Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka spěje ke svému závěru a Hitlerovi vojáci se v Evropě zoufale snaží o zvrat průběhu bojů. Jejich protiofenzíva na západní frontě na přelomu let 1944 a 1945 vešla do dějin pod názvem Bitva v Ardenách. A právě na bojišti, uprostřed zasněžených hor, se uzavírají osudy amerického mladíka Dona Smithe. Do armády narukoval v roce 1942 a jeho cesta vedla z Oregonu až na pláže v Normandii při masivním vylodění Spojenců. Za sebou nechal domov, rodinu, naděje, sny a především svou milou. Právě její láska na dálku je tím jediným, co drží mladého vojáka nad vodou tváří v tvář všem válečným hrůzám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Zpackaná filmová fraška, už od hodně pozvolného začátku, kdy se skoro polovina filmu neděje nic, sem dostal tušení, že se bude jednat o ne příliš kvalitní film. Šlo vidět jak se režisér snaží o procítěnost a dramatičnost ve válečných scénách, ale prostě se mu to nedařilo, bohužel to vždycky nevyjde a neohromí každého. Kdybych nebyl fanoušek válečných filmů, tak bych zvažoval i horší hodnocení. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade nerozumiem českému prekladu filmu, lebo táto patetická drámička pojednáva o mnoho iných veciach a brnká divákovi na romantickú strunu, skôr ako by sa snažila vykresliť vojnové besnenie v Ardénach. Osudy hlavného hrdinu Dona Smitha a jeho 94. východnej divízie sledujeme od jeho nástupu na vojnu v 19. rokoch - roku 1943 do 1945, ale celý film som sa nemohol prinútiť si k nemu a jeho chlapcom vytvoriť nejaké sympatie a vlastne celé to bolo len také na pol plynu a odsledované z povinnosti. Škoda. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

23.5.2010 ~ Film jako pocta 94. pěchotní divize. Tohle je ale dost slabé poděkování, chudák celá divize. ~ Americký válečný film popisující osudy několika vojáků 94. pěchotní divize nasazené do bojů roku 1944. Bohužel od prvních záběrů je jasné, že tady jde o naprosté béčko. Kamera, scénář, efekty, dialogy, akce, vše naprosté béčko. ~ Děda dostane zprávu o tom, že jeho bývalý spolubojovník ve svém posledním boji se životem samotným prohrál. A tak se jme vzpomínat. Dostaneme tak šanci se poměrně rychle seznámit s několika postavami a stejně tak dostaneme možnost se s nimi poměrně rychle zase rozloučit, aniž by bylo možné si jejich existenci či jména nějak vtěsnat do paměti. Film je plný zbytečných a nedobře vymyšlených dialogů, hodně špatných efektů (útok dvou Němců na zcela a úplně ošklivě "namalovaném" pozadí, nedomyšleném scénáři, který sice vychází z popsaných útržků skutečných událostí, ale nelogicky splácaném, takže příběh jaksi postrádá nějakou kontinuitu a vůbec. Tohle možná někdy poběží na Hallmarku, tam to bude kvalitou zapadat. Ono to ovšem jde rovnou na DVD, takže se vlastně není ani moc čemu divit. Pokud to ale na DVD minete, vůbec, ale vůbec nic se nestane. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina rozpráva, koľko toho zažil, no divák toho veľa nedostane... Ako fanda žánru som to riskol napriek zlému hodnoteniu, no hodnotenie neklame. Celkovo je to dosť nezáživný a musím povedať aj nudný film, v ktorom nedostanete ani zaujímavý príbeh ani akčné scény, ktoré by za to stáli. Každého mŕtvého mariňáka doprevádzajú spievané zbory a božská hudba, ktorá sama o sebe nie je zlá, ale v spojitosti s predkladaným núteným súcitením, to na mňa nefunguje. Snaha o poľudštenie nemeckej strany je síce sympatická, ale nejde to nijako do hĺbky, všetko je také povrchné a nie veľmi zaujímavé. V niektorých krátkych záberoch je možné vidieť makety tankov, aspoň som mal taký pocit. Nedostatok peňazí sa dá často vykompenzovať, to filmárom nevyčítam. Tu ale chýba pútavý príbeh, nutná iskra v ňom a postavy, o ktoré by sa divák mohol oprieť. Nenašiel som dôvod, pre ktorý by som film niekomu odporúčal. 40%. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama