Reklama

Reklama

Pro Ellen

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Joby hraje v kapele a za svou tvorbou si stojí s odzbrojující paličatostí. Jeho ambice hudebníka se však hroutí stejně jako jeho vztahy. Se svou ženou je právě v rozvodovém řízení a zastupující právník je natolik neschopný, že Jobymu nezajistil legální kontakt s dcerkou Ellen, kterou mladý rozervaný muž nezměrně miluje. To si možná uvědomil příliš pozdě, ale nyní o dívenku bojuje s velkou zarputilostí. Niterný a odvážný snímek se nebojí postavit do centra příběhu v zásadě nesympatického outsidera, jehož motivace jsou ale dostatečně upřímné, abychom si k němu přinejmenším rozumově našli cestu. Tlumeně pojatý snímek se dostává ke svým hrdinům až nepříjemně blízko a přináší mimořádně intimní zážitek. Nenabízí jednoznačné rozřešení, spíš míří k zachycení jedinečných nálad a odráží nerozhodnost, nebo naopak přílišnou umanutost svého protagonisty. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (22)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Docela typická lůzrovinka, která se odlišuje jen neustálým fokusem na obličeje hlavních protagonistů, od kterých si nedržíme žádný distanc za účelem posílení našich empatických schopností a hlubší inklinace ke všem místním antihrdinům. On by tenhle způsob vyprávění mohl mít něco do sebe, jen kdyby nám co chvíli nenaskakovala do hlavy myšlenka, že Paul Dano to v hlavní roli celé sám neutáhne. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film by potřeboval mnohem víc zaostřit a zkoncentrovat. Paul Dano by odehrál i mnohem komplexnější postavu, kdyby scénář na mnoha místech nepůsobil jako nedodělaný nástřel. Nejvíc nehotově a neautenticky na mě působila nejklíčovější scéna, a totiž výlet s dcerou. Snímání postav zezadu a zdálky vypadá jako hnané povinnou indie hipster estetikou (a existují tedy i případy, kdy se takovým "pozlátkem" nechám oblbnout), ale tady to efektivně zabraňuje divákovi byť i jenom promítat si do jejich setkání nějaký význam, když už ne ho tam vidět, a taky způsobuje, že obleva dceřina odstupu působí skokově a neopravdicky. Celý příběh je také trochu zakletý tím, že se odehrává tam, kde se odehrává. Paní autorka nedokázala to studené a odtažité místo, které samo o sobě není fotogenické a nemá atmosféru, přeložit do srozumitelné a výmluvné obrazové řeči. Jednotlivé sekvence jsou sice prokládány záběry na krajinu, které jsou samostatně krásné a podmanivé, ale izolované od příběhu. To by nevadilo, kdyby scény s herci nějak víc nabízely lepší základní orientaci v prostoru. Tady to přejíždění autem z jedné scény do druhé a soustředění se jenom na tváře a naprosté ignorování okolí, které by mohlo přinášet podněty narušující monotónnost a nedějovost, je strašně matoucí nešvar. Paul Dano by stejně tak mohl celou dobu v různých stádiích brekotu sedět před zelenou stěnou a výsledek by byl zhruba stejný. (Ne že by se mi takový film nelíbil, ale myslím si, že o to paní autorce nešlo.) Postavy nejsou do svého okolí zakořeněné, ale ani se vůči němu nevymezují, prostě zmatek. Je to škoda, protože některé scény mi připadaly zatraceně slibné a přála bych jim kolem sebe mít adekvátní zbytek filmu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Začínam mať pocit, že Dano zahrá fakt všetko! Svojimi výkonmi sa mi pomaly derie pod kožu, ako kosa v tomto filme jemu pod tie nalakované nechty... ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (For Ellen / FOR ELLEN / Pro Ellen) - Alespoň trochu té autentičnosti by si film zasloužil, absolutně nedůvěryhodný příběh... - 1. 7. 2012 - kino Městské divadlo - Karlovy Vary - 7/9 filmu - 20% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi svými činy nesympatická hlavní postava, vzhledem k tomu, že se alespoň snaží o posun k lepšímu se s dá s Jobym i soucítit. Ale naprosto mi vadí Paul Dano. Nevím, co jsem čekal, ale ve svém názoru jsem jen utvrdil. On nepopiratelně má herecký talent, ale je mi velmi nepříjemný a působí příliš slizce a to i v rolích, kde hraje sympaťáky. Každopádně For Ellen pro mě poměrně selhává neschopností o nějakou ucelenou myšlenkou a i těch 90 minut bylo peklo. Hlavně první hodina, opravdu silné byly scény s dcerkou, ale těch je tak málo, že v hodnocení u mě už na více nepomůžou. ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

dlouze se táhnoucí deprese s skvělým Paulem Dano který hraje dokonale rockového loosera. reálné. to mám rád ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film. Akorát chápu, že to Kim So-yong natočila v USA- doma v Koreji by to asi neprošlo. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Typická nezávislá festivalová limonáda s těkavou kamerou a rockovými fláky let minulých i současných. Paul Dano je ale jako loserovský rocker tak vynikající, že mi vlastně bylo úplně jedno, že Pro Ellen jede celou dobu po vyšlapané dějové cestičce a ve finále příliš nepřekvapí. One man show jako kráva. 75% (KVIFF 2012) ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Ničím vyjímečný příběh, krerý skvěle táhne Paul Dano. Nebýt něho a vidět to doma tak nejspíše usnu. 47 MFF KV ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Tuctový příběh o otci, který se rozhodne napravit svůj vztah s dcerkou až když je příliš pozdě. Celý film stojí na hlavní postavě, která je nepříliš sympatická avšak svou býči upřímností a bezstarostností si nakonec přízeň diváka zcela získá. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

[47. MFF KV 2012] Paul Dano v roli chlapa, který se v životě vykašlal na rodinné hodnoty, drží celý snímek nad vodou. Bez něho by to bylo poloviční. ()

StDavid 

všechny recenze uživatele

Pěkný nezávislý film se záběry tak dlouhými, že byste mohli umřít nudou. Při hodnocení tohohle filmu hodně záleží na momentální náladě při sledování. ()

Laborant 

všechny recenze uživatele

Ty 4hvězdy jsou opravdu jen kvůli Danovi......nějakým způsoben mu to prostě žeru.To jak je v prdeli jsem mu bez okolků uvěřil. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně utahaný, nelogický a nevěrohodný film... Joby má problémy, spoustu problémů (např. do poloviny nehtů nechutně oloupaný černý lak...). Proč jen mu ale nevěřím, že ho najednou pálí věci, na které celé roky z vysoka kašlal? Za zmínku stojí jen hudba a výborný Paul Dano. ()

Paatej 

všechny recenze uživatele

Joby má našlápnuto na prvotřídního lůzra. Nemá skoro nic a o všechno má během jednoho podpisu příjít. Dost pozdě si uvědomuje, že chce věci dělat jinak, než je dělal doposud, ale osud a okolnosti mu nepřejí. Dostkrát máte chuť ho nakoupnout, přesto doufáte, že zase neudělá nějakou kravinu a fandíte mu vlastně od začátku do konce. Paul Dano vzal do ruky tohodle nesmělého rockera a vytvořil postavu, která mi přirostla k srdci. Odpoledne s dcerkou bylo pro mě jednoznačně nejlepší částí filmu. ()

saillor 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to příběh, jakých už bylo pár k vidění. Paul Dano v roli nepříliš úspěšného rockera, který si až s rozvodem uvědomí, že má dceru, ale má jisté kouzlo umožňující divákovi s pochopením sledovat jeho boj o štěstí své i Ellen. Viděno na 47.MFFKV. ()

petrusqa 

všechny recenze uživatele

Klasický případ filmu, na který zapomenete, hned jak vyjdete s kina. Snaží se proniknout do útrapené duše hlavního hrdiny pomocí dlouhých detailních sekvencí soustředěných na jeho mimiku. Velmi originální! Joby se nedokáže smířit s faktem, že jeho manželka, kterou pravděpodobně asi tak pět let neviděl, protože se soustředil na svoji neúspěšnou hudební kariéru, chce právně ukončit jakékoliv styky Jobyho s jejich dcerou Ellen. ()

Reklama

Reklama