Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (519)

POMO 

všechny recenze uživatele

S touhle partičkou (včetně růžové bloncky!) by nám bylo fajn, i kdyby jen tak postávali a konverzovali na busové zastávce. Oni se ostatně scenáristi druhého Zombielandu taky zrovna nepřetrhli. Film je road movie s třema zastávkama, na kterých se něco uděje jenom pro chvilkové pobavení, nikoliv pro posun promyšleného děje kupředu, nebo nedejbože pro obohacení žánrových konvencí. I to nápadité pacifistické tavení zbraní v Bejbylonu scénáristé zazdili hloupým vyřešením finálního problému s armádou zombíků. Jako jednohubka ale OK. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nečekal že s tímhle filmem si podám pac už během loga filmové společnosti, ale stalo se. Celý příběh je víc postaven na rozdílech hlavních postav, jejichž dementnosti kraluje blonďatá Madison, takovou kravku nenajdeme ani na poli s stádem od Milky. Záměrná přepálenost téhle postavy mě fakt rozesmívala a pokud dostala scénu s Woodym bylo vymalováno. Chemie mezí hlavními představiteli fungovala za jedna, z filmu šla absolutní pohoda, zombík typ Homer pobavil v každý scéně, zejména chytání motýlků zvládal na jedničku. Tohle je opravdu zábava, která má jedinou ambici, rozesmát. Do jaký míry se to u každém z nás povede je už na každém z nás, za sebe říkám, že už ani nepamatuji, kdy jsem odcházel z kina v takový pohodě a vysmatej jako lečo. Woody je fakt masér ! p.s. Ban pro jednoho místního kretena, který hodnotí každou očekávanou kinopremiéru záměrně opačně, jen aby se stal na pár hodin středem pozornosti aniž by ty filmy viděl by nebyl ? Na jeho adresu bych použil jednu veletrefnou hlášku z mého milovaného Predátora "Sereš mě, dobytku" . ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zábavné násilie, hlášky, odviazaní herci, Metallica a fantasticky ružová Zoey Deutch. Nič viac som nepotreboval. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Zábavnější, odvážnější a sympatičtější než 10 let starý předchůdce, který rozmetal veškeré pochyby o tom, zda nejde o zbytečný sequel. Chemie mezi ústřední čtverkou nezlomná, zombie porce nápadů zdánlivě nekonečná a dialogy tak barvité, že tomu zkrátka a dobře nejde odolat. Takhle se dělá pokračování, dámy a pánové. A přitom jde o takovou banalitu. Nebýt toho, že tomu v poslední třetině dochází dech, šlo by o letošní mega pecku. Takhle jen parádní nášup. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Čtyři hrdinové jsou zpátky. Pořád zabíjí lidožravá monstra a pořád se snaží nezabít se navzájem. Teď ale jedna z hrdinek zmizela a zbytek ji musí najít a případně zachránit. A při své cestě přes zombíky zamořenou Ameriku narazí nejen na nemrtvé, ale i na další přeživší, Elvise nebo hipíky. Druhý Zombieland by se dal považovat za kopii jedničky, protože moc nových věcí nepřináší, ale pořád je to stejně zábavné a pokud vás likvidování nemrtvých a hláškování přeživších bavilo minule, dvojka vás nezklame. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $61,088,499Tržby Celosvetovo $88,878,763Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Nakoniec len ďalšie sklamanie a len potvrdenie že Ruben Fleischer je strašne slabý ani nie rutinér. Vôbec nedokáže naplno využiť dobrých hercov a načrtnutý potenciál. Ďaleko, ďaleko údernejší je aj taký Mrtví a neklidní (2013), než toto. Občas nejaký gag aj dobre padne ale na ten jeden je aj desať trápnych, pravidlá postupne prerastú do otravnosti. Stále čakáte kedy to dostane lepšiu pôdu pod nohami ale stále sa to niekam dosť statický posúva a prevažne ponúka dosť nezáživné scénky, ktoré v druhej polovici už dosť mrzia. A to bol úvod so zombii vstupujúcim na plátno dosť spružujúci. /videl v kine: 50%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Druhý Zombieland hraje s divákem naprosto férovou hru. Je v něm totiž všechno, co fungovalo v jedničce, a… nikdo tomu nehází klacky pod nohy. Chápu, že se mohlo víc experimentovat - příběhových linek se ostatně nabízí spousta. Ruben Fleischer ale znovu vsadil na čtyři nosné hrdiny, k nimž přihodil hlavně dvě nové tváře (Zoey Deutch i Rosario Dawson jsou tu samozřejmě super), a rozhodl se jet scenáristickou i režijní jistotu. Někdo to možná označí za lenost a vlastně s tím nejde moc polemizovat. Na druhou stranu ale nový Zombieland prostě nešlape vedle a nabízí další porci skvělé zábavy, jíž si maximálně užívá hlavně Woody Harrelson. Někdy se holt dá podruhé vstoupit do téže řeky. Stačí mít sehraný tým a dát mu prostor k tomu, aby se na place vyblbnul stejně jako před deseti lety. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Jakkoli leckdy žehráme na dobu sequelů, které se snaží pouze vytěžit funkční vzorec a o nic jiného se nepokoušejí, málokdy jsme svědky tak krystalicky čisté kopie jako u Zombielandu. Dvojka opravdu pouze bere prvky fungující z jedničky a obvykle se je ani nesnaží nikam posunout, jen jich divákovi naservíruje o něco víc. Takový přístup by se dal čekat u pokračování po dvou letech s cílem svézt se na vlně zájmu, tady se však dekáda odstupu od prvního dílu téměř neprojevila. Opět tedy dostaneme porci drcení nemrtvých lebek, hláškujícího (a roli si viditelně užívajícího) Harrelsona, uťáplého Eisenberga a nekompromisní Emmu Stone. Pouze Abigal Breslin o dekádu zjevně zestárla, a tak se hlavní linka točí kolem jejího dospívání a útěku z domova. Ovšem na logiku můžete i nyní zapomenout, většina chování postav nedává při bližším pohledu smysl, ale s tím si nelámala hlavu ani jednička. Rána jistoty je proto opravdovou sázkou na jistotu a spokojenost fanoušků prvního dílu – trochu více konverzačního humoru, propracovanější akce a pár příjemných cameo roliček. Nenadchne, ale vůbec neurazí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Ruben Fleischer servíruje Komedii roku, Jízdu roku a Zombie film roku! Musím se přiznat, že jsem po trailerech filmu příliš nevěřil, ale už od úvodních minut bylo zaděláno na srdeční záležitost a taky, že jo! Od prvního Zombielandu uběhlo 10 let a změnil se svět i postavy. Především Zombie, kteří se vyvinuli a nyní se dělí na různé druhy, což mi přišlo strašně fresh a nekoukané. Z herců samozřejmě nejvíce válí Woody Harrelson, který si krade většinu scén pro sebe, ale parádní je i nerdovský Jesse Eisenberg a Emma Stone. Jediná nevýrazná je Abigal Breslin, která jednak vypadá otřesně a je spíš do počtu, proto potěší dvě nové postavy. Sexy Rosaria Dawson a rozkošná Zoey Deutch, která hraje naivní hloupou barbínu dokonale a při každé scéně s ní se směje celé kino nahlas. ( Do you know why she survived Zombie Apocalypse? Because Zombies eat brains and she has none!) Krom perfektního humoru ( kadence hlášek připadá asi na každé 3 minuty), potěší i akce, která je hezky natočená, brutální, originální a zábavná včetně vygradovaného finále. Mezi highlighty určitě patří každoroční oceňování za Zombie kill roku. Jeden z těch filmů, kde si po skončení řeknete "Chci, to vidět znova!". Velké letošní překvapení, které bude bojovat o přední příčky. PS: Po titulková Cameo scéna je perfektní. 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sally Tally!“ S prižmúrenými očami, rukami aj nohami 4*. Reči o sile rodiny sú strašné klišé, ale vďaka hercom im veríte. Pôvodná partia je fajn, ale našťastie sa objavuje plno rozkošných vedľajších postavičiek, spomedzi ktorých budete mať problém vybrať si najväčšieho miláčika (snáď len Rosario Dawson ma štvala). Akčné scény sú pekne natočené, hlášky potešia („Cítim z teba kritiku.“) a po titulkoch sa nachádza značne nečakaná scéna. „Apokalypsa nie je dôvod správať sa neslušne.“ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zatímco některé shovívavé recenze tvrdí, že druhý Zombieland přináší v zásadě znovu to samé jako jednička, není to tak úplně pravda. Při sledování filmu si sice opakovaně říkáte, že konkrétní scény a záběry jsou variací něčeho z prvního dílu, ať už se jedná o zpomalené splatter záběry nebo vzájemné pošťuchování postav. Jenže to je jen mechanický fanservis a tudíž v základu přesně pravý opak samotné podstaty prvního Zombielandu. Ten se svého času stal senzací, protože přišel se svěžím přístupem k zombie bijákům a dokázal je pomocí nadhledu a žánrové reflexe překlopit do chytré zábavy. Dvojka naopak šokuje tím, že nic svěžího ani originálního nenabízí. Jakoby navrátivší se tvůrce za uplynulých deset let postihla těžká demence, takže jen dokola opakují to, co už dělali posledně. Navíc zatímco první film měl nějakou svou kauzalitu a především dokázal vystavět funkční a koherentní svět, tady se vše rozpadá pod rukama. Výsledkem je nechtěná travestie, kde se postavy ocitají mimo svůj svět, zatímco nová realita postrádá jakoukoli soudržnost (což se nejvíc projevuje ve vyloženě nefunkčním a zaměnitelném prostředí samotného finále). Skoro by se chtělo vše zachrátnit tvrzením, že tvůrci tentokrát přišli s důmyslným meta konceptem, který po vzoru klasicky patlalských direct-to-video sequelů nabízí záměrně lacinější a odbytější variaci původního hitu, jenže nic ve filmu takovéto míře nadhledu a koncepčnosti nenasvědčuje. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uprimne, kdyby to tvurci neoznacili za pokracovani, ale za remake, vyslo by to na stejno. V podstate by se tak i dal skopirovat muj komentar k prvnimu dilu. Opet tu mame misty trochu nevyvazenej a obcas tempo ztracejici zombie kousek, kde se super cool mega krvavy sceny stridaj s tu vice, tu mene vtipnejma scenkama a hlaskama a do toho sem tam trochu ty lehce nudny vaty mezitim. Pribeh je samozrejme o nicem a jde jen o to, dat hlavni particce sympataku zaminku se dohadovat nebo kosit zombiky. Woody je porad pekelne cool, Eisenberg je porad takovej sprtacek, Emma prekvapive nevyrazna a jedina vetsi zmena je tak u Abigail, kde z maly holcicky je kozata pubertacka. Ja se bavil dobre, ale ze by se z toho mel stat nejakej kultovni kousek, to asi ne. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zapálená sranda - výborný úvodní titulky, super vymletá postava Madison, f*ck hippies, Elvis a jedna velká Woody Harrelson show. Za mě o třídu nad jedničkou a vůbec nej zombie komedie. ♪♫ ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy Balagueró otřásl královským filmovým žánrem v základech a prostřednictvím dnes již kanonického REC donutil mnoho filmových teoretiků k redefinici vztahu mezi objektem a subjektem. Vzpomeňme na tu sugestivní tísnivou atmosféru plnou děsu a bravurně zvládnutou gradaci napětí vrcholící půdní scénou, ze které mi stále běhá mráz po zádech. Jak v této konfrontaci obstojí Zombieland: Double Tap? Balaguerův snímek byl z hlediska hororového žánru natolik důležitým, že kromě rozmachu metody found footage zapříčinil i boom zombie hororů, což se bohužel zásadně podepsalo na kvalitě daného subžánru a vyústilo v jeho současnou agonii. Producenti zavětřili možný komerční úspěch a studia začala chrlit jeden zoufale neoriginální zombie produkt za druhým, přičemž se v lepším případě jednalo o bezduchou brokovnicovou akci, v tom horším o bezduchou brokovnicovou akci s přídavkem infantilního humoru. Pokud máte alespoň elementární povědomí o historii žánru a chápete tedy širší kontext, tak zkrátka nemůžete snímku Zombieland: Double Tap udělit nic jiného než odpad. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už zabil víc celebrit než kokain." Zombíky nemám rád a jejich zabíjení mě nikdy nebavilo, ale právě teď mám hroznou pořídit si pár Homerů na chov. Tohle prostě bylo skvělý. Zejména Tallahassee válel v každý scéně a předmanželský problémy Columbuse s Wichitou zase přivedly dokonalou Madison. Tu najít v mrazáku, tak ji tam nechám zavřenou, ale občas bych se za ní stavil na sex. Takovou zábavu bych si nemohl nechat ujít. Takže vzhůru do Bílýho domu, muzea Elvise, pacifistickýho Babylonu a vlastně všude tam, kde růžovej Cadillac říděj jenom opravdoví chlapi. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Důstojný pokračování super jedničky, v podstatě takový opáčko, ale zase to baví a o to mi jde předně. Jinak Woody stále borec jak hajzl, ostatní si udrzujou standard z jedničky a jediný co trochu rozklíží oči je moment, když člověk přijde na to, že ten otesánek v partě je Abigail Breslin. ()

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama