Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aljaška je drsná země. Její vody jsou smrtelné, ale ukrývají velké bohatství a možnost dobrého výdělku. Uspějí však jen ti nejlepší! Mladíček Tommy se po škole vydá právě sem. Láká ho vidina rychle vydělaného balíku peněz. Má „štěstí”.Dostane se na loď, která vyráží na moře ještě tentýž den. Kodiak ale brzy vpluje do smrtelného sevření hurikánu. Není v nejlepším stavu a je jisté, že půjde ke dnu. Posádka je vydaná napospas ledovým vlnám,které dokážou usmrtit člověka do pouhých pěti minut. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

zolo23 

všechny recenze uživatele

Kanaďania len potvrdzujú fakt, že sú lepšími hokejistami ako filmármi. Svojim južným susedom môžu len tíško závidieť. Od Deadliest Sea som určite nečakal takú kvalitu ako som dostal od Dokonalej búrky, ale z takého námetu (hlavne keď išlo o skutočné udalosti) mohli tvorcovia vyťažiť viac. Žiadna cool scéna sa tentokrát nekoná a Vám neostáva nič iné ako sa pozerať na nepochopiteľné správanie sa novovytvorenej posádky (neustále hádanie sa medzi sebou) aj vtedy ,keď im najviac tieklo do bôt. I keď išlo o film natočený podľa skutočných udalostí, moje srdce a hlavne oči tentoraz ostali suché a veľký podiel na tom mali hlavne nesympatickí herci ku ktorým sa ani nedalo vytvoriť nejaké citové puto. Film určený najmä pre kapitánov rybárskych lodí, aby sa poučili, že nie vždy je dobré vyskočiť z "možno" potápajúcej sa lode. Film 40% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu musím říci, že navzdory všemu tomu, že je to napsáno podle skutečné události, tak mne děj nijak výrazně nezaujal. A k tomu ještě v průběhu filmu všechny ty postavy tu působí poněkud nemastně a neslaně. Čerň noci a přelévající se zpěněné moře ohromných vln přes zábradlí se mi ovšem líbila. Něco jako lehčí vánek od mysu Hornova. Pokud z toho někdo vyvázne jenom s odřenými lokty, tak je možno si gratulovat. Zhlédnout se to dalo, ale nijak to nevybočuje z řady podobných filmů. ()

Reklama

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Mnohem zajímavější bylo sledovat různé charaktery posádky ještě ve chvíli před bouří.V těchto fázích filmu šlo o poměrně zajímavé,i když spíše konverzační drama z drsného rybářského prostředí Beringova moře.Kapitán lodi s vidinou naplnění sítí mušlemi k prasknutí,najímá v přístavní hospůdce dvojici zelenáčů a i přes absenci povolení k vyplutí zvedá kotvy.Začleňování nového člena posádky a kuchařky krátce po vyplutí navozuje jakousi lákavou atmosféru,vyplouvají na povrch jednotlivé charaktery sedmičlenného osazenstva lodi a děj má v tu chvíli jakýsi šmrnc.Problém je se samotným zpracováním bouře,která je servírována velmi zmateně a nepřehledně.Prakticky hodinu člověk pořádně neví,koho zrovna sleduje,protože v bouři vypadají všichni stejně a na obrazovce se neustále dokola objevuje prakticky jen potácející se palubní jeřáb,nebo členové posádky,bojující s vlnami.Klasicky průměrný televizní film střídající světlé chvilky s těmi méně světlými. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film natočen podle skutečné události, inspirován knihou Working on the edge, kterou napsal Spike Walker. DIALOG - Dáš si drink ? Vždyť je teprve jedenáct. Stejně dobrá doba, jako kdykoliv jindy.......... Posádka lovců škeblí se rozhodne i přez nepřízeň počasí vyplout na širé moře. Maj dost velké poruchy na lodi i přístrojích, ale to kapitána neodradí, potřebuje peníze. Dokonce ho i opustí někteří z původní posádky a tak přijme nové. Mezi nimi je i žena - kuchařka. A v jedné scéně jí je povězeno, aby počůrala sítě, protože by mohla jinak uvrhnout kletbu na loď. Kletba je spíš kapitán samotný. Pak, po vyplutí, už mě to nepřipadalo tak zajímavé, spíš to byla nuda. Vtipné jsou ty jejich kšiltovky, i při takovém silném větru jim drží na hlavách. Dramatická stránka filmu je slabá a někdy to připomene telenovelu. CITÁT - Neměli jsme vyplout.......... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, navzdory tomu, že jsem očekávala více dramatičnosti. Ono se to řekne : ale kdyby člověk byl sám účastníkem takového uragánu, co by asi povídal ? Kdybych si při koupi tohoto DVD všimla, že to natočila Kanada, tak bych si nákup rozmyslela. Kanadské filmy (a není to můj první film), mě dosud vždy buď nepřesvědčily nebo rovnou zklamaly. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve kanadských městech Toronto, Shelburne a Hamilton. (Terva)

Reklama

Reklama