Reklama

Reklama

Vášeň zničí všetko!
Napínavý historický príbeh sa odohráva na pozadí krutých katolícko-protestantských vojen, ktoré v 16. storočí rozbúrili Francúzsko. Láska Marie de Mézières k jej neodolateľnému bratrancovi Henrimu de Guiseovi je zničená a Marie sa krátko po nútenom sobáši s iným mužom ocitne v nemilosti kráľovského dvora, priamo v centre jeho sexuálnych a politických intríg.
Mladá šľachtičná Marie de Mézières je od svojich mladých rokov zamilovaná do vojvodu Henriho de Guisea, no otec ju vydá za princa Philippa de Montpensier. Príbeh sa odohráva v druhej polovici 16. storočia, kedy vo Francúzsku Charlesa IX. medzi sebou súperia stúpenci reformácie a príslušníci katolíckej cirkvi. Mariinho novomanžela povolajú do boja proti protestantom a ona odchádza na zámok Champigny, kde jej spoločníka robí preceptor – gróf François deChabannes. Marie sa tu márne pokúša zabudnúť na svoju lásku Henriho, no nechtiac sa zapletie priamo do stredu tunajších rivalských a násilníckych intríg a vášní. A v nich sa nakoniec ocitne aj vojvoda z Anjou – budúci kráľ Henri III. (TV JOJ)

(více)

Recenze (12)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSTE POD VLIVEM DVOU OPAČNÝCH SIL. SATURNU A VENUŠE! LITERATURA, ROZUM, PRÁVO NA STRANĚ JEDNÉ. TOUHA, SMYSLNOST, A TĚLO NA DRUHÉ. KTERÁ ZVÍTĚZÍ? OSUDU SE NELZE VYHNOUT“....... /// S jedním koketovala, druhýho si vzala (musela), třetí po ní toužil, čtvrtej..... S tím prvním se vyspala, ten druhej ji opustil, ten třetí umřel, ten čtvrtej..... CO TO JE??? ČERVENÁ KNIHOVNA !!!! (Já su takovej debil !!!!!) JE MYŠLENKA NA HŘÍCH HŘÍCHEM? (Je! Pro mě jo!) ...,,MADAM, MILUJI VÁS!"... (jdi do ...ty starej úchyle!) Nikdo tady nemá žádný charisma – (aha, každýmu je to fuk) KAŽDÝ KDO JI SPATŘÍ, MUSÍ JI MILOVAT ! (Čarodějnice? Ne, jen takovej to je film a mě 100 minut trvalo, než jsem zjistil, že jsem pako!) Všichni jsou beznadějně zamilovaní. A zabili psa. ,,KRUTĚ JSTE SE KE MĚ OTOČILA ZÁDY“.... tohle nemůže dopadnout dobře! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Harlekýnky mi doma zakázali (nemáme je už kam dávat). 2.) Chci za něco (třeba za titulky) poděkovat ,,iqtiqe“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak škoda. Varovaním mi malo byť to, že to istého času dávala aj TV Wau. Ten príbeh bol vážne o ničom, taká otravná romantika s predvídateľným konaním postáv. A Marie mi liezla aleže poriadne na nervy. Čo by ešte chcela? Aby jej francúzsky vtáci sami padali do huby alebo čo? Ja by som ju prepleskol a dal škriabať zemiaky do kuchyne, alebo kydať hnoj. Nič viac by si nezaslúžila. Mal by som aj jednu kozmetickú poznámku. V tom čase sa šľachtičné určite medzi nohami neholili. Dokonca neskôr, v 18. storočí, sa začali používali intímne parochne, ak žena tam dole nebola dostatočne obdarená. Na druhú stranu výprava nebola najhoršia, dokonca neboli zlé ani akčnejšie scény. Na tie dve hviezdy to vydá. 40/100 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Film jsem překládal, takže jsem ho viděl kouskovaně a těžko hodnotit. Je to ukázka, jak mohly být kruté domlouvané sňatky. Žánrově jde o romantické drama, akční je sporadicky. Oceňuji historickou přesnost - jména i některé události. Zajímavé jsou situace, ze kterých si člověk může lehce dotvořit představu o tehdejší společnosti a které jsou z dnešního pohledu šokující - např. přemlouvání dcery k sňatku nebo novomanželský sex. # "Královna Catherine má z artyčoků zažívací potíže." "Její větry by zahnali i Colignyho!" # příběh 6 | hudba 6 | humor 1 | akce 3 | napětí ? | pustil bych si znovu 5 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Historická věrnost poměrně přesná, herci na solidní úrovni, ale k čemu je to dobré, když se jedná o rozplizlou červenou knihovnu toho nejtvrdšího rázu? Těch pár slušně ztvárněných střetů či správně vykreslených dobových zvyklostí (např.svatební noc) nemůže vyvážit celkovou nudu. 30% ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Príbeh o mladej žene z radov vyššej francúzskej šľachty, tešiacej sa priazni hneď štyroch silných mužov, odohrávajúci sa v 16. storočí je pútavý, nechýbajú hrdinské gestá a drsné šermiarske súboje, ktoré k tomuto pohnutému obdobiu nevyhnutne patria. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Pořád váhám, jestli si příběh o milostných trampotách jedné šlechtičny zasloužil až tolik péče a tak kvalitní výpravu. Asi bych uvítala, kdyby se dějinným událostem dostalo stejné pozornosti. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

No hlavní dva problémy jsou 1) je to nudné, a 2) hlavní herečka není vůbec krásná, takže tu posedlost všech pánů v její blízkosti jednoduše nechápu. Nemám ráda ve filmech tyhle osudové ženy, na kterých vlastně není nic extra. Neudělala žádné výjimečné rozhodnutí, nezachovala se v ničem jinak než ostatní. Taky se vdala na příkaz otce, žila nespokojený život, ve vlastních citech se plácala jak puberťačka, takže nevím co na ní viděli. Jinak je zajímavý přinejmenším vidět takový historický film, který není o Británii. To se mi moc často nestává :-) Kromě toho že se mi hlavní herečka nelíbí, je jinak obsazení dobré. Sice je po zhlédnutí "Les Égarés", kde hrají Ulliel a Leprince-Ringuet 13ti a 17tileté kluky, trochu legrační sledovat je jak si řeší problémy s manželkou/princeznou, ale hrají oba dobře, takže zvyknout se na to dá. Film má hezkou výpravu, pár trošku dojemných míst, a spoustu krásných koní, na které se ráda dívám. I tak ovšem zůstává Gaspard jediným důvodem, proč jsem tenhle film viděla. ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Navzdory vší snaze tvůrců jde o mimořádně nudný (a opravdu dlouhý) snímek, který bych mohl vzdáleně připodobnit k filmovým Angelikám. Ovšem Melanie Thierry postrádá charisma Michelle Mercierové (což platí i o jejich filmových protějšcích, kteří by své kolegy z tých let trumfli maximálně v množství líčidel, co na sebe napatlali). A stejně jako postrádají náboj milostné scény, chybí něco i těm několika málo akčním, které se ve filmu vyskytují. Ano, přiznávám, že dohodnutá manželství nejsou pro nikoho z angažovaných asi nic jednoduchého. Ale tato myšlenka by se dala (a mnohokrát již byla) vyjádřit lépe a to i během méně než dvou hodin. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna, která nemá svůj půvab ani v hereckých protagonistech, ani v dialozích a je zcela prosta nějakých překvapení ve vyprávění. Přesto se, jako oddechovka na odreagování se od každodenních problémů a starostí, dá vcelku dobře vstřebat. U mne na rozhraní dvou a tří hvězdiček. 50%. ()

Reklama

Reklama