Reklama

Reklama

Přemluv bábu

všechny plakáty
Krátkometrážní / Publicistický / Dokumentární
Česko, 2010, 4 min

Obsahy(1)

"Zajeďte za bábou a dědou a přemluvte je, aby volili pravici."
Jiří Mádl a Martha Issová se videem obsahujícím tuto výzvu rozhodli apelovat na mladé lidi. Vyzývají je, aby se pokusili zvrátit výsledky nadcházejících parlamentních voleb svým vlivem na prarodiče. (oficiální text distributora)

Recenze (438)

B.Jay odpad!

všechny recenze uživatele

Agitačka jak sviňa. Sice vtipné a místy trefné, ale tudy cesta opravdu nevede. Přátelé, musíme měřit všem stejně - hodnocení stejné jako u majora Zemana, takže ee :) ()

InfernaL odpad!

všechny recenze uživatele

Velice smutný důkaz toho, jak sobecky a arogantně je schopna dnešní mládež prosazovat svoje (bohužel mnohdy omezené) názory. Rádoby vtipy použité v klipu jsou nemístné, trapné až ubohé, celý "příběh" pak obsahuje několik faktických chyb a tvrzení a co víc, celý je postaven na jakési zvrhlé myšlence, že volič levice = starý člověk = zlo této společnosti. Celé to považuji za opravdu hodně stupidní úlet, který byl doufám jen ojedinělou událostí a podobné sračky se už nikdy nedočkáme. ()

LucTheGreat odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby si oba protagonisté po příchodu na scénu raději navzájem dali na držku, mělo by to více co říci... Působí to tak, že autoři někde zaslechli něco o pravici, dluhu, kundě, pak jednou v pátek večer neměli co dělat a místo škrábání se na prdeli prostě natočili tuhle sračku. ()

Forsetino odpad!

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jestli tohle má s ročním odstupem cenu hodnotit a komentovat. Není nic špatného na pluralitě politické scény a tudíž nepovažuji pravicové voliče za nepřitele, kterého je třeba vymítit, ale považuji ho za názorového oponenta, se kterým je leckdy možná dohoda. Lituji upřímně ty, kteří nejsou schopni politického kompromisu napříč spektrem a všichni "na druhou stranu" jsou pro ně špatní a zavrženíhodní. Přesně tak se zachovali tito dva mladí "umělci", kteří chtěli především zapůsobit na mladé voliče bez zkušeností a svého vlastního názoru. Určitě se jim povedlo přilít olej do ohně mezigenerační nesnášenlivosti a pár jednodušších jedinců přesvědčit k vyvolání rodinné hádky. Umělecký přínos 0, společenský přínos 0, věcná argumentace 0, demagogie 5, ubohost 5. Děkuji tedy těmto samozvaným umělcům, že stejně tak jako to bylo vždy, propagují to, co se především jim hodí! ()

zed. 

všechny recenze uživatele

Prvotná myšlienka viac-menej prijateľná, no jej interpretácia, veľmi trápna a prvoplánová interpretácia a to, že celé video je vlastne len chabá napodobenina Sarah Silvermanovej už prijateľné nie je. Takže, áno pre myšlienku vyhrať nad ľavicou (ako v Česku tak aj na Slovensku) a nie pre tento primitívny spot. ()

Moiseiwitsch odpad!

všechny recenze uživatele

Páni Zelenka a Mádl a slečna Issová jsou tímto počinem na naprostém dně!!! Ubohost, sprostota, nesoudnost, neznalost, hloupost a nejvyšší míra kreténismu spojila tyto tři žalostné kreatury, aby vytvořily takový propagandistický paskvil!!! Raději by tyto kreaturky šoubisnisu měly tvořit v USA, kde 40 milionů lidí žije na potravinových poukázkách a sociální bydlení znamená kriminál. To je vrchol neoliberálního divokého, pravicového ničím neregulovaného kapitalismu. Pokud někdo z níže uvedených zmiňuje případ Řecka, tak mu doporučím knihu Řecká tragédie. Ať si nejdříve prostuduje fakta a neťápe propagandistické nesmysly přejaté ovčími smysly z TV a rozhlasu případně Blesku. ()

Edeltruda odpad!

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že se jedná o nadsázku a mystifikaci, ale i tak mi toto video přijde nevkusné. Souhlasím s uživatelem Rogue. P.S. Tak prý se o mystifikaci nejedná, v tom případě je to nevkusné a trapné. Není divu, že to na někoho má přesně opačný účinek než autoři zamýšleli. ()

Tinaa 

všechny recenze uživatele

Zjevně na tomto webu jsou levicový příznivci, kteří zapomněli na to, co je to JZD a kdo to byla Milada Horáková a proč mají někteří jejich příbuzní vytetovaný "ňáký" číslo na ruce. ()

rafix 

všechny recenze uživatele

No nevím co si o tom mám myslet. Jenom to, že co se tom v tom klipu říká pravda. Ale jako vtip je to dobrý. ()

rawboy odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko v tom klipu hledat něco jiného než snahu hrát si na jakéhosi spasitele. Nejde to hodnotit jako filmové dílo nebo umělecký počin, protože je to prachobyčejná agitka. A osobně si myslím, že to nejvíc osloví tu část populace, která stejně nevolí (páč a protože nemá volební právo) a budou si o tom nadšeně předávat rozumy na ksichtbooku. ()

quasar 

všechny recenze uživatele

První moje reakce byla - smích. Jo, takhle si představuju, že by se o tom, koho půjdou volit a jak pomoci těm svým "pravým", mohla bavit skupinka dvacetiletých receseschopných adolescentů. Ale na druhý pokus jsem začal tušit, že to třeba Zelenka s JM a MI myslí vážně. To už mě smích přešel. Ztotožňuji se s tím co píše Kiddo. Ač jsou mé názory spíše pravicové, tyhle levičácké metody přesvědčování považuju za ubohé. ()

Idealista odpad!

všechny recenze uživatele

A víte lidi že mně toto "dílo"vůbec nepřekvapilo . Názory všech zůčastněných jsou mi dávno známy a při jejich "inteligeci" se nic jiného nedalo čekat . Zelenka nikdy neměl nadhled , a i v jednom rozhovoru připustil že neumí točit reálný život . Issovou ( má základní školu) a Mádla za herce nepovažuji ! Jsem rád že se to nelíbí většině lidí . A jak říkají pravičáci - stejně za to může Paroubek !!! A až Paroubek půjde do pol. důchodu tak Láska a pravda zvítězí !!! Modrá je dobrá , už je to tak !!! ()

ChandlerBing 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem americkou jakousi verzi, podle které mělo být toto natočeno. Nesrovnávám. Neberu v potaz "vobšlehnutí". Ovšem co vím jistě: kdo tohle označil za odpad!, zřejmě nepochopil. Určitě nepochopil. ()

Jack.Pott odpad!

všechny recenze uživatele

Stejně jako po roce 1945 mnoho českých mladíčků a slečen nekriticky propadlo autoritářsky-levicovým názorům, i dnes je kolem nás mnoho svazáků, kteří fanaticky zbožňují ideu volného trhu, globálního kapitalismu a práva silnějšího. Teoreticky můžu reklamní spot Přemluv bábu brát jako poučnou demonstraci této skutečnosti, prakticky jej ale považuji za zoufalou trapnost. Osobně respektuji všechny demokratické politické strany, a jsem ochoten vážně a trpělivě diskutovat s kýmkoli, kdo k debatě přistupuje stejně; protože pouze při vážné, trpělivé a tolerantní komunikaci lze kultivovat společnost. Uvědomme si, prosím, že třeba i Masaryk spolupracoval se sociální demokracií, která v 19. století začala prosazovat toho času šokující nápady - volební právo pro ženy, minimální mzdu, všeobecné zdravotní pojištění (potažmo právo na lékařskou péči) atd. Právě "levicové" odbory potom měly lví podíl na pádu autoritářských totalit ve východní Evropě, když v Polsku vytvořily obrodné hnutí Solidarita. Když si tady pod spotem Přemluv bábu čtu názory některých jedinců, že "bábu je potřeba rovnou umlátit kladivem, pokud volí třeba sociální demokracii", nemohu než takové komentátory považovat za hlupáčky. ()

Reklama

Reklama