Reklama

Reklama

Rush: Beyond the Lighted Stage

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Atraktivní dokumentární film o rockové skupině The Rush se promítal pouze jednou. Kvůli velkému zájmu fanoušků se kapela rozhodla snímek vydat na DVD a blu-ray. Příznivci kanadských The Rush se mohou těšit na balíček s bonusem, který nabídne dosud nezveřejněná koncertní vystoupení, materiály, na nichž se podílel původní bubeník, i záběry ze zákulisí. O snímku se velmi pochvalně vyjádřil např. magazín The Wall Street Journal. (Mates01)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný kult RUSH skvěle vystihl hned v úvodu tohoto dokumentu frontman Smashing Pumpkins, Billy Corgan: "Věřím, že když se lidé ohlédnou zpět, a opravdu se podívají na to, které jsou velké kapely, tak jednou z těch skupin jsou RUSH. Nějakým nevysvětlitelným způsobem ale nebyli nikdy dost populární , aby je člověk bez rozmýšlení vyjmenoval jako jednu z největších skupin všech dob. Mluvili jsme příliš o jiných kapelách! Mnoho bylo řečeno o Beatles a Led Zeppelin, ale to nevypráví celý příběh... V určitém okamžiku jsou tady a někdo by měl vysvětlit, proč jsou tady." To se tu dokonale podařilo! Tvůrci Dunn a McFadyen se vypracovali v absolutní špičky v oboru hudebních dokumentů. Tento počin se tak může směle zařadit mezi vynikající hudební snímky posledních let, jakými bezesporu jsou: FOO FIGHTERS: Back And Forth, PEARL JAM: Twenty a LEMMY. Moje definice RUSH? Legendární, opomenuté, skromné (dle jejich slovy "nudné"), virtuózní trio! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Bohatá historie kapely by klidně vydala na tříhodinový dokument a pořád by bylo na co koukat, takhle to bylo trochu letem světem, ale zase se to celé soustředilo na hudbu. Super kapela, super písničky. Bylo rozhodně fajn se podívat i na alba, která nemám tolik nebo vůbec naposlouchaná a určitě napravím. ()

Reklama

gumolit 

všechny recenze uživatele

RUSH som moc nepoznal snád len albumy 2112 a Signals tie mi nikdy ani nejak nerezali a nikdy som ich nepochopil lenže doba sa mení a časom človek zistí aká je to skvelá kapela a potom ulietavaš na celej diskografii no snád okrem pár výnimkov v 80 rokoch tie albumy už boli veľa aj na moj vkus ostatne v tomto dokumente to hovoria aj sami chlapci z kapely :-)Myslím že tento dokument je nahraný skvelo kapelka je úplne pohodová a dodnes sa divím že ešte nie je v Rockovej sieni slávy myslím že by sa to už mohlo napraviť:Skvelý dokumnet ()

Mackro 

všechny recenze uživatele

Som fanúšik Rush. Som fanúšik Sama Dunna. A oboje naraz, to nemôže byť zlé... Sila všetkých hudobných dokumentárnych filmov od dvojice Dunn/McFayden je to, že akoby náhodou odpovedá na pálčivú otázku PREČO. A v prípade Rush: Beyond the Lighted Stage nám film odpovedá na to, prečo sú vlastne Rush taká kultová, populárna a kreatívna, no zároveň nepochopená kapela. Odhaľuje vrcholy, pády, boj, skvelé historky a tragédie za menom RUSH. Dokument je informačne nabitý, so štipkou humoru (Jack Black, prípadne niektoré momenty so samotnou kapelou) a keď to celé skončí, nejde, len uznanlivo kývnuť hlavou... nad tým, ako tvorcovia tohto filmu vedia výborne pracovať. A nad tým, akí giganti sú Rush pre rockovú hudbu. A tiež nad tým, koľko práce taký film a taká dlhoveká kariéra "zožerie". Povinné zhliadnutie pre každého ignoranta, ktorý si myslí, že rock je "diabolská hudba" bez štipky invencie a tiež pre nás, verných fanúšikov. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že moje znalost Rush začíná songem Working man a končí Fly by night. O to jasnější úsudek jsem si ale o tomhle rozsáhlém dokumentu, který pokrývá všechny důležité momenty v historii kapely, mohla udělat. Překvapilo mě, jak nenucené a uvolněné klima v kapele panuje, a že se zdaleka nejedná o žádné rockové primadony, což se dnes vidí velmi zřídka. Srozumitelný dokument bez jediného hluchého místa, kdy jsem si připadala, jako by ti tři chlápci seděli u mě doma na gauči. ()

Reklama

Reklama