Reklama

Reklama

Přemluv bábu

všechny plakáty
Krátkometrážní / Publicistický / Dokumentární
Česko, 2010, 4 min

Obsahy(1)

"Zajeďte za bábou a dědou a přemluvte je, aby volili pravici."
Jiří Mádl a Martha Issová se videem obsahujícím tuto výzvu rozhodli apelovat na mladé lidi. Vyzývají je, aby se pokusili zvrátit výsledky nadcházejících parlamentních voleb svým vlivem na prarodiče. (oficiální text distributora)

Recenze (437)

willow666 

všechny recenze uživatele

Tak první věc. Až budete chytře kritizovat tu jedinou věc, kterou jste "pochopili" (Kunderu), nejdřív si zjistěte, o čem je jeho hra Ptákovina, pak vám možná dojde, že i kunda má občas víc významů. A druhá. Na tomhle serveru lidi kladně hodnotí každou blbost, ač je sebehorší nebo dokonce sprostá. Tohle video bylo prostě proti levici a svůj účel splnilo, tak přestaňte s morálkou a nedělejte, že v dnešní době vás zrovna tohle tak pohoršilo. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Myšlenka moc pěkná, forma tragická, čímž se jim ti, proti kterým brojí, můžou leda tak vysmát. Všichni co za tím stojí čelí hrozbě velkého JP. ()

Beagle odpad!

všechny recenze uživatele

TOHLE že tu má svůj profil?! Tuhle zemi už zachrání jen ta Sarah Silvermanová - měli by dorazit i Mattem Damonem a pro změnu vyfuckovat s tvůrci a protagonisty Přemluv bábu. ()

MrPierc odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto ubohé a zjištné. Kdyby alespoň naváděli, abychom šli k volbám a neurčovali, koho volit. To musela platit nějaká pravicová strana ()

Attta

všechny recenze uživatele

Nejprve chci dotat, že tohle by na csfd asi nemělo co dělat, ale budiž! Nehodlám to tady hodnotit ale kdybych hodnotil tak odpad bych tomu dal nezávisle na tom jestli jsem nebo nejsem pravičák, ale kvůli tomu jejich odpornému výstupu a totální neúctě ke starým lidem (taky nejsem sympatizant jejich volebního vkusu, ale nemusím je ponižovat veřejně v televizi)! Tyhle volby si velice dobře pamatuju a tenhle spot mi přišel totálně nevkusný a trapný a nějaké cíle tohoto videa jsou mi u prdele! ()

Sandstorm odpad!

všechny recenze uživatele

Tak sme přemluvili bábu a dopadlo to, tak jak dopadlo. Teď je nejspíš čas, aby bába přemluvila nás a my volili komouše. No snad má každý svůj rozum a nebude se řídit médii ani bábou. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Pane bože, co když někdo z vaší rodiny zvolí levici!? To by to s Issovou a Mádlem mohlo dopadnout velmi špatně, protože by dostali infarkt. Možná i dvojnásobnej! ()

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to jsem netušila, že se to tu dá okomentovat!Odpad největší, tak jsem se za oba deklamátory i Zelenku styděla, že jsem to ani nemohla dokoukat. Za prvé zhodnocení filmové kvality: už mám toho českého záměrně trapného amatérismu plné zuby, ta deklamace je úplně dementní!!! Zhodnocení morální kvality se snad ani napsat nedá, prostě omezení chudáci se napřáhli jedním směrem a úplně mimo. Paušalizace starých tímto způsobem je směšná nebo spíš k pláči. Pokud jde o "staré" - dědek a bába mají podle nich tak 80-150 let soudě podle snímků, zapomněli, že dnešní "dědkové" a "báby" jsou stejně staří jako třeba Mick Jagger :-) nebo matka Issové - konečněblondýna Termerová! Oni nemají babičku a dědu? Nebo mají? Bezzubé vrásčité kreatury s šátkem/rádiovkou na hlavě? Spousta těch "starých" volí pravici nebo ještě častěji jsou zoufalí, protože vůbec neví, koho by z té politické pakáže měli volit! Paměť jim bohužel stále slouží a tak si pamatují všechna zklamání a už se bojí dalších. Ále, škoda slov na takovou šmíru, končím. Krásný komentář Oskar, včetně textu Jiřího Dědečka na píseň George Brassense, použité v Blbci k večeři. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Dle svých slov se autoři cítí jako novodobí revolucionáři, přitom jejich video není ani nějak kontroverzní, nevrtá se v živém mase a už vůbec nepoukazuje na konkrétní závažný (ne, poukázání na domnělou mentální slabost důchodců není závažné, milí tvůrci) problém. Osobně mě čtyřminutovka nijak neurazila, jen jsem se díval, občas se škodolibě zasmál pod vousy, poctivě dokoukal a po skončení jen mávl rukou. Chápu důvody, které autory vedly ke vzniku tohoto výtvoru - já taky nemusím současné vedení sociální demokracie, ale přesto mě nedochází, proč se hlavně někdo, kdo stvořil plivání na osmičku a mýty okolo Jarka Nohavici, dobrovolně pokusil o uměleckou sebevraždu - zcela vážně se obávám o další směřování Zelenkovy tvorby. P.S. Osobně nemám dojem, že by tato kampaň měla až takový vliv na volební účast, jelikož se ve vší naivitě domnívám, že by stejně jako výsledky (se kterými jsem spokojen) byla víceméně stejná a většina si dokáže udělat jasno i bez této záležitosti. ()

sulimo odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je pro věkovou kategorii, která jde k volbám poprvé a je jí putna, že se jedná o něco, co dělá ze starých lidí idioty, kteří do jednoho pro levnější máslo budou volit Paroubka. Mě osobně to přišlo strašně laciný, smutný a bohužel to spíše ukázalo, že kdo je v týhle zemi dementní je mladá generace ponižující tu starou. Stydim se. ()

Ice123 odpad!

všechny recenze uživatele

Omlouvám se ale k takové trapnosti se nic jinýho než-li odpad nehodí. Dal bych stejné hodnocení i kdybych tu pravici volil.... Občas mě taková intolerance vůči názoru jiným a nevkusné "vtipy" (viz. Kundera) dokážou pěkně vytočit a donutí mě přehodnotit názor na lidi, o kterých jsem měl dobré mínění. Doporučuji všem, komu je trapnost a ubohost proti srsti ať se na toto video nekoukají... ()

Reklama

Reklama