Reklama

Reklama

Děj se odehrává v roce 1999 v Los Angles. Hlavní hrdina, veterán z Vietnamu, v současné době policejní důstojník si vykládá právo po svém a často se octne na hranici mezi dobrem a zlem. Jednoho dne je však chycen při něčem, co by ho mohlo stát místo. (code2)

Recenze (83)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Musím hodnotenie trochu prestreliť, pretože také nepochopenie, aké tu vládne, si táto vynikajúca dráma nezaslúži. Samozrejme, nie je to akčné ani krimi. Je to štúdia rozkladu už aj tak nalomenej osobnosti. Ellroy pre menej mainstreamového diváka. Woodymu je to napísané na telo, je v úlohe brutálneho policajta, čo miluje svoje dcéry, dokonalý, nenominovať ho na Oscara bol ťažký omyl. Dobre napísané, dobre zrežírované, dobre vystavané. Niektoré vedľajšie herecké výkony skvelé (Foster, Weaverka, najstaršia dcéra). ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Film o policajtovi, kterému se rozpadne profesní i osobní život. Kde je problém? Problém, a to dost vážný, je v tom, že většina scénáristických příruček je zcela za jedno v tom, že pasivní postavy, které nikam nesměřují a nijak se nevyvíjejí, prostě nefungují. Často vám v takovým případě nepomůže ani to, že si naverbujete charismatickýho Harrelsona. Zvlášť když z něj uděláte totálně zafixovaný charakter, který nedojde ani poznání ani vykoupení. Je sice hezký a z hlediska vyprávění i nekonvenční, že na místo obvyklé globální analýzy policejní korupce v L.A. po vzoru Tropy de Elite sledujeme vše lokálně prostřednictvím hlavní postavy, která nesleze z plátna, jenže je otázka, jestli je taková metoda úplně vhodná, protože takový film pak často připomíná to, čemu říkám „píchat s pérem na půl žerdi“. Nelze si nevšimnout, že filmové příběhy se svým úvodem, vyvrcholením a závěrem erekci skutečně připomínají, ovšem tady se ten příběhový oblouk odehrává někde ve druhým plánu nebo spíš úplně mimo obraz, zatímco hlavní postava je ve svý odevzdanosti a pasivitě pevná jak Gibraltarská skála v duchu Komenského proslulého výroku „všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest“. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PRAVIDLA...SE MĚNÍ. ZÁKONY SE MĚNÍ... LIDÉ SE MĚNÍ. PŘISPŮSOBUJÍ SE A ADAPTUJÍ. ALE TY NE“..... /// ,,Všechno, co ses v akademii naučila jsou kraviny!“ W.Harrelson jako mentor, tvrďas, dinosaurus, rasista, kurevník, šovinista, misantrop....BALADA O POLICAJTOVI? Nééé, jen složitý vyprávění o chlápkovi, kterej se stal problémem policejní jednotky ,,Rampart“. Jméno Dave – synonymum pro ,,městskou spravedlnost“ a přesto (nebo právě proto) je jeho život plnej problémů (NIKDY JSEM NEUBLÍŽIL DOBRÝMU ČLOVĚKU, kromě svý rodiny....). Teď zabředá do sraček, který sám vytvořil a je to kapku nuda. Vona tady totiž ostatní jména (Weaver, Buscemi, Cube) neznamenaj vůbec nic. Jde jen o exhibici W.Harrelsona v příběhu ,,rozbitýho“ poldy, který má pomalý tempo a neoslní žádnou brilantní událostí a za kterej by 2* (vůči Woodymu) byly nespravedlivý.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem členem sdružení ,,Woody a jeho Oscar“. 2.) Miluju příběhy plný děje o ničem. 3.) Thx za titule ,,MaideN-SK“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli mám kritizovat kameru, scénář, režii a já nevím co ještě a nebo se soustředit na moje čerstvé pocity z právě viděného? Jasně, že to druhé ! Zcela jednoznačně přesvědčivý a dokonalý výkon Woodyho v roli kontroverzního poldy Daveho mě na konci definitivně emotivně rozcupoval na malé kousky a o tom to celé je! On totiž ten chlap, který působí jako těžkej frajer, má něco, čemu se říká srdce. A to ho bolí a hodně ho bolí! Byly tam místa, kde jsem měla snad větší depku než on, například při závěrečné konfrontaci s jeho dcerami a následně už to nebudu ani rozebírat. Vůbec to není klasická krimoška, ale drama, kterému jsem do písmene věřila. A mimo jiné mně bylo potěšením vidět tu kočkoidní Robin Wright v trochu jiné roli, než jakou má v House of Cards. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Moverman v divizi zlých poručíků Abela Ferrary a Wernera Herzoga. Nesledujeme proces rozkladu, to nihilistické peklíčko ústředního dinosaura je konstantní. Mění se jen postavy kolem a to v rozsahu rezistence vůči působení paranoiou trpícího Davea Browna. Rudnoucí Harrelson ho dává neuvěřitelně, fungují i vedlejší role (Larson, Foster), škoda jen, že kamera, která má vnést syrovost a autentičnost tím, jak experimentuje s úhly, rotuje či snímá přes předměty, na sebe strhává až příliš pozornosti. „I want you to know, I never hurt any good people.“ - „What about us?“ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nekonvenční snímek s depresivní příchutí a s vynikajícími hláškami. Navíc Harrelson vykresluje hlavní postavu tak přesvědčivě, že měl dostat přinejmenším nominaci na Oskara. Bohužel je to docela nuda, kde se nedočkáme morálního ponaučení (to je fajn) a v závěru nedojde ke katarzi (to už fajn není). RAMPART prostě skončí a šmitec. To, ale neznamená, že není perfektně napsaný a herci vynikající. Chybí tu akce, postrádá to napětí. P.S: Shane (Jon Bernthal) z THE WALKING DEAD před tím než skončil u policie v Atlantě v L.A. cvičil psy. ;) Nejsem rasista. Popravdě nesnáším všechny lidi stejně. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Bravo! Absolutní souhlas s uživatelem Cervenak. Woody je ve skvělé (herecké) formě a i já lehce nadhodnotím, jinak 80%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nebýt toho, že si tento film Woody šikovně a vtipně zpropagoval, když oznamoval nominace na Zlaté Glóby za rok 2012 (video najdete zde, Woodyho sranda začíná na 5:14) tak bych o tomto snímku asi nevěděl. A byla by to škoda. Rampart totiž má co nabídnout. Je to jeden z těch filmů, na které se nedívá příjemně, je točen digitální kamerou a špinavost je z něj cítit už z prvních minut. Člověk si až říká, že to vypadá jako nezávislák, ale pak se podívá na ta jména (krom Woodyho zde najdete Sigourney Weaver, Stevea Buscemiho, Anne Heche, Cynhtiu Nixon či Robin Wright) a říká si, čím to je, že se takovéhle hvězdy podepíšou pod takovýto film. Nutno ale uznat, že někteří tam mají výstupy trvající jen pár minut (např. Buscemi), takže to možná udělali jenom jako "vedlejšák". Celkově se mi tento film… nemůžu napsat, že se mi líbil. Spíše napíšu, že mě zaujal. Rozhodně zajímavý pohled na jednoho ne zrovna dobrého policistu. 75 %. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další tuctová story o člověku, co si prošel válkou a zanechalo to na něm tak hluboké šrámy, že je ani čas nevyléčí? Možná. Woody Harrelson kolem sebe ale psychickou destrukci šíří tak přesvědčivě, že z toho mrazí ještě několik hodin po titulcích. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE INTIMIDATE THOSE WHO INTIMIDATE OTHERS." ----------- Konečne film o Rampart divízii a vykľula sa z toho taká zbytočná, bezvýznamná srágorina. Pre ľudí, ktorí chcú len film, neodporúčam, no a pre tých, čo sa chcú viac (filmovo) dozvedieť o Rampart škandále, už vôbec nie. To už radšej priemerné polhodinové dokumenty na YouTube ako napríklad The LAPD Rampart Scandal alebo The Untold Story of the LAPD Rampart Scandal. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Určité kvality sú vidieť v každej druhej scéne, ale je ťažké sa udržať vtiahnutý do deja, keď to všetko napreduje strašne pomaly a tak trochu "odnikiaľ nikam". Mám rád Woody Harrelsona a je tu aj veľa ďalších hercov, ktorých jednoducho môžem. Ale samotný film, hoci má zaujímavý námet, ma neoslovil. Stále sa len bľabotalo a ťahá sa to. Napriek tomu tá atmosféra má niečo do seba, takže za tri. Scenár nevymýšľa rozprávkové kľučky na cestu dobra a samotná Woodyho postava nie je divákovi sprístupnená obvyklou a lacnou hrou na city. Škoda, Rampart síce nie je úplne rana mimo, ale predsa len mohlo dôjsť vzhľadom k potenciálu k ďaleko lepšiemu výsledku. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Trochu ti to shrnu. Takže všechno, co opravdu musíš vědět o všech těchto opálených hnědokožcích je, že Mexičan nenávidí Hondurasana, stejně jako Guatemalci nesnáší Salvadorce. Skutečně jsou mezi nimi jisté rozdíly, že Mexičan nenávidí Hondurasana. I tak všichni prodávají drogy stále. Jakoby si zde otevřeli obchod. A každý je nadržený na LAPD.... '' ----- Toto je úvodní proslov policejního důstojníka Davida (Woody Harrelson) k čersvě nastoupivší policistce, když jí ukazuje rajón policejní divize Rampart. A myslí, že dokonale vystihuje prostředí ve kterém se náš hrdina David pohybuje každý den. Harrelson táhne celý film na sobě a to skvěle... Scénář místy skřípe, ale to zkrátka nevadí, protože ani skutečný život sám se neodvíjí tak aby se to divákovi líbilo a pěkně to na sebe navazovalo. David je poldou už dlouho. Vyhořel. Neustálý styk s grázly nejhrubšího zrna ho naučil fungovat jinak. Zákony jsou dobré, ale v každodenní džungli pokud má člověk přežít musí občas překračovat hranu pravomocí. Jen tak mají gauneři respekt. Snad je to dáno zážitky z Vietnamu, snad povahou, ale David je prostě drsňák a surovec. Navíc jako polda začal mít projevy vyhoření, přestal vnímat co ještě je únosné a co už není. Velení si toho všímá, ale má výsledky a tak jej kryje. Parťáci z ulice se jej snaží brzdit s tím, že už nejsou šedesátky a policie si nemůže už dělat co chce. Do toho se mu začíná sypat rodina a nejhorší na tom je, že surovce v něm začínají vidět i jeho dvě dospívající dcery. Neví jak z toho ven. LAPD mu nabízí důchod, ale on jednak nemá pocit že něco provedl a pak LAPD je mu vším. Nic jiného nemá... A tak brázdí ve svém policejním křižníku ulice, chlastá a upadá do čím dál větších depresí a nechápe... Vždyť celý život věrně sloužil svě zemi, městu, rodině a teď je za póvl....kde se to sakra posralo? A tady je ta nejosobnější rovina a jakési poselství divákovi. Někdy prostě as to ani nemusíte být David v LAPD a chytat dealery drog, se prostě tohle může stát každému. Navzdory tomu, že se snažíte co to dá, s vámi občas život vyjebe a vaše zásluhy byť tvrdě vydřené jsou jen vzduch... Tohle hvězděně obsazené osobní drama jednoho muže je zvláštní. Asi nebude bavit jako každý jiný film o drsném poldovi, který se trochu utrlh ze řetězu a kterých jsou desítky. Jeho výpověď je niternější, osobnější, Harrelson tu dal ze sebe všechno... a proto mně tenhle jiný druh výpovědi mile nadchnul. 4 lahve whisky * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naturalistický rozpad rodinného a pracovného života v priamom prenose... Myšlienka nebola zlá, len to jej spracovanie bolo dosť úmorné a mdlé, možno to chcelo lepšiu dynamiku alebo ešte nejaký nápad ako zlepšiť emotívnu stránku. Ale ten kto má rád W. Harrelsona si tu príde na svoje, svojou hereckou charizmou toho veľa zachránil, bol to jeho koncert kde to roztočil v plnej paráde. Aj preto nakoniec lepší priemer. 65/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson v namakanej forme ako drsný poliš, ktorý má fakt husté reakcie k nadriadeným, právnikom a k iným zmrdom, avšak spôsob, akým udržoval svoju rodinu pokope bol pre mňa trochu mentálny. Rozhodne to nie je akčné a ani krimi! Je to skôr dráma o chlapíkovi, ktorý si rieši veci po svojom a iný názor, ako ten jeho, neuznáva. A vlastne, jeho dcéra ho koniec koncov, nádherne pomenuje, kým vlastne je. Docela ma mrzí pomerne nízke, súčasné hodnotenie (52%) . ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Boóože ještě minuta a chcípl bych nudou… citové rozpoložení muže zákona, který si vysvětluje spravedlnost podle sebe. Na tom by nic nebylo, kdyby to samozřejmě fungovalo. Woody se sekl, bohužel. 1/10 ()

Pedestrian odpad!

všechny recenze uživatele

Ono to asi opravdu má vypadat jako seriálový Shield. Podobné záběrování - tj. pohyblivá kamera, věci „překážející" v záběru, střídavé sledování postav buď ze značného odstupu (přes ulici, skrz okno) nebo naopak z detailů jejich tváří. Ale zatímco Shield se díky tomuto režijnímu vedení stával „intimním" pohledem do života špinavých poldů a jejich rodin a zároveň nás vrhnul přímo do centra akce a klidně nás nechal hezky zblízka ochutnat chodník, Rampart se o to jen snaží a všechny postavy přitom sledujeme z dvoukilometrové vzdálenosti a nikdy nám do nich tvůrce nedá ve skutečnosti nahlédnout. A natočené je to naprosto strašně. Nekoukatelné. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Rozklad a rozpad, nicméně bez obsahu a od nikud nikam. A přitom jsem toho úžasného Harrelsona, kterého jsem od Ramparta chtěl, dostal. Ellroy mi evidentně nesedí. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

To, akože netradičné spracovanie mi tentokrát celkom kazilo zážitok z filmu. Nemala som naň náladu. Príbeh bol totiž výborný, charaktery jednotlivých postáv zaujímavé a herecky, hlavne Woody, skvelé. 3,5* ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kvalitná policajná dráma, ktorá však patrí k tým viac psycho - podobne ako DRSNÉ ČASY. Okrem skvelého Harrelsona potešia aj vedľajšie úlohy (prekvapivo istý Cube), i keď niektoré sú skôr v polohe camea (Buscemi)... ()

Související novinky

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama