Reklama

Reklama

Království divočiny: Šakal čabrakový

(TV film)
  • Japonsko Black Backed Jackal: Scavenger of the Skeleton Coast
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Japonsko, 2008, 26 min

Obsahy(1)

Šakali čabrakoví se potulují na pustém Pobřeží koster a sežerou vše, nač přijdou. Potomstvo vychovávají v norách, vyhrabaných na okraji pouště Namib. O mláďata se starají oba rodiče, kteří bojují, kradou a hledají na březích Atlantiku potravu. Nedaleko se shromáždilo čtvrt milionu lachtanů jihoafrických, kteří tam loví a vychovávají potomstvo. Samci bojují o samičky a často těžce poraní vlastní mláďata. Šakali podnikají výpady do jejich kolonie, aby si odnesli mrtvá tělíčka mláďat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Víte, že Šakal je po prvním roce naprosto samostatný a pohlavně zcela dospělý připravený pro ŽIVOT :o) Ano, je to tak, " dospíváme " hodně rychle,dětství téměř žádné :o( Abych to uvedl na pravou míru, teď mluvím o Šakalovi čabrakovém. Mé dětství ( dodatečný dík patří mým rodičům ) nemohlo býti lepší. Nicméně v jedné zásadní věci jsme na tom podobně....taky " sežeru na co přijdu " ( pouze k těm mršinám jsem si doposud " nevypěstoval " náklonost :o) Nicméně nasytit mě, dá také pořádnou spoustu práce. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Na dokumentu se mi líbí, že se věnuji tomuto opomíjenému zvířeti. Na krátkém prostoru se nám snaží ukázat maximum pro to, abychom porozuměli jeho způsobu života a tím se zas o krůček přiblížili k poznání přírody. Je to zajímavé zvíře a setkání s hyenou je poměrem sil a velikostí přímo neuvěřitelné, ovšem překvapivé jsou celé jejich rodinné návyky a hierarchie této psovité šelmy. ()

Reklama

Reklama