Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka spěje ke svému závěru a Hitlerovi vojáci se v Evropě zoufale snaží o zvrat průběhu bojů. Jejich protiofenzíva na západní frontě na přelomu let 1944 a 1945 vešla do dějin pod názvem Bitva v Ardenách. A právě na bojišti, uprostřed zasněžených hor, se uzavírají osudy amerického mladíka Dona Smithe. Do armády narukoval v roce 1942 a jeho cesta vedla z Oregonu až na pláže v Normandii při masivním vylodění Spojenců. Za sebou nechal domov, rodinu, naděje, sny a především svou milou. Právě její láska na dálku je tím jediným, co drží mladého vojáka nad vodou tváří v tvář všem válečným hrůzám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina rozpráva, koľko toho zažil, no divák toho veľa nedostane... Ako fanda žánru som to riskol napriek zlému hodnoteniu, no hodnotenie neklame. Celkovo je to dosť nezáživný a musím povedať aj nudný film, v ktorom nedostanete ani zaujímavý príbeh ani akčné scény, ktoré by za to stáli. Každého mŕtvého mariňáka doprevádzajú spievané zbory a božská hudba, ktorá sama o sebe nie je zlá, ale v spojitosti s predkladaným núteným súcitením, to na mňa nefunguje. Snaha o poľudštenie nemeckej strany je síce sympatická, ale nejde to nijako do hĺbky, všetko je také povrchné a nie veľmi zaujímavé. V niektorých krátkych záberoch je možné vidieť makety tankov, aspoň som mal taký pocit. Nedostatok peňazí sa dá často vykompenzovať, to filmárom nevyčítam. Tu ale chýba pútavý príbeh, nutná iskra v ňom a postavy, o ktoré by sa divák mohol oprieť. Nenašiel som dôvod, pre ktorý by som film niekomu odporúčal. 40%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bieda. Veľká bieda. Ani neviem ako to mám skritizovať, pretože tu je snáď všetko zlé. Postavy nezaujímavé, akcie nudné a príbeh totálne nezáživný. Ani tie akcie s tankmi sa nepodarili, na ktoré nás husté reči amíkov navnadili a ten český preklad je jeden veľký podvod. Aspoň, že hudba sa trošku podarila. Ale tak čo, dopozeral som to a po dlhšom čase si zase raz trošku zadával. Nečkal som od toho moc, pretože som vedel, že to bude sračka, ale toto je väčšia sračka ako ta moja. Bohužiaľ, nebudem vám klamať. 25% - 1* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodně amatérská záležitost, hrající si na syrový válečný snímek. Nevěřil jsem tomu ani chvilku, spíš jsem čekal kam dál se to celé bude sunout a dokoukal se zíváním. Dvě hvězdy s odřenejma pásama. * * ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade nerozumiem českému prekladu filmu, lebo táto patetická drámička pojednáva o mnoho iných veciach a brnká divákovi na romantickú strunu, skôr ako by sa snažila vykresliť vojnové besnenie v Ardénach. Osudy hlavného hrdinu Dona Smitha a jeho 94. východnej divízie sledujeme od jeho nástupu na vojnu v 19. rokoch - roku 1943 do 1945, ale celý film som sa nemohol prinútiť si k nemu a jeho chlapcom vytvoriť nejaké sympatie a vlastne celé to bolo len také na pol plynu a odsledované z povinnosti. Škoda. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Všechny válečné filmy v Ardenách jsou svým nápadem a námětem dost zajímavé ale jenom je to špatně zpracované a to je největší úraz celé věci. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

FIlm zachycující osudy 94. pěší divize mohl být spektáklem ve stylu Band of Brothers. To téma si o to vyloženě říká. Bohužel, díky evidentnímu nedostatku financí je příběh zaměřen na sledování osudů jedné čtveřice vojáků. Jejich osudy ovšem nejsou nijak enormně zajímavé, jsou zmateně natočené a místy vyloženě nudné. Herecké výkony vesměs hrozné a režie vyloženě tragická. Škoda, být na to pořádný rozpočet mohlo se jedna o skvělý válečný film. Takhle se snímek topí v podprůměru. 40% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

23.5.2010 ~ Film jako pocta 94. pěchotní divize. Tohle je ale dost slabé poděkování, chudák celá divize. ~ Americký válečný film popisující osudy několika vojáků 94. pěchotní divize nasazené do bojů roku 1944. Bohužel od prvních záběrů je jasné, že tady jde o naprosté béčko. Kamera, scénář, efekty, dialogy, akce, vše naprosté béčko. ~ Děda dostane zprávu o tom, že jeho bývalý spolubojovník ve svém posledním boji se životem samotným prohrál. A tak se jme vzpomínat. Dostaneme tak šanci se poměrně rychle seznámit s několika postavami a stejně tak dostaneme možnost se s nimi poměrně rychle zase rozloučit, aniž by bylo možné si jejich existenci či jména nějak vtěsnat do paměti. Film je plný zbytečných a nedobře vymyšlených dialogů, hodně špatných efektů (útok dvou Němců na zcela a úplně ošklivě "namalovaném" pozadí, nedomyšleném scénáři, který sice vychází z popsaných útržků skutečných událostí, ale nelogicky splácaném, takže příběh jaksi postrádá nějakou kontinuitu a vůbec. Tohle možná někdy poběží na Hallmarku, tam to bude kvalitou zapadat. Ono to ovšem jde rovnou na DVD, takže se vlastně není ani moc čemu divit. Pokud to ale na DVD minete, vůbec, ale vůbec nic se nestane. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Film věnovaný 94. pěší divizi, se snaží zachytnout osudy několika málo vojáků. Příběh začíná ve Státech, kde se jednotlivé postavy dají dohromady a poté odjíždí do Evropy. Bojují ve Francii, poté v Německu a nakonec s vrací domů. Hlavním hrdinou je Američan Smith, jenž celý příběh vypráví. Zaprvé, nepochopil jsem, proč se to jmenuje Bitva v Ardenách, když se jí věnuje docela málo. Zadruhé, připadlo mi to, že po celý film je kamera zaměřena na určitou část se dvěma nebo třema vojákama. Žádně záběry do dálky, jakoby točili pouze na prostranství 10x10m. Nicméně je to takový průřez osudy vojáků, který byl místami dost nudný, ale někdy napínavý a některé scény se povedly. Něco mezi 2 a 3*, ale spíše bohužel níž, 49%. ()

Wladi.mir 

všechny recenze uživatele

Nebylo to ono. Hrdina jenom vyprávěl a emoce se nedostavili žádné. Když připočtu trapné scény a slabý rozpočet dvě hvězdy jsou ještě dobré. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nuda, šeď a nic víc. Když už se dočkáme pouze několika mizerných bojových scén, které jsou jedny z nejnudnějších, co jsem kdy ve válečném snímku zřel, tak bych alespoň očekával propracovanou psychologii a sledování osudů hlavních postav. Jenže chyba lávky. Nějaký pokus o toto zde je, ale já tím vůbec osloven nebyl a zároveň pochybuju, že by někdo jiný osloven být mohl. Určitě nedoporučuju, vždyť válečných filmů máme tolik. A na rozdíl od tohoto kvalitních. 40 % Oblíbená část- Němcovo váhání, zda střelit utíkajícího poraněného Dona ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Zpackaná filmová fraška, už od hodně pozvolného začátku, kdy se skoro polovina filmu neděje nic, sem dostal tušení, že se bude jednat o ne příliš kvalitní film. Šlo vidět jak se režisér snaží o procítěnost a dramatičnost ve válečných scénách, ale prostě se mu to nedařilo, bohužel to vždycky nevyjde a neohromí každého. Kdybych nebyl fanoušek válečných filmů, tak bych zvažoval i horší hodnocení. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, šeď, šeď. Koupil jsem to na levném DVD a je to další z filmů, co mě zmátl přebalem i názvem - myslel jsem, že kupuji film z roku 1965. Anyway, CGI efekty dost mizerné, vztah s postavami nulový a přitom potenciál to mělo strašně silný - bohužel utopený na špatně nebo nijak vykreslených postavách, nudné a chaotické režii, a především tomu, že v Ardenách se odehrávalo sotva 20 ze 100 minut filmu. Pokud o zachycení německého pohledu dost podrývala mizerná němčina s prazvláštním akcentem "Němců". 35% - film, jehož sledování byla naprostá ztráta času. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Film byl sice v televizi uveden, jako válečný film o důležitém střetnutí Němců se spojeneckými jednotkami v Ardenách, ale samotným akcím v Ardenách se film věnoval tak deset, patnáct minut. Zřejmě nízkorozpočtový snímek s režií na úrovni začínajícího adepta studia režie. Podle jména jakoby to natočil v domácích podmínkách některý z potomků hlavního hrdiny. Celá slavná 94 pěší divize je představována dohromady tak dvacítkou vojáků, a to ještě přeháním, spíš jich bylo tak deset až dvanáct. Scény přesunu tisíců vojáků na palubě luxusního pasažérského parníku, předělaného pro potřeby armády v průběhu druhé světové války na transport vojáků, se odehrávají v jedné rádoby kajutě. Poté následuje nudné a nic neříkající obléhání německých vojáků v přístavu St. Nazaire. Bojové střety zúžené na špatně viditelné scény, aby nebylo vidět tu ubohost, a herecké výkony na úrovni představitelů amatérských divadelních scén, a to nevím, jestli ty amatérské scény tímto srovnáním neurážím. Takhle amatérsky (opět se omlouvám amatérům) natočený snímek je ostudou slavné americké filmografie. Jednoduše řešeno, přehlídka ztraceného času, které dávám z milosti jednu *. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Zdaleka né tak tragické, jak zde čteme odshora dolů. Pro člověka se zájmem o vojenskou historii nejde v žádném případě o ztrátu času. To, že distributor vybral název jaký vybral, je pouze smutnou obchodní strategií, orig. název (Everyman's War) odpovídá přesně vyznění filmu. Osobně mne nejvíce rušila absence "páry" od úst vojáků v ardenských zákopech. Vzhledem k tomu, jak měli zpocené obličeje, by mne docela zajímalo, při jaké teplotě se tyto záběry natáčely :-) ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Uz samotny nazov filmu v anglictine, znova a to dost casto prelozili do uplne ineho vyznamu, ako je vo filme napisane. Ani celkovo spracovany dej filmu neni nic vynimocne a cele to na mna posobilo takym rozpacitym dojmom, hlavne tymi bojovymi akciami medzi dvoma znepriatelenymi narodmi. Vyzeralo to take zbrkle a chaoticke, bez vyhliadky nad dobrou sledovanostou, co sa to vlastne deje na obrazovke. Ani opancierovane tanky poriadne neukazali do zaberu, co ma dost sklamalo. ()

Reklama

Reklama