Reklama

Reklama

Raven, The

Krátkometrážní / Sci-Fi / Akční
USA / Peru, 2010, 6 min

Scénář:

Antonio Perez

Hudba:

Angelo Milli

Hrají:

Antonio Perez

Obsahy(1)

Los Angeles nedaleké budoucnosti. Chris "The Raven" Black se jeví jako obyčejný mladý muž. Vládne však mocnými nadpřirozenými silami, které jsou trnem v oku vládnoucí sféře. Jednoho rána se Chris probouzí do dne, kdy bude muset bojovat útěkem o holý život, neboť byl vystopován vládními roboty, kteří mají za úkol ho zneškodnit za jakoukoli cenu. Chrisovi nezbývá než spolehnout se na své schopnosti a pokusit se o zběsilý útěk plný akce a efektních honiček. (-Ravee-)

(více)

Recenze (99)

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Jasně, že příběh je celkem o ničem. Ale kraťasy by měly být také o tom ukázat co režisér umí a tady to předvedl na plné pecky. Jestli je pravda, že tenhle film stál jenom 5000 dolarů, tak klobouk dolů a věřím, že se objeví nějaký producent, který vyškrábne odněkud třeba jenom 10 milionů dolarů a umožní natočit plnohodnotné dílo s pořádným scénářem. Protože jestli režisér dovede za skoro nic natočit něco takového, tak za takové peníze natrhne pozadí mnohem slovutnějším jménům a můžeme tu brzy mít druhý District 9. ()

BalbiJirka 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal slibně, že snímek přinese něco vzrušujícího, plné akce, ale nakonec z toho nebylo vůbec nic. Utíkání po městě, zneškodňování jednotek pořád stejným způsobem, střílení policie po nevinných, konec o ničem, i takto stručně by se dal tento snímek schrnout. Filmy tohoto typu mám rád, ale tento mi radost neudělal. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Základem krátkého filmu by měl být výraznější příběh vrcholící pointou, originální a zajímavé prostředí, nebo alespoň hutná atmosféra... The Raven nenabízí nic z prvních dvou a i o tu atmosféru se spíš jen snaží. Zato technologicky jde o slušnou práci, takže jako technologické demo, nebo krátká scéna vyseknutá z většího celku, to je docela fajn. Jako film ovšem nikoli. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

5000 dolarů? To už se tunelujou i krátkometrážáky? Csfd novinkáři evidentně milují sci-fi a pohádky, zejména tu, jak se stát slavným... Osvícený halyvůd je natolik jasnozřivým, že úplně cizímu člověku, na úkor JEDNOHO, navíc obsahově neoriginálního a tuctového krátkometrážáku, svěří několikamiliónový blockbuster, zatímco k zajetým profíkům, se po komerčně ne příliš úspěsném posledním kousku otočí zády? Či dnes už krátkometrážní profík Freddie Wong, který se od píky postupně vypracoval až ke spolupráci s Jonem Favreau, ještě celovečerák nemá? Nebo ten Alvaréz a Lesní duch... Natočí dva uruguayské filmečky v rodném jazyce a když se ozve halyvůd, tak najednou umí natolik perfektně anglicky, že si sbalí čisté spoďáry, kartáček na zuby a letí do jůesej točit áčkový biják? A já tam s nima taky byl, víno a medovinu pil a jestli nezemřeli, tak žijou dodnes. ()

mudvayner 

všechny recenze uživatele

Jako trailer by to možná obstálo, ale jako kraťas ani náhodou. Nedozvíme se kdo, proč, za co, s kým, nic. A i během těch pěti minut atmosféra značně kolísá. Digitální efekty jsou vzheldem k 5K rozpočtu povedené, ale postrádá to nějaký zajímavý nápad, bez kterého se kraťas neobejde. V dnešní době je natáčení krátkých efektních filmů v módě, Hollywood si to žádá, ale de Montreuil mne osobně nepřesvědčil. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Film byl z důvodu nízkého rozpočtu natočen na RED kameru, která je mnohonásobně levnější než profesionální kamery a která byla použita například u Jacksonova krátkometrážního filmu Crossing the Line (2008) nebo u Bekmambetovova Wanted (2008). (Andresito)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 5 000 dolarů. (Andresito)

Související novinky

Gerard Butler na útěku před roboty?

Gerard Butler na útěku před roboty?

19.05.2013

Chcete se prosadit v Hollywoodu? Stačí natočit parádní pětiminutový kraťas, který bude vypadat jak vytržený z drahého amerického blockbusteru, umístit jej na YouTube a získat zhruba půl milionu… (více)

Reklama

Reklama