Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka spěje ke svému závěru a Hitlerovi vojáci se v Evropě zoufale snaží o zvrat průběhu bojů. Jejich protiofenzíva na západní frontě na přelomu let 1944 a 1945 vešla do dějin pod názvem Bitva v Ardenách. A právě na bojišti, uprostřed zasněžených hor, se uzavírají osudy amerického mladíka Dona Smithe. Do armády narukoval v roce 1942 a jeho cesta vedla z Oregonu až na pláže v Normandii při masivním vylodění Spojenců. Za sebou nechal domov, rodinu, naděje, sny a především svou milou. Právě její láska na dálku je tím jediným, co drží mladého vojáka nad vodou tváří v tvář všem válečným hrůzám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Dárius 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání.Ten film by se měl jmenovat"Romance v Ardénském lese".Už první uvodní slova-"Řitka video uvádí"-aha a sme doma!A pak jsem jen čekal jestli jsem se nemýlil..... ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 2* a 3*. Předloha není špatná, ale scénář spolu s režií to docela zabil. Začátek (seznámení se s předválečným životem jednotlivých postav) je dobrý, ale jak se dostaneme do akce, naplno vyniknou nedostaky v návaznosti i nezvládnutá pointa a gradace jednotlivých minipříběhů z války. Vizuál vypadá dost chabě, akce moc akční není, zato pokus o romantický film (láska trvající přes celou válku) velmi slušný, kamera velmi konvenční a nenápaditá, hudba nic moc.... Jen kvůli lehce dojemnému závěru silnější 2*. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velký omyl. Typický příklad toho, jak nemá vypadat válečný film. Dobré momenty se dají napočítat na prstech jedné ruky, stačí stěží na tu jednu hvězdu... ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Prehnaný patriotizmus, pokus o drámu, psychologické táraniny, rozdrapené hlášky "starých mazákov". To všetko tento film degraduje. Pritom to mohol byť veľmi dobrý komorný snímok o živote malej jednotky v 2.svetovej vojne. Len keby sa režisér a scenárista nesnažili o čo najširší záber. Čím dobabrali aj to dobré čo vtom filme bolo. Jednoducho na to nemali profesionálne ani finančne. 2* len za ten záver a to, že som to dopozeral do konca. ()

maxnot 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej film co se týče děje, ale výprava? Aby Němci měli tanky M26 Pershing (nejsem si na 100% jistý, ale myslím, že ve filmu nahrazovali Pz VI - II König Tiger)? Jako malej špunt jsem to žral, ale po shlédnutí více propagačních filmů, kde filmaři nacpali co se jim zlíbilo (chápej v technice), a že Němci byli úplné lamy a umírali po celých rotách jen po výstřelu pušky amerického vojáka (chápej nedneseně)...? ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ nie príliš pútavý film... Začiatok je vcelku slušný, keď snímok predstavuje jednotlivé postavy... hoci už aj tam chýba plyn. Bojové scény sú také polovičné a nie je ich veľa, v Ardenách sa zastavíme snáď len na 20 minút... Koniec sa mi páči v tom, že snímok dokončí osudy postáv a divák sa dozvie čo sa s nimi stalo. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý a nudný film. Bitvu v Ardenách nakonec uvidíme jen na pár minut. Ani snaha o psychologické vykreslení jednotlivých postav a jejich pohledu na nesmyslnost války se nevydařila. Zbytečný film. ()

profeek05 

všechny recenze uživatele

"Bitva v Ardenách", kde se v Ardenách odehrává ani né snad čtvrtina filmu. "Pohled na akce 94. pěší divize", ze kterých ale moc nevidíte, stejně jako z oné divize. Hlavně že se divák dozví, že si hlavní postava zatím nebyla schopná najít ženskou, další "voják" je jen zlodějíček, který využije každé příležitosti, a jediný svědomitý v partě - budoucí otec od rodiny - chcípne při první sebeblbější příležitosti. A jestli vám tohle nestačí, můžete se těšit na "Německou 11. obrněnou divizi", složenou zde z jediného, digitálně vyumělkovaného tanku, ze kterého se vám zaručeně zvedne kufr. Navíc v některých scénách "v Ardenách" mohly klidně hrát jen stromy, herci se mezi nimi stejně jaksi ztratili.. Tenhle film prostě o Ardenách není a válku viděl jen z projíždějícího vlaku. Distributor pro ČR by zasloužil pořádnou ránu za použití názvu, který mi asociuje poněkud povedenější film s Henrym Fondou a Robertem Shawem. ()

Reklama

Reklama