Reklama

Reklama

Bright Falls

(seriál)
všechny plakáty
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2010, 6x5-10 min

Unikátní projekt, prequel k videohře Alan Wake. Šestidílná minisérie je zdarma ke zhlédnutí na internetu a divákovi nastíní osud novináře Jakea, který do horského městečka přijíždí ještě před samotným hrdinou hry. (Raziel_cz)

Recenze (37)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stejné jako titul, který to propaguje. Ohromný potenciál, ale "skutek nějak utek". Ovšem i tak je to ve výsledku o něco lepší samotné hry. Ta má ten problém, že v Remedy vůbec nepochopili, že kvality těhle „kingovin“ tkví především v postavách. Dokud vám budou ukradené, těžko se o ně můžete bát. A ukradené vám budou, protože pro samé střílení a sbírání kde čeho nemají postavy (včetně Alana samotného) takřka žádný prostor. PS: A odpovědí ani ve hře moc nenajdete, naopak se to ještě více zašmodrchává. Možná tedy až v případném druhém díle. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci krátkometrážny snímok, ktorý ako filmový prequel k dlhoočakávanej hre svoju úlohu plní stopercentne. Neprezrádza takmer nič a hľadať v ňom indície je asi zbytočné ale tento nedostatok nahádza hutnou mysterióznou atmosférou, ktorú možno priam krájať. Ak sa má v rovnakom duchu niesť aj Alan Wake, tak môže ísť o nepochybne dychberúci zážitok. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Silně atmosférická minisérie jako prequel k počítačové hře Alan Wake (X-Box, PC) od tvůrců Max Paynea. Jestli bude výsledná hra mít podobnou atmosféru, tak půjde o jeden z nejlepších herních zážitků poslední doby. Já Twin Peaks nesledoval, srovnávat tedy nebudu. Bright Falls přináší spoustu otázek na které odpoví nejspíš až samotná hra, celkový zážitek bez Alana Wakea je tedy tří čtvrteční. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Hrané sekvence prozatím nejlepšímu projektu od Remedy nesvědčí. Oproti atmosférickému psychu, kde jedinou naději je světlo a z taken vstávají člověku vlasy hrůzou, působí šestidílná minisérka levným dojmem a propagace hry by se bez ní obešla. A hlavně tam chybí to nejdůležitější - titulní postava spisovatele s baterkou. It's not a lake... it's an ocean. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Šesdielna miniséria, ktoré je určená ako teaser pre potenciálnych kupcov hry Alan Wake. Miniséria skutočne silno pripomína Lynchov Twin Peaks, či atmosfericky veľmi podobnú hernú sériu Silent Hill. Divákom je podsúvaná jedna otázka za druhou no odpoveť ani jedna. Serál končí vetou "Buy Now". Možte zhliadnuť tu. (7/10) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Byl z toho jelen :-). Filmečky doprovázející PC / XBOXové hry u mě mají velké plus, i když jejich kvalita téměř pokaždé dost pokulhává. A to jak v porovnání se svými serióznějšími celovečerními snímky, tak co se týče srovnání atmosféry ve hře. Alana Wakea si jen tak nezahraji, takže nemohu soudit podrobněji, nicméně tento krátkometrážní WTF thriller rozhodně nikomu neublíží... ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jelikož se hra zařadila do šestice nejlepších věcí, které jsem měl tu možnost hrát, je jasné, že pod 3* bych nešel. Ale díky skvělé atmosféře je to pořádné psycho, takže musím ty čtyři napálit. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť pocitu, že sa za tých 31 minút v podstate nič nestalo a každým novým dielom tvorcovia len kládli divákom otázky bez odpovedí. Na lepšie hodnotnie by to podľa môjho názoru chcelo dlhšie spracovanie. Ale na druhú stranu ako promo k psycholigcko-thriller akčnej hre dávam palec hore, plus úvodná znelka je fantastická. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

WoW! Netušil som, že dokopy 30 minútový kraťas, ktorý propaguje hru môže byť takto skvelý. Nemám jedinú vec čo by som mohol vytknúť. Ide o dokonale napísanú a podotýkam, že aj zrežírovanú vec. Bright Falls má tak isto ako samotná hra Alan Wake (exkluzívne pre Xbox 360) neskutočnú atmosféru a veľký potenciál predviesť ešte väčšie divadlo v plnohodnotnom filme či aspoň minisérií. (teraz ide "len" o propagačný materiál k hre!) Keď už nemá tretiu sériu Lynchov Twin Peaks, tak z tejto veci by mohlo niečo vzniknúť. Kto hru pozná vie, že Bright Falls nemá od Spephena Kinga a Twin Peaks ďaleko, dokonca inšpirovanie tvorcovia oficiálne potvrdili. Rovnaké malé mestečko, divný obyvatelia, nádherná príroda, spisovateľ v pustine a vela divného naokolo... odkazy na rôzne filmové žánre a jednotlivé filmy. Hráča Alana Wakea poteší, nehráča určite naláka na hru no a či ste hráč, alebo nie, ihneď klikajte SEM a pozerajte. Komu sa páčia Kingovky a spomínaný Twin Peaks bude krochtat blahom ako ja. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jako milovník lynchovin - a "Twin Peaks" zvláště - jsem si tu přišel na své, včetně nepokrytých citací (hluboké lesy, vycpaní i živí, respektive mrtví jeleni, ventilátor, černá káva a motorest vůbec, bizarní figurky atd.) Škoda že jde jen o ochutnávku - hru asi shánět nebudu, ale plnohodnotný seriál bych bral... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaná propagace na mnou velmi očekávanou hru. Ačkoli se žádné odpovědi nedozvídáme, příjemně nastíní atmosféru a rozhodně naláká ke koupi. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji všem, kdo se chystá na hru Alan Wake, či ji má již za sebou. Ovšem všem ostatním to nejspíš nic nedá. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Povedeny prequel k Alan Wake, sice kratky, ale tahle atmosfera a prostredi ala Twin Peaks je vzdycky zradlo k zakousnuti. Vic takovych projektu. 7/10 ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Pečlivě sem sledoval vývoj hry a šíleně se na ní tešil, pak zjistil že byla zrušená, pak že vyjde jen na Xbox a po dokoukání Bright Falls sem se rozhodl zjistit jestli není neco novyho...hrá Alan Wake vyjde i na PC :-) pokud bude hra aspon z poloviny tak skvela jako tohle tak uz se nemužu dočkat. Celé to opravdu působí jako jeden díl z Twin Peaks, snad mě hra nezklame. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Jsem zmaten. Pěkná lynchovská twinpeakovština s povedenou atmosférou. Hru Alan Wake, která na to navazuje si nezahraju díky tomu, že nemám herní konzoli, ale na YT je v 720p kompletní gameplay, kde jsem zatím u druhé episody, ale odpovědi ne a ne přijít. Uvidíme kam se příběh vyvrbí.. Jinak samotná hra má taky skvělou atmosféru a zpracované prostředí, které mám velmi v oblibě (temné sekvojové lesy v mlze na americkém severozápadě). ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Bez ostychu vykradený David Lynch lehce střihnutý Stephenem Kingem, aneb nejlepší promo počin k videohře vůbec. Na propagační projekt až děsivě povedené, včetně hudby, povedeného střihu a slušného castingu. Klidně bych snesl plnohodnotnou minisérii. ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Hra Alan Wake se do mé historie hraní zapsala nepochybně zlatým písmem. Miluji temné příběhy a miluji příběhy o spisovatelech. No a jelikož tyhle mé dvě slabosti Alan Wake skloubil do sebe opravdu náramně, tak jsem si tu hru prostě zamiloval (a už se fakt těším na pokračování). No ale teď dost o Alanu Wejkovy a pojďme zhodnotit jeho preqeul Bright Falls. Co se tomuhle preqeulu mus nechat je to, že to má dobrou atmosféru, navíc je fajn vidět postavy a lokace ze hry. Taky herecké výkony jsou velmi obstojné, na to že se jedná jen o minisérii ke hře. Ale i přesto že se mi celá tahle minisérie vážně líbila, mám neustále pocit že to mohlo být lepší, atmosféra mohla být ještě temnější a děsivější. Je opravu škoda že nejspíš nedočkáme plnohodnotného seriálu, jelikož jak jsem psal, z toho dle tématu by se dalo vytřískat mnohem, mnohem a ještě jednou mnohem víc. 65% PS: A teď mě omluvte, musím si jít pustit skladbu ze hry-The Poet And The Muse opravdové mistrovské dílo! ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Bright Falls je prequel hry Alan Wake, který byl nejspíš natočen na malý webseriálový budget jako propagace pro hru. Byl přiložen ke hře na DVD a odvysílán na IGN a Machinimě. Je zde jasná inspirace Twin Peaks, seznámíme se s několika postavami ze hry a vše je zahaleno nevyřešitelným tajemstvím. Tajemstvím, které je částečně spojeno s hrou i když ne úplně. (Jake je nejspíš posednut temnotou, jako vidíme u některých postav ve hře?) Magie/nadpřirozeno Alana Wakea je i ve hře trochu nejasné. Je tam jasný pohled na kreativní proces (pokud chceme něco dostat do reality, musíme něco z ní vzít pryč - Alanova manželka nebo Thomas Zane), neurčitá temnota a pradávné zlo, které postupně ovládá městečko Bright Falls. Tenhle seriál i přes svůj malý budget nemůže zapřít nadšení pro hru a smysl pro bizarnost maloměstkých situací. Ilkka Villi si také zopakuje svojí roli Alana Wakea z her. ()

Reklama

Reklama