Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (520)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 To isté, čo jednotka. Skvelý casting, občas nejaký dobrý vtip, ale je to strašne zastaralé a sterilné, viď. predvídateľné deus ex machina v klimaxe. Cameo v titulkovej scéne potešilo a opäť je to highlight filmu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud Rec zapříčinil boom zombie hororů, tak já jsem svatý Petr. Srovnávat Rec a Zombieland může jenom Psychor. Nemám k tomu slov a už by někdo z vedení CSFD měl tomuto narušenému jedinci zakázat komentáře. Díky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Akce 6/10/// PLUS: stejné herecké obsazení po deseti letech, ovšem moc to na nich není znát, občas stále vtipné a potěší snaha sebeparodie a parodie zombie žánru, opět nejlepší byl Bill Murray MÍNUS: sorry jako, ale prasil to český dabing, dialogy už nemají takovou šťávu, nebo jsem jen o 11 let starší od prvního dílu a je to tedy spíš pro mladší, taky tady za tu dobu vyrostla konkurence (seriál Živí, mrtvi), i proto to už nepůsobí tak originálně a svěže/// Shrnutí: Spíš velká očekávání mohou za to, že to pro mě nebyla až taková rána jistoty. Přesto bylo zajímavé sledovat postavy z prvního dílu, jak vyrostli a kam se posunuli, a uznávám, že několikrát jsem se pořádně zasmál. Vidět to v původním znění dal bych 10% navrch, ten dabing je jeden z nejméně povedených a kazí celkový dojem ze sledování./// Celkem 62%/// ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

10 rokov po prvej časti prichádza dvojka, ktorá prináša porciu identickej zábavy s rovnakou partiou zabijakov zombie. Woody Harrelson aj tentokrát vládne svojimi hláškami a nováčik Rosario Dawson vôbec neprekáža. Zoey Deutch miestami liezla na nervy, ale keď to "dáte na Homera", v konečnom dôsledku ide o nenáročnú "jednorázovku". Scenáristom by sa dalo mnohé vyčítať (napríklad nezmyselné vyriešenie záverečného problému), ale kašlať na to. Zombieland si nikdy nezakladal na racionálnom prístupe k veci. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke dvojka po humornej stránke trocha stratila, no ešte stále sa na tom dalo zasmiať. Na druhú stranu ale oceňujem inovatívne nápady zo sveta zombie, napríklad tú evolúciu zombíkov a ich zatriedenie do skupín. Skupina Homer bola fantastická, škoda, že tu s nimi boli iba dve-tri scény. Myslím, že práve tu bol ten zábavný potenciál, ktorý inak chýbal. Ale aj tak slušný nadpriemer. 80/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety byl Zombieland hodně originální a svižnou komediální jízdou a vydělal mraky peněz, takže pokračování jsem čekal doslova do roka a do dne. Těžko říct proč se nestalo a museli jsme čekat tak dlouho, ale jestli to stálo za to... no nevím. Vlastně ani moc ne. Na tak velký odstup od jedničky bych čekal že budou mít autoři mnohem zajímavější nápady a dokáží tomu dát i nějaký děj. Celé to působí docela vyčpěle, půlka gagů kopíruje či variuje jedničku, a ani tak odvázaný ten svět už není, že nejzábavnější je nová postava blonďaté blbky, jejíž humor stojí spíš na trapnosti. Přitom příběh s nějakým vývojem tu není už skoro vůbec a na nějaký náznak emotivních scén, jaké byly v jedničce, se tu dá zapomenout úplně. Je to jako epizoda Z Nation - ale spíš jen jako jedna z těch slabších z něj, výplňových. Na druhou stranu, Z Nation už skončilo, takže vlastně... dostat jednu epizodu navíc je i docela fajn? 6/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě zcela srovnatelné s jedničkou (kterou to trochu vykrádá), na můj vkus je zde ale už nějak moc postav, humor mi tak z 80 % přišel zcela nevtipný (a třeba závěrečná scéna s Billem Murrayem je podle mě prostě jen trapná), a celkově si prostě nemyslím, že by jednička byla tak strašně úžasná, že by bylo nutné natočit po 10 letech pokračování, protože třeba za stárnoucího Woodyho Harrelsona mi trochu bylo zástupně trapně, Emma Stone mi zde definitivně potvrdila, že už je stará a nehezká (k čemuž byly náběhy už někdy v La La Landu), a to co se stalo s Abigail Breslin po 10 letech radši nebudu komentovat, vypadá tady jak nějaká obtloustlá pětatřicítka. Jen ten Jesse Eisenberg vypadá stále naprosto stejně, což je svým způsobem fascinující a současně strašidelné, navíc mi z té čtveřice vadí nejvíc právě on. Některým fórům se tam člověk celkem zasměje - například postava blbky, kterou tam ztvárnila Zoey Deutch, mě docela bavila, ale jinak mě ty neustálé narážky na jedničku a otravné opakování pravidel přežití spíše jen iritovaly a utvrzovaly v názoru, že toto je film natočený hlavně pro fanoušky jedničky, jejíž popularitu jsem vlastně nikdy moc nepochopil. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Hodně pohodovej film, který odsejpá a kde v podstatě vůbec nežešíme zombieapokalypsu ale spíše problémy jedné netradiční rodinky.:-) Za mě 84% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už z jedničky jsem nebyl nějak extra vodvařenej ( a to mám W. Harrelsona rád ). A pokračování se veze na stejné vlně. Opět je to pouze průměrná hororová komedie. Která si ale i tak ( podobně jako první díl ) najde spoustu fanoušků. Já ale mezi ně patřit nebudu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(82%) Viděno v kině díky CSFD projekci. Co se týče prvního ZOMBIELANDU z r.2009 (tedy přesně před 10 lety), tak ten mě nijak extra neuchvátil, ale ani nepohoršil. Přesto se divím tomu, jak to bylo mezi diváky tak kladně přijato. Až taková bomba to dle mě není. Místy jsem se pousmál a ocenil několik dobrých scén se zombíky, to bylo ale celé (na víc jak lepší průměr jsem to neviděl). No a nyní tu máme pokračování po 10 letech. A musím říci, že mě to chytlo mnohem víc než první díl. Je pravda, že to na oko působilo ujetě a vtípky debilně, ale zatraceně to fungovalo. Na nic si to nehrálo, já se bavil od začátku do konce. Nějaký ten nástřel děje – to vše bylo omezeno na minimum, ale pro potřeby tohoto snímku to bylo dostačující. Byly tu zajímavý nápady s vylepšenými zombíky, ale bylo to spíše humorně provedeno. Celkově scény s mrtváky byly dobré, krvavé tak akorát, ale hlavním středobodem filmu nebyly. Herecké obsazení na tom bylo docela dobře. Woody Harelson zde nepůsobil jako drsňák, spíš měl takovou komediální roli, že si z něj většina postav střílela, ale v dobrém slova smyslu. Rozhodně tu nebyl za debila. Jesse Eisenberg zahrál optimální roli, stejně jako v předchozím snímku. Emma Stone a Abigail Breslin zde byly tak nějak do počtu, ale potěšilo je vidět. Co se týče Zoey Deutch – tak ta zde zahrála totální blonďatou pipku, co ale snad veškerými scény rozesmála většinu diváků v sálu. Ani nevím, co bych vytkl. Nějaká originalita, extra nápady – to zde rozhodně nenajdeme, ale to přece fuk ne? Hlavně, když to bylo zábavné, po delší době jsem se zasmál a jako bonus tu máme zombíky a jejich místy krvavé vyhlazení. Jen úvod se zpomalenými záběry mě moc nebavil, ale to byla jen jedna taková divná scénka. Třeba finále bylo akční a šťavnaté. Hudba byla taková obyčejná, ani zde nebyla moc zapotřebí. Tempo filmu bylo neuvěřitelně rychlé. Rozhodně první shlédnutí je asi v tomto případě nejlepší, ale já se budu těšit až to někdy uvidím znova. Je to záležitost, která umí spravit náladu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Parodie v parodii. A vlastně jsem to i čekal. Pravidla pro přežití v Zombielandu jsou pro provizorní čtyřčlennou rodinku i deset let od vypuknutí zombie nákazy stále nepostradatelná. Kdykoliv je nějaké pravidlo pro přežití v nevyzpytatelném prostředí zmíněno, okamžitě do prostoru nabíhá popisek s jeho přesným zněním, jak tomu bylo v prvním dějství. Jesse Eisenberg s Woody Harrelsonem jsou proklatě zábavná dvojka bijců zombií všeho druhu, v podstatě se od jejich posledního společného putování krajinou o dekádu zpět jejich zevnějšek extra nezměnil, což už se nedá prohlásit o jejich ženských protějšcích. Obě děvčata jsou již podstatně vyspělejší. Emma Stone je stylovější než dřív, nejhůře dopadla Abigail Breslin, která by určitě výživové poradce dostala do panických stavů, neb zadělala na sádlo, tudíž její nemilá obtloustlá fyzická proměna byla raději z větší části uklizena, načež scénáristé si vymysleli, že si ji neznámo kam odveze svobodomyslný jinoch, následně se bude po ní pátrat a pro diváky s nevyčištěným potrubím připraví laskominu v podobě Zoey Deutch. Ta je ztělesněním dokonalé barbíny, která kupodivu v pohodě přežívá a ve zlých časech bojuje s nepřízní osudu svou sexualitou, kterou okusí i Columbusova vejce. K ustáleným protagonistům přibude ještě Rosario Dawson, zajímavě ztvárněné postavě ovšem scénář neumožnil naplno zazářit a vytěžit z ní potenciál drsné hláškující ženy. A celkově nevytěžený potenciál je z celého pokračování občas znát. Ke vší hororové škodě stagnaci prodělávají nejvíce zombie, jejichž vývoj šel podle úvodních popisných minut značně kupředu, takže na scéně máme hned několik nových a originálně vtipně pojmenovaných druhů, dokonce je na "skladě" i terminátoří odrůda, nicméně horda těchto krvelačných monster si dává poměrně načas, nebojím se napsat, že jde až o sporadický výskyt, a větší prostor, ten největší, dostává nad hororem humor všeho druhu. Jasně, film umí být náležitě úderně vtipný (viz třeba úvodní rozpohybování strnulého loga filmové společnosti) i parodický, scénář přece pochází od "deadpoolovského" dua Rhett Reese a Paul Wernick, jejichž řady vyztužil taktéž "comicsově" laděný Dave Callaham, a umí si skvěle poradit i se scénami, kde už je zapotřebí zakousnout se do lidského masa, uvítal bych ovšem větší porci obdobně nápaditých a vyladěných scén, k nimž patří zastávka s dvojicí Luke Wilson a Thomas Middleditch, tlupa zombíků by měla obtěžovat protagonisty mnohem frekventovaněji a Bill Murray už by měl raději odplout do projektů, kde nebude jeho cameo výskyt zcela nadbytečným a neužitečným. Masky zombií, efekty a výpravná stránka je podchycena na patřičné úrovni a zastávky v opuštěném Bílém domě a Gracelandu mají punc neotřelosti. Druhé rozjímání se starou dobrou partou, která se ani po deseti letech (profesně) netrhá, v krajně nebezpečné krajině je hlavně hodně hutně a zhusta zábavné, vtipné a parodické, hutný horor tolik prostoru nedostal. A to je vesměs připomínka, kterou se režisér Ruben Fleischer třeba v případném třetím shledání bude úspěšně zabývat. 8/10 () (méně) (více)

InJo 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný překvápko. Narvané nápady mnoha typů (vizuální, verbální, dějové), náramně uvolněné, velmi vtipné (obzvlášť v dialozích) a s chutí zahrané i natočené. Komediální rovina samozřejmě totálně převládá nad všemi ostatními. Místo zbytečného sequelu tak nakonec dorazila nečekaně výživná oddechovka. 70 % ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo je nasraný, že pod tímto titulem nenašel sofistikovanou zábavu a materiál pro celovečerní studia a analýzy po promítání v pražské kavárně, tak ten pláče na špatném hrobě. Kdo je ovšem moudřejší a koukal na snímek se záměrem, že by rád viděl vtipnou jednohubku, u které se chce zasmát, tak by měl být po zhlédnutí nadmíru spokojen, protože v této rovině snímek znovu skvěle zafungoval. Výtky ke slabšímu a snad i lehce odfláknutému scénáři jsou určitě na místě, ale do značné míry to zachraňovaly velice vtipně napsané postavy. Zejména blonďatá zástupkyně něžného pohlaví neměla nejmenší chybu. Ta mě bavila při celé své účasti na plátně. Je trošku ironie, že o zombících to celé bylo pomalu nejméně, ale to tvůrci naznačili už v úvodu, filmů a komedií o zombících je takové šílené množství, že zaujmout na tomhle poli není vůbec nic jednoduchého. Takže tvůrci zvolili směr hodně nevázaného road movie, které si všichni zúčastnění herci skvěle užili a přenesli na své diváctvo. Za mě dávám 4 kousky. Od druhého dílu jsem podobnou porci zábavy nečekal. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Opravdu nečekaně dobré. Deset let staré jedničce jsem dal tehdá pouhých 40%, pár dnů zpátky v rámci opáčka průměrných 70%, ale je vidět, že Zombieland je výjimka potvrzující pravidlo, že dvojka nemůže být lepší než jednička. Oni také hlavní protagonisté měli v roce 2009 lepší části svých kariér ještě před sebou, takže jednička byla taková nízkorozpočtová jednohubka... Člověk má vždycky respekt z množení postav v dalších dílech, ale zde jsou skvělé vedlejší postavy jako Madison, Flagstaff, Berkeley či Albuquerque scénářem naštěstí dávkovány smysluplně a ranami osudu přiváděny a opět odváděny ze scény v rozumné stopáži, takže se nepřejí a je stále jasné, že tu jde o hlavní trio Tallahassee + Columbus + Wichita (sorry, Little Rock). Standardní schéma z jedničky okořeněno kategorizací zombíků, odkazy v Bílém domě či "nám normálním" jistě milou podpásovkou vůči fair trade udržitelným vegansko éterickým pozérům (velké ha ha)... 100% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po 10-ti letech konečně dočkali pokračování této legendy. Sestava je stejná, jen nám herci trochu zestárli a přibylo pár nových. Nejvíc je to samozřejmě vidět na Abigail Breslin. Od minulého dílu uplynulo sedm let a naši hrdinové stále zabíjí zombie se stejným nasazením. Akorát, že i tyto mrtvoly prodělaly drobnou evoluci a je těžší je zabít. První půlka dost recykluje nápady z 1ky. Naši hrdinové se rozdělí a jdou si chvíli svou cestou. Nakonec jim ale nezbyde než spojit síly a společně čelit všem nebezpečím. Jedna část se dost zaměřuje na Harrelsonovu úchylku na Elvise. Závěr je ale vážně epický a neskutečně vtipný. Hlášky nepřestávají a přibývá i pravidel pro přežití ve světě Z. Závěr s Billem Murraym mě skutečně rozsekal. "Proč pořád říkáte ta čísla?" :D ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než první díl. Emma Stone už není taková kočka, celkem obézní Abigail Breslin, Harrelson + Eisenberg klasicky super a s barbínou Zoey, asi nejvtipnější scény. Slušná zábava, ale čekal jsem více. Lepší trojka. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Po obsahové stránce vyloženě špatný film, jehož schematický, slaboučký a lajdácky smotaný příběh o cestě postav z bodu A do bodu B slouží pouze jako nutné pojítko pro sérii komediálních skečů a akčních scén se zombies s kolísavou úrovní kvality. Pochopitelně přitom opisuje od prvního Zombielandu, akorát je to tentokrát všechno mnohem jednodušší, přímočařejší, předvídatelnější a zkrátka ve všech směrech o něco horší. Hlavní hrdinové navíc po deseti letech degradovali do otravných jednorozměrných karikatur, jejichž nesnesitelnost si film navíc plně uvědomuje, ale než aby s tím něco dělal, tak ji využívá jako zdroj humoru (a buduje kolem nich panoptikum záměrně protivných a zveličeně dementních vedlejších postav ve formě personalizovaných stereotypů, aby se vedle nich hlavní hrdinové jevili sympatičtěji). Částečně to zachraňuje akorát celkem zábavná komediální rovina a místy i herci, kteří si natáčení zjevně užívali a je to na nich vidět. Vydařený je sice jen každý třetí až čtvrtý vtip, ale při té obrovské kadenci gagů to moc nevadí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Zombieland: Double Tap" je podľa mňa veľmi solídnym pokračovaním skvelej hororovej komédie. Sú tu momentky, kde by som povedal, že je film lepší ako jeho predchodca. No potom mám pocit, že miestami si zvolil trošku lacnejšie techniky ako nás pobaviť. Madison je proste pravá blondína, ktorú zombíci skutočne asi nezožrali len preto, že milujú mozgy a ona žiaden nedostala (vysvetlenie Tallahaseeho). No na konci sa dočkajú naši hrdinovia pomoci aj od nej. Musím povedať, že aj scénka, kedy sa stretneme s inými verziami našich hlavných hrdinov v hoteli venovanom Elvisovi mi príde trošku nasilu. Ako keby sa proste stretli sami so sebou. Ja neviem. Možno mi to malo byť vtipné, no mal som skôr pocit, že obaja film zabíjali. Inak mám pocit, že má to aj viac humoru, ale rovnako aj viac skvelej akcie. A ostaňte aj ešte na jednu scénku kúsok po tom čo nabehnú titulky. Dozvieme sa prečo nikdy nevznikol Garfield 3. A Bill Murray je proste pán. Uznávam. Okrem toho si myslím, že v tomto filme máme aj viac zombíkov. A to ma teší. Okrem toho druh "Homer" je proste skvelý druh zombie. Škoda, že tak zriedkavý. A záverečné finále s veľkým množstvom zombies bolo proste fenomenálne. To je skutočne parádny zombie kill. Ale uznávam, že aj ostatné zombie killy, boli super. Uvidíme, či budeme mať ešte jedno pokračovanie filmu, alebo či sa tu kapitola uzavrie. Lebo osobne si myslím, že film vôbec nepotápa originál. Postavy sú super, humor funguje a má to dosť zombies a dosť krvi na to, aby som povedal, že film stojí za to vidieť. Hodnotenie: B+ ()

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama