Reklama

Reklama

Občan Kopas

(studentský film)

Dvanáctiletý Mikuláš Kopas udivuje tím, že myslí, jedná a vyjadřuje se jako dospělí lidé. Přemýšlí o státním dluhu, volbách i metodách politické práce. Baví se s politiky jako rovný s rovným. Připravuje se na politickou kariéru.
Mikiho maminka zná ale dobře i odvrácenou stranu synovy výjimečnosti. Mikuláš je nepraktický, z některých věcí má nepřiměřený strach. Trápí ho autismus a metabolické poruchy. Hrozí mu slepota.
Dokument o předčasně dospělém chlapci natočil student FAMO v Písku Vojtěch Moravec. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Neskutečný dokument o jednom skutečném klukovi, který místo toho aby bojoval se svým handicapem, bojuje s handicapem celé společnosti. Místy úsměvné, místy smutné trošku víc, než by si člověk přál, ale celkově vzato až nečekaně dobré a až nepřiměřeně hodně na city hrající. Skvělý snímek o světě dokonale dokonalého, neobyčejně neobyčejného kluka a jeho kritice naší politiky. Bravo! Někdy bych si s ním rád popovídal ... ()

Andul-lhak 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazila ohromnou nahodou, musim rict, ze tricet minut me nijak nenadchlo, ani nijak nezklamalo. Napad je to pekny, ackoliv musim rict (ano, je to opravdu nelidske), ze Miki je mi tak trochu nesympaticky. Nicmene diky snimku se clovek muzu apson na chvili vzit do jeho neuveritelne slozite situace. ()

Reklama

Reesha 

všechny recenze uživatele

Skvely dokument, kteremu nechybi snad nic... i kdyz mozna stopaz. Film skonci moc rychle. Miki se dobre posloucha a na pozadi toho co rika on i jeho maminka se da domyslet opravdovy rozsah toho vseho. I v pouhych 25 minutach jsem se dokazal usmivat, mracit a... ne ze by k tomu doslo... ale rekneme ze jsem byl dojat. Vic takovych! Miki drz se! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V hrané tvorbě se Moravec zatím stále hledá, už u Turbodieselu ale ukázal, že dokument (byť fikční) mu jde. Občan Kopas na tom možná není nejlépe po technické stránce, to je ale jen drobná vadička na jinak upřímném, vtipném, ale i dojemném dokumentu. Moravec dokázal vykřesat neuvěřitelné množství emocí a napravuje si tak reputaci po Battleu, který právě na nich selhával... ()

Kraj 

všechny recenze uživatele

Ne, nehodnotím dokument, hodnotím (jestli si to ovšem mohu dovolit) Mikuláše Kopase. Chápu ho, už jen proto, že máme své životní osudy velice podobné (ok, nejsem autista a nemám metabolické problémy, ale jinak ano), zajímám se o stejné věci atd. Chtěl bych mu (a jeho rodině) popřát všechno nejlepší dál do života, jistě to bude mít těžké. P.S. 1: Jak si tam hrál se sourozenci, to bylo vskutku rozkošné. :) P.S. 2: Mikuláš Kopas je aktivní na youtube a fb. ;) - jeho kanál: http://www.youtube.com/user/mikikopas?feature=g-all-s ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama