Reklama

Reklama

Rush: Beyond the Lighted Stage

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Atraktivní dokumentární film o rockové skupině The Rush se promítal pouze jednou. Kvůli velkému zájmu fanoušků se kapela rozhodla snímek vydat na DVD a blu-ray. Příznivci kanadských The Rush se mohou těšit na balíček s bonusem, který nabídne dosud nezveřejněná koncertní vystoupení, materiály, na nichž se podílel původní bubeník, i záběry ze zákulisí. O snímku se velmi pochvalně vyjádřil např. magazín The Wall Street Journal. (Mates01)

(více)

Recenze (13)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jediný problém je, že RUSH mají až příliš bohatou diskografii, což znamená, že některá alba jsou zmíněna třeba jen jednou větou a jiná jsou úplně vynechána. U některých desek bych to pochopil, ale že nezazní ani slovo o Grace Under Pressure?? To teda nechápu. Jinak tomuto filmu nelze nic vytknout, další tvůrci hudebních dokumentů by se od Dunna a McFaydena mohli učit. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že moje znalost Rush začíná songem Working man a končí Fly by night. O to jasnější úsudek jsem si ale o tomhle rozsáhlém dokumentu, který pokrývá všechny důležité momenty v historii kapely, mohla udělat. Překvapilo mě, jak nenucené a uvolněné klima v kapele panuje, a že se zdaleka nejedná o žádné rockové primadony, což se dnes vidí velmi zřídka. Srozumitelný dokument bez jediného hluchého místa, kdy jsem si připadala, jako by ti tři chlápci seděli u mě doma na gauči. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nie som RUSHológ, ale posledný album Clockwork Angels je už teraz pre mňa album roka 2012. Autori opäť potvrdili cit pre námet, formu dokumentu a nadšenie pre prácu a tak ako pri ich iných projektoch nemôžem inak ako "za plný počet" ()

mm13 

všechny recenze uživatele

O Rush som nič nevedel, nič od nich nepočul, iba ich vnímal ako vzdialenú veličinu progresívnejšie ladenej hard-rockovej scény. Onedlho sa to zmení, pretože tento dokument je presvedčivým pomníkom nie len ich hudbe, ale aj im samotným, tá hudba ide vlastne až potom... teda, lepšie povedané, ide ruka v ruke s tým, čo oni, ako individuality aj ako kapela, vlastne predstavujú a navždy budú predstavovať. Dôležitý poznatok, než sa do ich sveta ponorím. Dunn a MacFadyen presne vedeli prečo, čo aj ako na to. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Bohatá historie kapely by klidně vydala na tříhodinový dokument a pořád by bylo na co koukat, takhle to bylo trochu letem světem, ale zase se to celé soustředilo na hudbu. Super kapela, super písničky. Bylo rozhodně fajn se podívat i na alba, která nemám tolik nebo vůbec naposlouchaná a určitě napravím. ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný kult RUSH skvěle vystihl hned v úvodu tohoto dokumentu frontman Smashing Pumpkins, Billy Corgan: "Věřím, že když se lidé ohlédnou zpět, a opravdu se podívají na to, které jsou velké kapely, tak jednou z těch skupin jsou RUSH. Nějakým nevysvětlitelným způsobem ale nebyli nikdy dost populární , aby je člověk bez rozmýšlení vyjmenoval jako jednu z největších skupin všech dob. Mluvili jsme příliš o jiných kapelách! Mnoho bylo řečeno o Beatles a Led Zeppelin, ale to nevypráví celý příběh... V určitém okamžiku jsou tady a někdo by měl vysvětlit, proč jsou tady." To se tu dokonale podařilo! Tvůrci Dunn a McFadyen se vypracovali v absolutní špičky v oboru hudebních dokumentů. Tento počin se tak může směle zařadit mezi vynikající hudební snímky posledních let, jakými bezesporu jsou: FOO FIGHTERS: Back And Forth, PEARL JAM: Twenty a LEMMY. Moje definice RUSH? Legendární, opomenuté, skromné (dle jejich slovy "nudné"), virtuózní trio! ()

agass 

všechny recenze uživatele

Dokument jsem viděl před více než rokem a od tý doby se Rush stali jednou z mých nejoblíbenějších kapel. Neil Peart je za bicíma absolutní démon. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

RUSH som moc nepoznal snád len albumy 2112 a Signals tie mi nikdy ani nejak nerezali a nikdy som ich nepochopil lenže doba sa mení a časom človek zistí aká je to skvelá kapela a potom ulietavaš na celej diskografii no snád okrem pár výnimkov v 80 rokoch tie albumy už boli veľa aj na moj vkus ostatne v tomto dokumente to hovoria aj sami chlapci z kapely :-)Myslím že tento dokument je nahraný skvelo kapelka je úplne pohodová a dodnes sa divím že ešte nie je v Rockovej sieni slávy myslím že by sa to už mohlo napraviť:Skvelý dokumnet ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Úprimne som o kapele Rush pred zhliadnutím tohto filmu jakživ nepočul. Zároveň sa po pozretí za túto skutočnosť veľmi hanbím. Veľmi dobrý dokument, precízne spravený, na môj vkus síce možno trochu rozvláčny, no vypovedal o všetkom, čo by som chcel a potreboval vedieť. A hoci som si zo začiatku povedal, že Rush asi nebude kapela, ktorú by som začal odrazu počúvať, na konci dokumentu boli pocity úplne opačné. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Trochu nudný dokument o trochu nudné kapele. Jako ono je na jednu stranu fajn, že existuje hudební dokument bez věty: "... Opravdu byli ta nejvykalenější kapela." Ale to prostě nestačí a poslední čtvrthodinka je už úmor. Chápeme, že autor dokumentu má ke kapele velkou náklonnost, ale chtělo to jít trochu hlouběji a taky nějakou "špínu". Já jsem nikdy žádnej celej song asi neslyšel, ale teď si možná pustím album Hemispheres. V každým případě kvalita dokumentů nemá co dělat s kvalitou hudby a proto tři. ()

MP17 

všechny recenze uživatele

Tahle kapela prostě nemá chybu, geniální autoři, muzikanti té nejvyšší kategorie a k tomu naprostí sympaťáci. ()

Mackro 

všechny recenze uživatele

Som fanúšik Rush. Som fanúšik Sama Dunna. A oboje naraz, to nemôže byť zlé... Sila všetkých hudobných dokumentárnych filmov od dvojice Dunn/McFayden je to, že akoby náhodou odpovedá na pálčivú otázku PREČO. A v prípade Rush: Beyond the Lighted Stage nám film odpovedá na to, prečo sú vlastne Rush taká kultová, populárna a kreatívna, no zároveň nepochopená kapela. Odhaľuje vrcholy, pády, boj, skvelé historky a tragédie za menom RUSH. Dokument je informačne nabitý, so štipkou humoru (Jack Black, prípadne niektoré momenty so samotnou kapelou) a keď to celé skončí, nejde, len uznanlivo kývnuť hlavou... nad tým, ako tvorcovia tohto filmu vedia výborne pracovať. A nad tým, akí giganti sú Rush pre rockovú hudbu. A tiež nad tým, koľko práce taký film a taká dlhoveká kariéra "zožerie". Povinné zhliadnutie pre každého ignoranta, ktorý si myslí, že rock je "diabolská hudba" bez štipky invencie a tiež pre nás, verných fanúšikov. ()

Reklama

Reklama