Reklama

Reklama

Přemluv bábu

všechny plakáty
Krátkometrážní / Publicistický / Dokumentární
Česko, 2010, 4 min

Obsahy(1)

"Zajeďte za bábou a dědou a přemluvte je, aby volili pravici."
Jiří Mádl a Martha Issová se videem obsahujícím tuto výzvu rozhodli apelovat na mladé lidi. Vyzývají je, aby se pokusili zvrátit výsledky nadcházejících parlamentních voleb svým vlivem na prarodiče. (oficiální text distributora)

Recenze (438)

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu příšerné video. Pan Zelenka má asi hodně málo zkušeností s propagandistickými spoty, protože natočit něco takhle ubohého jsem už dlouho neviděl. Pokud chcete vidět skutečně dobrý agitační spot, koukněte se na Hvězdáře od Filipa Renče, nebo na můj profil :D. Každopádně, agitační spoty mají být buď legrační nebo s hlubokou myšlenkou. Tento spot nemá ani jedno. Navíc jsou zde staří lidé pokládáni za nesvéprávné lidi, kterým musí někdo říct, koho volit. Technická stránka je taky hrůzná. Skoro mi připadalo, že je to natáčené na mobil a ještě k tomu je to statické, což při délce 4 minut nedělá dobrotu. Jestli je něco trapnější než tento hnus, tak je to volné pokračování Strany Zelených, kde jsou vybízeni důchodci, aby své děti doma přivítali pouze pod podmínkou, že budou Zelené volit, což už je absolutní vrchol. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Dovolím si tu odcitovať vetu, ktorá už zaznela aj v jednej nemeckej dráme "Občanská výchova" a to: "Kto nevolí do tridsiatky ľavicu, ten nemá srdce. Kto nevolí po tridsiatke pravicu, ten nemá rozum." Mám už kúsok cez tridsať a dosť dávno mi je jasné kadiaľ vedie cesta. Nemusí mi v tom radiť žiadny nesympatický adolescent. Tobôž ma presviedčať o tom, aby som skočil na Partizánsky cintorín skúsiť prekecnúť svojich starých rodičov. Však prepána môjmu starkému by stranícka legitimácia od spravodlivého komunistického srdu nadskočila. Ako situácia po tohtoročných voľbách u nás aj v Čechách ukázala, doba sa mení, ľudia boľševika nechcú a nepotrebujú k tomu takúto nízku a trápnu politickú agitku. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Príde mi dosť vtipné a hlúpe na základe čoho to vzniklo... Sarah Silverman má bezpochyby mnoho "priaznivcov". Následne na podnet tohto vznikne "Oklamte Čecha"... proste zakliatý kruh. :D ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Že se k tomuto dobrovolně propůjčili zrovna lidé, kteří nemají páru o čem hovoří mně velice pobavilo. Jako nestranný člověk můžu říct, že volit pravici mně tohle "video" spíše odradilo. Je to do nebe volající ...(na toto místo dosaďtě jeden či více vulgarismů dle vlastního uvážení).. selhala navigace a vyskytl se tu krok vedle, čí spíše úprk několik kilometrů směrem opačným.. Umělecká náplň nulová. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná nekorektní nadčasová a trapná pičovina, která mi jako všechno kolem politiky nejen v roce 2010 samozřejmě unikla. Kunda zaměněná s Kunderou, staří lidé stojí za hovno, nejlepšími studenty naší republiky Kožený a tuším Mrázek a spousta dalšího hnoje. Chyběla jen felace s mluvou na půl huby, samosebou zabíraná jak jinak než ZPRAVA ! ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Jiří Mádl a Martha Issová mi svým svazáckým nadšením pro věc silně připomínají Jiřího Valu a Marcelu Martínkovou ve snímku "Zítra se bude tančit všude". Inu, časy se mění, bojovné mládí, které dobře ví co mají druzí dělat, zůstává. Rovnice senior=venkovan=občan toužící po návratu komunistické totality zavání bolševickým myšlením stejně jako onen výše zmíněný budovatelský škvár. Ovšem není nutno zoufat - třeba do poměrů v takové Kambodži za časů Rudých Khmerů, kde zfanatizovaná mládež vybíjela "starý lidi" jako nežádoucí přítěž a zároveň jedince ideologicky nejvíc zdeformované minulostí (má selektivní paměť, tak ho pro jistotu sekni tou motykou do hlavy ještě jednou) je u nás naštěstí ještě daleko. Dobré komentáře mimo jiné: kiddo, d-corso, Marius. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Politická propaganda,ze které se mi chtělo notně zvracet,navíc sem levák a Mádl tam leváky uráží,občas sem v Praze,až tě Jirko potkám,tak dostaneš levačkou slušnou facičku,přes tu tvoji nevymáchanou držtičku. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Tragický! Mádla a Issovou jsem respektoval jako herce, ale když jsou schopný vzít prachy za takhle vulgární volební klip a nepřemýšlí nad tupostí scénáře, tak u mě dost klesli. Asi jsem prostě už dědek v letech. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Cože??? To se dá hodnotit i tohle??? Není tu někde volební spot TOP 09, páč tomu bych dal 5 hvězdiček. Prostě Karel nikdy nezklame :-D....Jinak tohle videjko sice vyvolalo spoustu negativních emocí a jen minimálně kladné kritiky, mě však neoslovilo ani negativně ani pozitivně, snad jen trochu etiky by to chtělo... - ...místy to totiž bylo vulgární nebo hodně arogantní, na druhou stranu mě to párkrát docela pobavilo a něco pravdy na tom taky je.....Každopádně si myslím, že jak rychle tohle video pobláznilo ČR, tak rychle se na něj zapomene. Za výsledek voleb jsem docela rád, ale až činy ukážou. ()

Nettrass odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, kterou bábu přemluvili, ale kvůli ní nám tu vládla Nagyová s Nečasem, Drábek se svojí Šiškou a Peak se stranou nasr.t Lidem. ()

Flego odpad!

všechny recenze uživatele

Som nevolič. Som nevolič v Čechách. Pretože som Slovák. Inak som volič. Na Slovensku. Volím pravicu. Aspoň tú našu odnož smerom doprava. Nie Smer. Myslím, smerom doprava. Slováci pochopia. Možno aj znalí Češi. Přemluv bábu je paškvil. Nechápem, čo tu tento paškvil robí. Je to totiž antireklamný spot k voľbám v Čechách v roku 2010. Aj keby to bol reklamný spot k voľbám v Čechách v roku 2010. Nechápem, kto to tu nahodil. Možno pravičiar, ktorého serie rozmach ľavice. To ho neospravedlňuje. Ak sa niekto kompetentný rozhodne tento paškvil zmazať, budem vďačný a rád zmažem svoj príspevok. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem myslel, že na ČSFD jde hodnotit jen filmy, ne blogové výkřiky. Zvláště takové ujeté, které naprosto nedemokraticky a totalitárním způsobem určují, jaký mají mít lidé "správný" názor. ()

GigaPudding odpad!

všechny recenze uživatele

Nevkusná, urážlivá, agresivní, útočná a vykradená propaganda pro puberťáky. Na nadsázku nebo recesi se v tomhle případě nedá ani vymlouvat natožpak aby tam něco takového bylo. Ukázkový odraz "angažovaných" puberťáků, co se vezou na módních trendech určujících koho je zrovna vhodné nenávidět a především další ostuda pro čechy a českou ostudnou politickou a společenskou kulturu. Prostě hnus. A ještě pro upřesnění - Proti jaké politické straně je tohle zaměřené na hnusu tohohle videa nic nemění, to je to poslední co v tom hraje nějakou roli. A nechápu ani proč v téhle databázi tahleta špína vůbec je, protože známí režiséři točí i reklamy na různé produkty a videoklipy a podobné věci obsahující známé herce, ale ty v téhle databázi nejsou. ()

d-corso odpad!

všechny recenze uživatele

Představy dnešní zlaté mládeže o demokracii. Není přece potřeba nic znát, vědět, chápat souvislosti. O kolik je jednodušší nechat si zmasírovat mozeček tupou propagandou a poté nejlépe založit nějakou tu skupinu na fejsbůcích. Lidi, kteří hážou veškerou levici do jednoho pytle, jsou pro mě intelektuálně méněcení. Lidí, kteří se reálně obávají návratu poměrů před rok 1989, je mi svým způsobem líto. Pokud se ovšem Mádl a Issová v noci pochcávají strachem z komunistů, tak jim to zcela upřímně přeju. Zelenka u mě klesl někam na úroveň Josepha Goebbelse. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

WTF! Co má tohle být za hloupost? Tihle dva mladoši nám tady mluví o tom, jaké že to bylo za komunistů, když sami tu dobu ani nezažili. A k tomu se nám do hlavy snaží nabouchat myšlenku, že naši dědové a babičky jsou ti jediní, kdo volí levici, která je podle jejich názoru samozřejmě špatná. Kde na takové myšlenky chodí, to ví asi jen oni. A k samotnému klipu - snaha o vtip se míjí účinkem. ()

Reklama

Reklama