál nakonec za rozpadem kapely...Vždycky jsem si říkal, při pohledu na jeho LOTRa, jak by asi výtvarně vypadal Pán prstenů v jeho podání... ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápu, čím vás Giger tak nasral. Snažili jsme se, ale dopadlo to jako vždycky. Tohle je absolutně nedotažený dokundament. Těch pár záběrů z dílny Mistra to lehce zvedá, jinak je to bída. Nevědět kdo je HR, tak nevím. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Režisérova snaha je mi sice sympatická a za mistrovu výstavu v technickém muzeu by zasloužil metál, ale tenhle dokument je až příliš klasický a fádní, což schovává za tím, že nepojednává o klasickém a fádním člověku a díle. Rovněž je super, že funguje jako jakýsi ucelenější filmový záznam o umělci, o němž toho paradoxně moc natočeno nebylo a jsem pyšný, že to zvládnul kluk z našeho Hobitína. Přijde mi však, že pokud někdo ví o Gigerovi alespoň minimum, dokument mu už nemá po informační stránce moc co dát. Čekal bych prostě (nikoli s voyerskými chutěmi), že člověk, který měl možnost u Gigera několik let pracovat, přinese obsáhlejší či hlubší obrázek. Art in motion, ok, ok. Hudba je skvělá, ale na velkém plátně by podobně fungovaly i statické věci, takhle je to někdy až moc explicitní (a to nemyslím jen erotické výjevy), i když fajn. Trochu kritizuji, ale od toho tu je čsfd, za všechny gigeroviny a i za tenhle film díky... Mimochodem na upřesněnou : výstava byla v roce 2005, na premiéře, po níž záhy vyšlo DVD, jsem byl tuším v roce 2008, takže datum uvedení filmu mi úplně nesedí. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to mnohem více Gigera při práci (případně šprechtění) a o dost méně sterilního žvatlání odborníků. Poslouchat po stoosmdesáté to samé obdivné pindání mě prostě moc nebaví. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

R.I.P. Tedy pokud je v gigerovském universu něco takového možné. A nebo si vychutnej mejdan s Lilit. Shine on. Diamond/Daemon. Určitě ne "crazy", jasná věc... ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Každý si ho bude pamatovaj jako kontroverzního umělce. Buď ho milujete nebo ho nenávidíte. Pro mne byl umělcem, který unikátně pronikl do snů a vytvořil skutečnost, která nepatří tomuto věku, patří věkům. ()

Sud@Marast 

všechny recenze uživatele

Jahnův dokument je v první řadě špatněj, v druhý bezobsažnej a ve třetí zbytečnej. Nabízí toho uboze málo, až se nechce věřit, že pan režisér měl možnost tak dlouho a hluboce spolupracovat s Mistrem, aby nám pak předhodil povrchní zfilmovanej wikipedistickej škvár. Přijde mi to jako projekt studenta střední školy, kterej při něm ani nevystrčil hlavu z pokoje a veškerý záběry našel někde na netu a poskládal je tak, aby to vypadalo, že na těch místech opravdu byl. Nechat různý galeristy přežvejkat pár wikipedickejch vět a doplnit to astrologem (sic!) a Gigerovou historkou o spáleným hamburgru je opravdu uboze málo. Dokument, resp. parodie na dokument, mě totálně rozebrala už v momentě, kdy došlo na astrologickej výklad Gigerova myšlení a tvorby, ale naprostej vrchol pro mě byla následující scéna: Kamera si prohlíží kovovou sochu biomechanoida. Kamera zabere obličej otylýho opilýho chlápka a na plátně se rozsvítí velkej nápis: ANDRÉE LASSEN - UMĚLEC a následuje tento mistrný monolog (doplněn spoustou "you know I mean"): "Je to kovové... (oh, thank you, captain obvious). Je to surrealistické. (to jako fakt??) Je to spoustu fantazie a pravděpodobně (!!) s nějakou myšlenkou za tím. Myslím, že dělá věci jako nikdo jiný. A pokud jeden člověk dovede inspirovat celý svět tak jako on, pak musí být genius. Ale jistě také existuje velká skupina lidí, která jeho práci nesnáší. Myslím, že to je tak vždycky půl na půl. (?!)" Takže to máme komentář astrologa a komentář člověka, jehož uměním je pozlacená rozbitá posmrtná maska Michaela Jacksona a nevkusný cetky jako vystřižený z českejch gothic shopů, což se moc neliší od člověka, kterej prodává umělý hovna v takovym to obchodě, kde maj smrad ve spreji a gumový čuráky. Hlavně všude spousta nápisů umělec, galerista, hudebník..úplně jsem si vzpomněl na Umělcovo hovno. Jděte se vysrat pane Jahn, tohle je největší zklamání, jaký jsem snad kdy z dokumentu měl. Zato bonusy stojej za pozornost, art in motion je možná zbytečně explicitní, ale stejně je to skvělá podívaná a Gigerovy filmy se jinak blbě sháněj, takže bonusy zachraňujou hodnocení, nebejt jich, jedna hvězda by byla moc. ()

Tomo 

všechny recenze uživatele

Giger je frajer, dokument o ničem a spíš ukázka jak se to nemá dělat. Většinou prázdné fráze, rádoby "umělecké záběry", blikání, divná hudba ...a ticho. Nic moc se nedozvíte. ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

DVD vzniklo v ČR, při příležitosti rozsáhlé výstavy HRG v Technickém muzeu v Praze v roce 2007. Speciálně doporučuju animovanou část Art in Motion - to je opravdu nářez. ()

Reklama

Reklama